Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový amp

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 56]

Téma: Sluchátkový amp

Vím, že tu jedno takové téma je a strávil jsem docela hodně hodin pročítáním vláken se sluchátkovými zesilovači co tu jsou, ale nějak nic neodpovídalo tomu co bych chtěl. Neměli byste někdo náhodou kompletní schéma nějakého sluchátkového zesilovače s regulací výšek, bass a treble? Líbilo by se mi něco vcelku jednoduchého. Prostě aby to bylo lepší, než ta hrůza co zní ze zvukovky v notebooku. Jde mi o to poskládat za několik stovek něco slušně hrajícího a pak si trochu pohrát se zapouzdřením. Děkuji za pomoc.
p.s. Nevím proč, ale přijde mi, že se mi ve vlákně zosilňovač pre sluchátka nezobrazují některé komentáře. Konkrétně všichni tam stále zmiňují jméno KillerX3, ale žádný jeho příspěvek se mi tam nezobrazuje. Je to možné, nebo se mi jen něco zdá?

Re: Sluchátkový amp

já mám v plánu do roka a do dne tohle: https://plus.google.com/photos/11087926 … banner=pwa
bohužel to teda nemá ty korekce. bordelově by jsi si asi moc nepomohl, musel by jsi použít nějaký DAC aby jsi se vyhnul zvukovce.
ty příspěvky nejspíš mod smazal.

Re: Sluchátkový amp

Neviem ako Vam, ale mne korekcie, ak sa teda bavime o koncovych hifi zariadeniach, su totalne proti srsti. Ak to hraje "nevyvazene", tak potom je podla mna problem niekde inde a vela krat to ani korekcie nezachrania.

Re: Sluchátkový amp

Pokud hraješ s PC je jednodušší korekce udělat v počítači. Jinak ale není problém klasický hifi sluchátkáč doplnit korekcemi např. Jožiho http://zosilnovace.eu/Korekcny_predzosilnovac.htm ,BA100 http://luta.7u.cz/index.php?str=22 aj.  je tu k tomu vlákno..

Web

Re: Sluchátkový amp

Pepsimus: Nevím, kde bych sháněl to OZ a pak ten obvod. spíš bych mrknul po něčem s běžnými obvody. Nejraději bych nakoupil na gme.cz.
reeb: Zaujalo mě to první schéma, ale výstup pro subbass nepotřebuji, ale pokud se nepletu, tak by to mělo být jen tak, že bych z toho schématu ořízl ty poslední 3 OZ s tím, že R18 a R19 zůstanou? Pokud ano, tak bych udělal tohle a za to napojil nějaký vhodný hi-fi amp. Jinak nevím které vlákno myslíš, ale vlákno zosilňovač pre sluchatka je hodně probraný. Kde je náhodou vložen nějaký obvod, tak je skoro vždy cílový obrázek vymazán a opravdu mnoho příspěvků úplně chybí. Jediný co tam bylo vcelku v použitelným stavu byly spíš ty highend obvody, do kterých pro mě nemá význam investovat.

Re: Sluchátkový amp

jono, on se ten buf asi už nedá nikde moc sehnat, já mám doma 2 ks někde v mém pořádku -_-.
nechci gme nějak hanit, ale tam já bych si polovodiče ani cokoliv jinýho teda nekupoval. Nakupuji na ezk.cz, někdy něco na ges.cz .
jestli chceš dělat toho jožiho, tak si tam ten výstup pro sub nech ne? vadit tam nebude a o těch ani-ne 50,- navíc už se nezblázníš nebo jo? nikdy nevíš kdy se ti to může hodit.
kdyby jsi to oddělával, tak bych r18 a 19 vůbec nedal a vše za ním taky ne.

Re: Sluchátkový amp

Když chceš nějaké korekce ke sluchátkovému zesilovači a celkově nic složitého, náročného, postav si malý zesilovač s TBA810 podle AR 5/1977, je to i s korekcemi na jedné desce. Dělal jsem tento zesilovaček ze zvědavosti právě pro sluchátka smile Na výstupy je potřeba zařadit odpor zhruba 50R/1W.
https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 18#p173018

Téma je v linku „Primitivní zesilovače za 0,-Kč“

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav: Nemyslím si, že pořízením korekcí ke sluch. zes. ti pomůže zlepšit "hrozný" zvuk z notebooku. Hlavně bys měl napsat jaké sluchátka používáš ať jsme v obraze. Možná nejlepším řešením by bylo pořízení nějaké "slušné" zvukovky do usb, ale to by asi nebylo za "pár" stovek.

Re: Sluchátkový amp

... případně sdělte i typ notebooku. Jsou notebooky, které jsou bez další zvukové karty poslouchatelné (jak relativní!), jakož i ty s hrůzostrašným zvukem (absolutně). Máte-li ale objektivně mizernou zvukovou kartu v notebooku, a nejde jen o nějaké impedanční nepřizpůsobení nebo špatné nastavení, nebo tragická sluchátka, nebo poslech 128 kbps MP3, kdy naopak dobrý notebook a sluchátka odhalí tu komprimovanou hrůzu, přidávám se k orhorovi, že korekcemi se zvuk těžko zlepší, dle mého spíše zhorší. Příznakem dobrého audio řetězce bývá, že NAPROSTO ŽÁDNÉ korekce nejsou třeba. Tolik má redundance, třeba jako potvrzení.

Re: Sluchátkový amp

Nejjednoduší změnou je vyzkoušet třeba jiný soft na přehrávání.Některé přehrávače jsou dost tragické.Na ty korekce mám stejný názor jako Orhore, protože  když už je něco jednou zmršené, tak ty korekce to v 99% případů zmrší ještě víc.

Re: Sluchátkový amp

Ono to není pro mě. Já to vyrábím jako dárek pro moji lepší polovičku k vánocům. Na minulé vánoce jsem jí daroval tyto sluchátka http://sluchatka.heureka.cz/sony-mdr-zx … e/#section ke kterým to je myšleno. Ono nejde o to, že by ten zvuk byl nějak przněn a nebo byla špatná zvukovka, je tam úplně normální, ale jde mi o to, že výstupní výkon ze zvukovky z notebooku, nebo mobilu, může být asi kolik? Jestli 200mW tak je to podle mě moc. Klidně by mi stačil jen jednoduchej trochu kvalitnější sluchátkovej zesík na 1W, ale přeci jen jako dárek bych to chtěl i s těmi korekcemi.
To Betaron: Krabičku máš opravdu pěknou a součástky jsou úplná nostalgie. Vypadá to jak součástky v zesíku co dělal otec po střední, budiž mu země lehká. (zesilovači, otec pořád běhá) Ale k jádru věci. Koukal jsem na to TBA810 a mile mě překvapilo, že to má opravdu výkon 1W. Jen zase problém s dostupností součástek. Kde by se dalo koupit TBA810. Nerad platím poštovný, když se placatím na koleji v Praze. Bylo by k dispozici scháma zapojení? A co zdroj? Ten bych si v klidu stvořil sám. Pro výkon 1W a pro ten obvod TBA810 by podle mě mohl stačit transformátor do dps 2x24 voltů (nevím jestli 10VA stačí, nebo víc) a pak použít můstkový usměrňovače a na stabilizaci nějaký integráče nastavitelné na plus, mínus 20V za to vhodný kondenzátory a víc pomalu není co řešit ne? Pokud by sebyla od věci nějaká pásmová zádrž na brum tak by asi taky neměl být problém přidat. Co myslíte?
Pokud je GME tak špatné, jak říká pepsimus, je ges.cz doporučeníhodná firma? Dal bych na doporučení a přesedlal na ni. Mám to k ní jen 16 minut ke GMku asi 2x dýl.

Re: Sluchátkový amp

KarasekRostislav: Korekce = v tvém případě zbytečnost. Jsou možné přímo v NTB. MBA810 najdeš téměř v každé tranzistorové černobílé televizi někde na skládce i s deskou, která stačí připojit jen na napájení. Nicméně tenhle inetgráč hraje tak strašně, že už všechno ostatní a ať je to cokoli hraje líp. Rychle myšlenku MBA810 opusť sic bys dal přítulce danajský dar. Ve svých dětských létech jsem s těmihle šváby postavil desítky "zesilovačů". Máš SZ

Web

Re: Sluchátkový amp

Děkuji za informaci. Pokud to vážně hraje tak špatně. Jinak co to je za zkratku SZ?

Re: Sluchátkový amp

sz je soukromá zpráva v pravo nahoře ti bude červeně svítit. o tom mbačku nevím moc jak hraje, ale betaron těch sluchátkáčů má taky hodně za sebou. možná by mohl říct co si o tom myslí.
btw: na přítelkyních se nešetří (vlastní zkušenost).

Re: Sluchátkový amp

Jo zpráva mi přišla. Jen jsem zvyklej na označení PM, tak sem si SZ nedal moc dohromady. Přišla mi a odpověděl jsem na ní obratem, ale to mi přišla zpráva od     tubamusic, od nikoho jiného mi nepřišla. Jinak já na ní nechci šetřit, ale proč dělat něco za nějak draho, když je to jen na sluchátka, který nejsou úplná špička a když je to dělaný na zvukovku z notebooku, pc, popřípadě mobilu a ještě často MP3. To by byl úplně nevyužitý potenciál a vyhozené peníze. Také jsem začátečník v konstrukcích a nerad bych se hned na začátku pouštěl do něčeho příliš složitého. Spíš mi jde o to, že pokud spálím OZ za 70kč tak to nezamrzí jako obvod za pár set.

Re: Sluchátkový amp

... ak tu nejde aj o to spraviť pre priateľku darček vlastnoručne tak je ešte alternatíva zakúpiť niečo takéto, resp. podobné (aj veľkosti USB kľúča) a aj lacnejšie zariadenia sú na trhu:
http://www.muziker.sk/dj-technika/usb-p … -esi-UGM96

Konkrétne táto má sluchátkový výstup, nemá síce korekcie ale k nej dostanete Steiberg Cubase kde sa s korekciami môžte vyhrať do sýtosti a taktiež získate slušný softverový audio prehrávač. Sú však aj karty priamo s "hardverovými" korekciami ale tá cena už bude troška inde.

Re: Sluchátkový amp

Kupovat hotový obvod nechci, ale děkuji za nadhození nápadu. Nejde mi pouze o dárek jako takový. Já rád tvořím a taky umím spoji mnoho věcí dohromady. Uvedu konkrétní příklad. Chci se jako hobby věnovat trochu NF (Nízké Frekvence), ale z fleku si nenavrhnu celý obvod i když bych výpočty zvládl, tak bych pominul nějaký detaily a také mnoho obvodů je konstrukčně mnohem lepších, než co bych sám navrhl a spočítal, protože bych třeba neměl tak dobrý obvod pro teplotní stabilizaci a taky nevím jaký výstupní odpor by byl vhodnější a nějak sem se mi zatím nepodařilo najít normu, abych věděl, jaké signály očekávat na vstupu a tak, proto hledám informace kde se dá, ale zároveň chci pro přítelkyni dárek od srdce. Přeci jen jsme spolu už několik let a já jsem kreativní povaha, takže koupit přívěšek na klíče by nebylo to pravé, protože bych si připadal, jako bych ji odbyl. Také sem zaměstnanec katedry radioelektroniky na ČVUT a zrovna se motám okolo LNA, který navrhl jeden kolega a budeme ho poté společně nejspíš proměřovat a budu tam mít dost pájení SMD součástek a protože sem toho nikdy moc nenapájel, tak bych to rád dostal trochu do ruky. Všechny tyto problémy jsou skryty v tomto projektu a ještě mi to udělá radost, když se mi to vše povede podle plánu. Tolik radosti z jediného projektu a teď si představte, že bych ten zesilovač koupil a převázal mašlí.
No myslím, že tu vyzkouším zatím něco málo tvořit sám a pokud vaše ochota pomoct bude stejná jako do teď, tak to společnými silami určitě dovedeme ke zdárnému schématu. Něco málo tady už moji pozornost již upoutalo. Takže to zkusím opět najít a něco k tomu dopsat. Začínám se na to těšit.

Re: Sluchátkový amp

tak teda držím palce nech to vyjde ... ono keď sa niečo koná od srdca a ešte k tomu pre niekoho druhého tak čo viac si človek môže priať ... takto by so malo byť

Re: Sluchátkový amp

Půjčím si schéma od člena bastlecs z vlákna zosilňovač pre sluchátka.
http://www.hpas.estranky.cz/img/original/45/opddb.png
Z ohledu teplotní stability pracovního bodu a kvůli jednoduchosti návrhu by se mi jevily vhodnější Mosfety místo bipolárních tranzistorů, ale nějak mám v podvědomí, že mosfety se příliš na audio nehodí a nevím sám přesně proč, pokud by mi někdo doplnil vzdělání zlobit se nebudu, ale zpět k problému. Nevím jak moc proveditelné by bylo vytvořit korekce pouze zavedením vhodné zpětné vazby na OZ Konkrétně jedna zpětná vazba na bass druhá pro streble a rezistor co je vidět na začátku by mohl posloužit jako regulace hlasitosti. O náčrt korekcí se pokusím zítra. Opravujte prosím moje prohřešky proti lidskosti. Nemám žádné zkušenosti s konstrukcí zesilovačů. Moje praktické zkušenosti končí u jednostupňového zesilovače ve třídě A a pokud možno, tak SE (společný emitor). Nechápu na co jsou tam ty 2 diody (schéma je hůř čitelné, ale asi to jsou LEDky) Z mého pohledu se to jeví jako vychytralý způsob jak vytvořit dělič napětí bez použití velkých odporů. Jednoduše řečeno je to do jisté míry stabilizátor napětí BE (báze emitor). Význam tohoto zapojení těch tranzistorů mi uniká. Hádám, že to je ten Diamond Buffer, ale boužel se mi nepodařilo o něm najít víc. Hlavně jeho princip a co je na něm dobrého. A když už jsem u rozebírání obvodu, tak to vezmu komplet. Na začátku je horní zádrž. Nastavil bych ji klidně na 150kHz nebo i na 100kHz, prostě aby nám přívod do zesilovače nezafungoval jako anténa a nelinearita součástek jako demodulátor AM rádia a že jsem se s tím už setkal, ale i proti jiným VF rušením. Kondíky na + a - se dávají u OZ kvůli tomu, aby byl stabilnější, pokud si dobře pamatuji střední. Na výstupu OZ nevím proč je ten kondenzátor mezi výstupem a invertujícím vstupem OZ. Význam těch 4 kondenzátorů na přívodech napětí mi trochu uniká. Za jakékoli objasnění mých chyb a neznalostí budu velmi vděčný. To je ode mě pro dnešek vše a přeji vám dobrou noc.

Re: Sluchátkový amp

ty 4 kondíky tam jsou na vyfiltrování půlzů z usměrňovače a vyhlazení na ss proud.
kondík za oz = zpětná vazba
první odpor nemůžeš měnit, měnil by jsi propust. poťák bych dal hned na výstup jacku z ntb.
možná by tam patřil nějakej svitek na vstup kvůli oddělení ss složky?

Příspěvky [1 až 20 z 56]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový amp

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£