Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 47]

(upravil codex 27. 8. 2013 12:16)

Téma: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

čau, jaké mi doporučíte značky aktivních odposlechů ? napadl mě třeba alespon behringer, samson, soundking, i jbl nebo něco lepšího , ješte jsem uvažoval o rh sound ale to jsem se dočetl že behringer bude trošku lepší ?  bylo by to pro zpěváka , poté pro použití na takových těh vesnických akcích venku kde to hraje celý den na minimum, nechtěl bych plasťáky a myslel jsem že bych sehnal dva do 18000kč ?   něco jako tento behringer mě docela oslovil ale nevím jak to vydrží a jak to bude hrát  http://www.muziker.cz/studio-podium/rep … ger-E1520A ale zároven doufám že mi poradíte nějaké značky, dík

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Chtít dřevěňák v aktivu za 9, to je myslím krapet ujeté.
Když chceš něco malého, tak třeba Mackie TH-12A. Bohužel jsem s nimi nedělal, tak nevím jak jsou dobré, dělal jsme jen s většími bratry TH-15A, ale bude to asi podobné.
Jinak mě nic rozumnýho v aktivu s rozpočtem 9/kus nenapadá. Snad poradí někdo fundovanější

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

no za desítku jde sehnat HK Audio RS 122 MA, ale není to žádná hitparáda.
Pokud seš takto finančně limitovanej, jdi do plastofonů, Tam pořídíš za ty prachy nejvíc muziky, napříč značkama.
YAMAHA MSR250 je k mání za 7500,-, LD system LDPR 12A za 8000....

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Když koupíš cokoli levnýho, je jedno jestli plast či "dřevěnou", budeš se s tím akorát trápit a pak dál už je to neprodejné. Nadělá ti to pak ve zvuku víc škody než užitku. Sám jsem si tím prošel. Raději si půjč, nebo našetři a kup něco použitelnýho. za sebe mohu doporučit RCF NX serii, dělám s koaxiální 10" a super i výkonově.

Web

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Myslíš, že aktiv na kraji podia je dobrá volba? Třeba u bicích bych to bral, ale ovládání natočené byť i k jedinému opilci bude lákat.

(upravil codex 27. 8. 2013 18:48)

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

ok, takže nějaké levné aktivní bedny třeba ten behringer nemá cenu kupovat , z duvodu že to nevydrží nebo spíše že to hraje špatně ? ještě jsem zahlédl značky American Audio a Samson , to je taky šmejd  ? ( mám doma zesilovač Mackie frs 1700 už asi 3roky zatím bez problému tak ty repra bych nejradši zvolil mackie, ale to by musely být v plastu, z tý překližky jsou už drahé)

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Ked zodreš Tonasa alebo SBLko (tonas ma lacnejšie nech spravia lepšiu cenu) na cene tak sa k tomu cenovemu stropu dostaneš možno aj s ElectroVoice ZLX-12P a to je už o čosi lepšie než tie spomínané. Mám takú skúsenosť že s cenou sa dá občas voľačo poriešiť, keď ssa máš chuť naťahovať, obvykle 30-50€ na bedni nebýva problém niekomu je to ukradnuté iný si to "vyskáče".

(upravil Dalča 28. 8. 2013 8:29)

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

obecně bych to shrnul:
LowCost řešení je spousta, nicméně vždy to bude SLYŠET, a tyto bedny jako secondhand jsou po čase absolutně neprodejné.
je jedjno, jestli to bude RH sound, Beringer, LD sysems, nebo Omnitronic.
Odvedou svou službu, nicméně stále bude toto řešení z kategorie levné, a bude to znát.
Pokud půjdeš na nějaký střed, JBL, HK-audio, bude to zvukově i "výdrží" lepší, nicméně investice bude vyšší, než si zmínil.
Ono odposlech když chceš, aby byl dostatečně "úzkej" - tj nehrál po celý stage, výkonnej a hrál dobře i spodky - typicky kopák, tak zjistíš, že seš cenově někde jinde.
Na druhou stranu, pokud uvažuješ něco na "zábavy" aby se muzikanti slyšeli, bez nároku na vasokou kvalitu, ne blbost pořizovat odposlechy za desetitisíce jeden.
Pasiv - aktiv. Aktiv má výhodu autonomnosti a nevýhodu čudlíky na něm a pokud ti někdo zakroutí čudlíkama, seš u pultu
1) nasranej
2) často bezmocnej
a musíš mazat na steage a dorovnat to.
U pasívů si kopneš rack se zesíkama někam kde nepřekáží, ale zas taháš "tlustý" dráty se speakonama...
Na váhu a objem přepravy je to taky horší - máš navíc rack se zesíkama.

přemejšlet který z Low costů je o kousek lepší a horší je docela marná práce, hodně závisí na typu a i kusu.. nekterý jsou zmetky od narození, jiný mohou odvést kus práce. I plastofony mají své přednosti.
Osobně bych doporučoval postup: vyčlenit finance a v tomto rozsahu si jdi poslechnout a osahat uvažovaný typy. A podle toho se rozhodni.
Jo a zkus se seznámit i s "custom made" jako je Cimbala a podobně, budeš mít pak přehled kolik muziky za kolik peněz se dá pořídit. Je chyba od stolu něco zavrhnout.

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

No mohu připsat, že LD system máme na zkušebně, jak s 12", tak i s 15" a dobrý. Hrajeme jen zpěvy.
NICMÉNĚ.

Já na klávesy nemám žádný odposlech, stále laboruji a měl jsem LD system párkrát půjčený na produkci. No mě to prostě nevyhovuje, jak z pohledu zvuku, jaký z toho leze, tak i výkonově.

Ale je fakt, že když jedeme na kšeft, a máme si vzít svý odposlechy pro zpěv, tak zpěvákům to dostačuje.

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Bych bral z fleku kdybych něco takového potřeboval:

http://www.hudebniobchudek.cz/scripts/p … p?IDZ=1699
http://www.cannononline.info/pdf/X-12P.pdf

Zes dokoupíš.

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Za ty prachy skvělý bedny!!!

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Hmmm, souhlas ...

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Myslíte, že ten graf je reálnej? Je podezřele hezkej big_smile

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

(upravil codex 28. 8. 2013 23:29)

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

hooodně levnej pasiv, to snad ani není možný, že je to tak levné a nikdo tu na to nenadáváte big_smile to bych mohl v budoucnu koupit a použít třeba jako další fulrage, co myslíte ?  když jsem stavěl odposlechy co mame teď s em delta 12 a d210ti tak to vyšlo skoro 2x dráž, teď sháním něco co ani nemusí hrát nějak kvalitně, jde mi o to aby to vydrželo hrát 3x týdně 2hodiny ve zkušebně a občas na nějakým pódiu jako odposlech alespoň tak dva tři roky než ten zesík v tom odejde, nevím kolik tydle levný aktivky vydržeji ani orientačně netuším jestly dřív odejde výškáč nebo zesík..... Ty repro co máme ted jsou krmený starým zesíkem který má 2x250w 8ohm a dost šumí, je to malá zkušebna vedle bicí, komba od kytar, basy... ty odposlechy jdou furt naplno jen zpěv do nich a zpěvák se pořad celkem málo slyší tak aby to bylo aktivní a trochu hlasitější než ty eminence delta 12ti palce

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

no nadávat nemůžu, protože jsem je neměl v rukách.... Ale na druhou stranu za tahle peníze je nemožné nadávat, pokud to bude aspoň trochu hrát...

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

codex: On ti to beztak někdo vyfoukne.

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Obávám se, že oproti delta12 + D210 to moc líp hrát nebude. Pokud je pravda ta citlivost, tak to bude dost podobné. Spíš bych někdy zkusil tu deltu správně nakrmit. Máš k ní originál výhybku? Jakou má hornu?

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

(upravil codex 31. 8. 2013 9:41)

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

tak uvažuji o Electro-Voice ZLX-12P  http://vseprozvuk.cz/-57797 ještě zde je víc info  http://www.thomann.de/cz/ev_zlx_12p.htm  ale nevím jestli to bude dobrý když už je to finančně nejvíc co za to mužu dát, někdo na ně nadává že už je to čína jak převlečenej omnitronik tak nevím, co myslíte ? nebo jestli nevíte o nějakém jiném třeba i "levnějším" který trochu už hraje a bude vypadat materiálem podobně jak todle Ev vypadá jako že není plastový ale je, nemám rád takový ty plastáky co vypadají jako z pouťe od pouťařů a když už za to dám docela peníze tak aby se mi to zamlouvalo i vzhledově.

exxxi: výhybku jsem dělal sám podle návodu pro deltu12 a d210 věci na ní jsem koupil na prodance a horny tam mám jiný, cojsme našel doma big_smile  menčí cca 20 x 12cm 100° x 50°

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

S čínou se netrap, 90% všeho je vyráběno v číně. zesíky, repráky....
12" je dobrej na front odposlechy k bicím chcou bubeníci většinou 15".
design je věc vkusu. JBL nebo Yamaha v plastu hrají dobře.
Hlavně taky zohledni to, že muzikanti jsou často prasta a na odposlechy mají ve zvyku odkládat nohy, šlapat nebo do nich bušit kytarou...
Musí to být matroš, co něco snese.
u toho EVčka mne zarazilo 95dB SPL... aby to nebylo málo..

hlavní moje doporučení. Jdi si tu bednu poslechnout!!! než vyhodíš prachy v nějakým íšopu.
Nakupovat zvuk podle obrázků a popisu je nahouby. Prolez šourúmy různejch firem, poslechni si s čím hrajou jiný zvukaři a podle toho se rozhodni.
Všechno kolem je akorát žvatlání a porovnávání pindíků podle obrázku...

(upravil codex 3. 9. 2013 13:36)

Re: jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

ok, ještě mě zajímá  kvalita značky the box a zkusenosti s budoucim servisem a reklamacema u thomann.de nějaké repro od nich mi tu jednou vyskočilo a podle parametru to vypadalo dobře, tak mě zajima jestli je to kvalitnejsi než třeba behringer, zaujal mě tenhle ale zase to spl max 120 mi přijde málo http://www.thomann.de/cz/the_box_ta12.htm 
tak se jen tak chci informovat co je to za značku že jsem o tom ještě neslyšel dík

Příspěvky [1 až 20 z 47]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » jaký vybrat levný aktivní odposlech ?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£