Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový amp

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 56]

(upravil KarasekRostislav 18. 9. 2013 8:03)

Re: Sluchátkový amp

Z hlediska elektroniky, pokud bych přidal cokoli na vstup tak rozhodím tu propusť. Takže oddělovací kondík skoro určitě, jen o správné velkosti aby to propouštělo tak od 10 až 16 Hz, ale je fuk jestli tam teda takhle dám potenciometr, tak se to určitě celý rozhodí. To mě přivádí k tomu, že takhle asi hlasitost regulovat nepůjde a zase bych musel jít do zpětné vazby. Jak na to teď koukám, tak bych tam stvořil krásnej wienův článek, takže ihned 2/3 útlum signálu rovnou na vstupu. TZN okamžitě 3x horší šumové vlastnosti zesilovače, ale to je asi obvyklé, protože se tomu nedá až tak dobře vyhnout, jen je o to, jak by ten potenciometr na začátku ovlivňoval šířku pásma. Jinak docela náhoda zde potkat spolužáka ze základky. Viď?

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav napsal:

Jak na to teď koukám, tak bych tam stvořil krásnej wienův článek, takže ihned 2/3 útlum signálu rovnou na vstupu. TZN okamžitě 3x horší šumové vlastnosti zesilovače ...

Nedelej nesmyslne uvahy, na ktere nemas. Wienuv clanek je jen ten se stejnymi hodnotami RC.

Re: Sluchátkový amp

... naopak, klidně rozvíjejte i nesmyslné úvahy, ale pak se nedejte odradit jistými podtóny v některých odpovědích. Každý nějak začínal.
Pro začátek bych osobně doporučoval nějaké skromnější sousto, třeba to, co Vám radil Betaron. Škoda ztroskotat na trivialitě (a ona to z hlediska dobrého porozumění funkci trivialita být nemusí) a nepoučit se raději úspěchem, než nezdarem.

Re: Sluchátkový amp

Karasku Rostislave, nechci ti do toho kecat, ale nejrozumnější řešení by ve tvém případě bylo koupit HeadAmp s DAC, jako "Fubar IV", nebo něco podobného. S notebookem to spojíš pomocí USB, čímž obejdeš zvukovku. I když postavíš sebelepší zesilovač, tak ta zvukovka integrovaná v notebooku ti to stejně všechno doprasí.

Re: Sluchátkový amp

Čo takto použiť korekcie od jožiho(zosilnovace.eu) a potom nejaký zosík s LME49610 prípadne s jeho vývodovým kamarátom BUF634 (Puzdro TO220-5).
Obvody sa dajú zobrať ako vzorky.

Re: Sluchátkový amp

ot:

KarasekRostislav napsal:

Jinak docela náhoda zde potkat spolužáka ze základky. Viď?

říkal jsem si už od začátku jestli to nejsi ty. ^^
bastlecs:doprasí ale asi nehodlá kupovat DAC za 5 litrů. smile
tohle by šlo použít ne? sp500.

Spoiler

http://xipic.eu/ufiles/beqkyzr3_Bez%20n%C3%A1zvuddddd.png

Re: Sluchátkový amp

To danhard: Doufám, že sis udělal dobře a dokázal sis jak jsi dobrý smile Vždycky mi zvedne náladu, když mi někdo řekne, že na něco nemám. Vypadla mi drobnost a pro někoho je to hned příležitost ukázat na tom, že nevím ani hovno a měl bych se jít za hrabat. Ale není to pro mě překvapivé. Čekal jsem to spíš ještě mnohem dřív, že někdo takhle bude reagovat na jakoukoli snahu se něco dozvědět.
To Digiting: Je to snadné řešení a děkuji za radu, ale ten Integráč se mi ani trochu nelíbí a nechci to na něm stavět. Jinak děkuji za podporu.
To Bastlecs: Neber to prosím jako urážku, ale jen bych chtěl říct, že chápu, že nemáš čas pročítat vlákno do kterého chceš napsat svůj názor, ale kdyby jsi to udělal, tak by jsi snad pochopil, že mi nejde o to něco koupit a čau a ani mi nejde o to ušetřit ani žádná podobná pitomost z které mnoho členů často začátečníky, více či méně vhodně, osočuje.
To Staffy: Tohle je skvělej nápad. Už jsem na tyto korekce koukal a přemýšlel sem nad tím, ale pak sem od toho upustil, protože mě velmi zaujalo schéma které zveřejnil Bastlecs a také jsem dostal PM od člena Tubamusic, kterému bych chtěl tímto moc poděkovat, s prakticky stejným schématem i s hodnotami a s DC servem tak bych se u toho jen pokusil vytvořit velice jednoduché korekce ve stylu co je ve schématu od pepsima výše.
p.s. Prosím už mi nikdo nepište jakej hotovej zesilovač si mám koupit a to ani kdyby byl lepší a levnější než cokoli co lze vyrobit. Nezajímá mě to. Děkuji.

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav napsal:

To danhard: Doufám, že sis udělal dobře a dokázal sis jak jsi dobrý smile Vždycky mi zvedne náladu, když mi někdo řekne, že na něco nemám. Vypadla mi drobnost a pro někoho je to hned příležitost ukázat na tom, že nevím ani hovno a měl bych se jít za hrabat.

To nemám zapotřebí smile, byla to jen dobře míněná rada, aby jsi nedělal nějaké mylné a zavádějící rozbory, na které nemáš, takže ve výsledku to jen ukáže, jak máš v hlavě nasráno.
I tvoje reakce ukazuje, že se neumíš srovnat s konstruktivní kritikou.
Co se týče osvěty, tak jsi se dozvěděl, ze nejen zapojení, ale i konkrétní hodnoty dělají tomu w článku vlastnosti.

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav napsal:

Z ohledu teplotní stability pracovního bodu a kvůli jednoduchosti návrhu by se mi jevily vhodnější Mosfety místo bipolárních tranzistorů ....

??? použitá řešení v zapojení jsou právě z důvodu kompenzací teplotních závislostí.
Jak moc vhodné by bylo přímé použití mosfetů si někde naštuduj z jejich tolerance Ugs.

Re: Sluchátkový amp

... mají-li sem chodit začátečníci, mladí, noví členové, atd., tak bych se přimlouval, aby se zde používala slušná slova a formulace. To je jeden z hlavních příznaků, jak se kdo s čím umí vyrovnat.

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav napsal:

Koukal jsem na to TBA810 a mile mě překvapilo, že to má opravdu výkon 1W. Jen zase problém s dostupností součástek. Kde by se dalo koupit TBA810. Nerad platím poštovný, když se placatím na koleji v Praze. Bylo by k dispozici scháma zapojení? A co zdroj? Ten bych si v klidu stvořil sám. Pro výkon 1W a pro ten obvod TBA810 by podle mě mohl stačit transformátor do dps 2x24 voltů (nevím jestli 10VA stačí, nebo víc) a pak použít můstkový usměrňovače a na stabilizaci nějaký integráče nastavitelné na plus, mínus 20V za to vhodný kondenzátory a víc pomalu není co řešit ne? Pokud by sebyla od věci nějaká pásmová zádrž na brum tak by asi taky neměl být problém přidat. Co myslíte?

Myslím že i na ten zdroj by jsi potřeboval od někoho radu, TBA810 má maximální napájecí napětí 20V, tak si nech vysvětlit, jak se stabilizuje plus a mínus smile

(upravil danhard 18. 9. 2013 13:16)

Re: Sluchátkový amp

Digiting napsal:

... mají-li sem chodit začátečníci, mladí, noví členové, atd., tak bych se přimlouval, aby se zde používala slušná slova a formulace. To je jeden z hlavních příznaků, jak se kdo s čím umí vyrovnat.

KarasekRostislav napsal:

... že nevím ani hovno a měl bych se jít za hrabat.

No nevím jaký zde použít slovník.

Re: Sluchátkový amp

Pouze sem nahlas řekl to co sis myslel při tom co jsi psal. wink Jinak víš co je to konstruktivní kritika? Když mi napíšeš nedělej úvahy na které nemáš, to rozhodně konstruktivní není. Ale nebudu se s hlavou pomazanou jako jsi ty hádat. Pokud jsi řekl, že to je konstruktivní kritika, tak to určitě tak i je. Ale nejsem tu abych se hádal s jedním vymrzovačem. Pokud chceš pokračovat v podobném duchu nečekej už žádnou odpověď. Nebudu ti dávat munici na to aby sis tady léčil mindráčky. Mám až moc mnohem zajímavějších věcí na práci. Přeji hezký den. smile

Re: Sluchátkový amp

Nemyslel jsem to zle. Opravdu jsem to četl jen tak letmo.

Postav tohle:
http://www.imgbank.cz/images/2013/09/18/HPATC.png

Spoj to dohromady, jako zdroj klasické zapojení LM317-337, trafo 2x18. 4 operáky, pár tranzistorů a hraje to výborně. A hlavně .... je to ověřený.

Re: Sluchátkový amp

Nic takového jsem si nemyslel, jen že tvé odvozeniny jsou poněkud zavádějící a na to jsem tě také upozornil.
Také mi připadá nevhodné, když někdo dělá rozbory něčeho, čemu nerozumí, tím jen vynikne jen jeho neznalost.
Že nemůžeš strávit troch jízlivou formulaci, je tvoje věc.

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav napsal:

Také sem zaměstnanec katedry radioelektroniky na ČVUT a zrovna se motám okolo LNA

já jsem jen trouba z Moravy, na drsnější výrazy přivyklý smile
otázka : co je to LNA (zesák, co málo šumí ?)

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav napsal:

Chci se jako hobby věnovat trochu NF (Nízké Frekvence) ...

A tady je to tak pěkně vysvětlený smile

Re: Sluchátkový amp

cool

Web

Re: Sluchátkový amp

frekvence ? to je nějaká novota ??
za mého mládí, kdy jsem se jako hobby chtěl věnovat elektrotechnice se říkalo
cykly, nebo (když jich bylo fakt moc) kilocykly/s

(upravil pepsimus 18. 9. 2013 20:20)

Re: Sluchátkový amp

super. takže od teď zkratka NF znamená nízké cykly... roll

Příspěvky [21 až 40 z 56]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový amp

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£