Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Zdroj pre SPS50

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 49]

(upravil marcin 5. 10. 2013 19:37)

Re: Zdroj pre SPS50

Chápem, posuniem. Ten predok s mostíkom je môj výmysel kvôli ťahaniu GND a jednostannej doske. Pady mostíku si nevšímaj, bude hore nohami (alebo aj nie) a jeho konektory káblikmi pripojené na pady 1-4. Je to kratšie prepojenie ako keby bol uchytený na krabici a keďže je 50A snáď nepotrebuje chladenie.

Re: Zdroj pre SPS50

ty kondíky nepřipojuj přímo paralerně na diody, ale dej tam RC členy, takhle můžeš dosáhnout ještě horšího výsledku než bez nich...

Re: Zdroj pre SPS50

Jo dik, už mi to napísal BV. Zaujímavé je, že takto napriamo to majú riešené trochu lepšie zosilňovače.

Re: Zdroj pre SPS50

Někdy to funguje a může to skutečně pomoci...ale já to neriskuju, většinou tam hodím shottky a žádný RC nejsou potřeba.

Re: Zdroj pre SPS50

Verzia s RC členmi:
https://lh4.googleusercontent.com/-jzV7MLi9iEk/UlGeuvT1w3I/AAAAAAAAEIg/8UwoObWGW58/w955-h384-no/power_supply_v6.png

Re: Zdroj pre SPS50

GND ochrán takisto viesť zo zdroja? Alebo ich pripojiť na výstupné repro svorky?

Re: Zdroj pre SPS50

ZEM ochran patří na zem zdroje, do ochran vedeš pouze živý drát. Dyť je tu ten obrázek s tím zemnícím uspořádáním každou chvíli!

Re: Zdroj pre SPS50

Hazys: OK, len som sa potreboval uistiť. Ešte sa vrátim, na základe toho obrázku nechápem prečo by mal byť problém so zemniacimi slučkami pri dvojitom zdroji (pre každý kanál zvlášť). Hlava mi to neberie, mám zdroj 4x22V a budem ho paralelne spájať, načo je potom 4x? Pri DPA223 sa píše, že práve oddelené vinutia pre každý kanál sú vhodnejšie z hľadiska zemných slučiek. Tomu tiež nerozumiem, prečo by mali byť lepšie ak je všetko správne pospájané a vedené ?
Fakt je to celé v rozpore, ALDAX spraví trafa s vinutím 4x22V, lebo to má opodstatnenie (ktoré sa nedozviem) a potom ich mám spájať do 2x22V.

Sinclair: Má zmysel zvyšovať kľudový prúd konca (pri dostatočnom chladení)?

Re: Zdroj pre SPS50

Klidový proud se nastavuje takový, aby zaniklo přechodové zkreslení. BuĎ podle osciloskopu při malé výstupní amplitudě, nebo měř THD, máš-li možnost. Další zvyšování proudu povede k topení do chladičů, což se může hodit např. v právě nadcházejícím ročním období smile

(upravil marcin 19. 10. 2013 18:30)

Re: Zdroj pre SPS50

To mi je jasné, nechcem z toho robiť piecku v Áčku smile Poviem to teda inak, SPS50 je jednoduchý zosilňovač, navrhnutý s rozumnými kompromismi. Strohé informácie tu na webe a manuál k stavebnici dávajú tušiť, že kľudový prúd je nastavený relatívne nízko, čo umožňuje použiť menší a teda lacnejší chladič. Preto som sa spýtal, či jeho zvýšenie má opodstatnenie a nejaký kvalitatívny prínos.

Osciloskop nemám, THD by som asi cez ARTA zmeral, ale zdá sa mi to komplikovanejšie, ako keby mi niekto napísal: zvýš IC z 30mA na povedzme 60mA.

Re: Zdroj pre SPS50

Ty z toho děláš kovbojku..není nic jednoduššího než klidák zvýšit třeba na 100mA a poslechnout si jestli slyšíš rozdíl.

Jaké jsou tam emitoráky?

Web

Re: Zdroj pre SPS50

0,47ohm

Možno to preháňam, ale nechcem niečo spraviť zle, alebo kompromisne, ak sa to dá lepšie. A z vlastnej skúsenosti pri stavbe DRC viem, že na detailoch a niekedy aj blbostiach záleží. To čo je pre vás skúsenejších samozrejmé, len objavujem.

Re: Zdroj pre SPS50

Leoš bude asi prskat ale 0,47 je zbytečně moc, stačilo by 0,15-0,22. Pokud máš dostatečné chlazení můžeš klidák zvýšit (až na 23mV na emitoráku tj.klidák 108mA)a poslechnout..jestli poznáš rozdíl, jestli ne je zbytečné přitápet. Je to nejjednoduší stavebka z řady takže sama o sobě je mírně kompromisní..

Web

Re: Zdroj pre SPS50

Byť jsem viděl jen fotku sestaveného zesilovače, tak odhaduji, že na správné velikosti emitorových odporů je závislá správná činnost proudové ochrany. Navíc zaváději lehkou zápornou zpětnou vazbu.

(upravil Zorg 21. 10. 2013 10:08)

Re: Zdroj pre SPS50

marcin: takže budeš mít jeden zdroj pro oba moduly?
hraju si tu teď s malýma LMkama abych se na něčem naučil, ale taky mi není jasné, jestli můžu použít jeden zdroj (tj. jedno trafo) pro víc modulů, jestli nebude problém se zemníma smyčkama (případně proč)...

(upravil marcin 21. 10. 2013 18:35)

Re: Zdroj pre SPS50

reeb: ak sa mi podarí hotový zosliňovač zmerať u BV a prechoďák by bol viditeľný, tak ho skúsim zvýšiť. Chladenie by to malo zvládnuť, aj keď bude vnútri zosilňovača.

Zorg: zatiaľ to vyzerá, že zdroj bude jeden pre oba moduly (trafo bude jedno určite). Dosku som na radu BV doplnil o sériové RC členy k diódám mostíka a pridal jeden pár kondíkov, takže celkova kapacita je 2x14mF. Rozmýšľal som aj nad tým, nechať si spraviť navyše jednu dosku zdvojeného zdroja a porovnať, čo bude lepšie. Nabrať tak trochu praktických skúseností, ešte som ju ale nekreslil.

Re: Zdroj pre SPS50

Pak by ale mělo stačit trafo s 2x22 a ne 4x22...
Docela by mě to zajímalo, ať se kdyžtak někdo povolanej vyjádří, jaký jsou problémy, když je jeden zdroj pro víc modulů...

Re: Zdroj pre SPS50

Při 30mA tam prechodak neuvidiš, mozná něco na mereni spektra..ale zbytecne to prozivas. To je jak kdybys měl Favorita a prožíval jestli tam dáš Michelin nebo Goodyear..at tam das cokoliv porad to bude Favorit..

Při společné zemi je větší šance vyrobit zemní smyčnu, namaluj si to.. odstup 50Hz je vzdy horší než u dual-mono

Web

Re: Zdroj pre SPS50

Trafo prišlo 4x22V, aj keď na aldaxom webe sa uvádza 2x22V.

Re: Zdroj pre SPS50

reeb napsal:

namaluj si to..

To se ti lehce řekne uui
Jak jí teda při takové zapojení vyrobím, abych se tomu pak vyhnul?

Příspěvky [21 až 40 z 49]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Koutek pro začátečníky » Zdroj pre SPS50

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£