(upravil madeindoma 29. 7. 2013 19:37)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Kurde a to jsem si dneska přivezl nějakou Hondu v krabicích (musím poskládat) smile

Spoiler

i když můžu řídit cokoliv jednostopého je to jen 50ccm smile (další výčet strojů doma: jawettka, pařízek, piňďa, babettka

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

cestmir
Vesměs Zlínský kraj, občas čechy, sk, pl, de, it. Pravda je ta že už jezdím méně než před pěti lety, ale vyloženě č*ráka za volantem jsem nepotkal dlouho. Tedy za předpokladu že sem nepočítáme i pomalu jedoucí vozidla 60km/h na 90km/h silnici.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Fox: Nie, fakt nemyslím bezdôvodne pomalú jazdu... Myslím jednak agresívne spôsoby (myšičkovanie; ostentatívne nedodržiavanie minimálneho "ubrzditeľného" odstupu, bežne v situáciách, kde nadržaný chuj evidentne vidí, že pred ním idúce auto ho nemá ako pustiť; predbiehanie cez plné čiary a odbočovacie pruhy; jazdy stovkou po obytnej zóne a pod.),

Jednak trend jazdiť permanentne "na hrane" fyzikálnych možností. Stačí potom ľubovoľná drobnosť (trocha štrku v zákrute, lokálna námraza, nečakaná prekážka typu človek/bajk/zviera/odstavené auto za rohom, drobná chybička iného šoféra) a je zarobené na úplne zbytočný prúser - pre pár minút ušetreného času.

Typický príklad: úsek cesty Zázrivá - Párnica na Orave. Kľukatá dolina Zázrivky, zarezanej medzi Malú Fatru a Oravskú Maguru, kopa ostrých zákrut, prejazdných za vlhka tak 40-kou, každoročne sú tam smrteľné nehody. Napriek tomu, pokaždé keď tadiaľ idem, vidím X nervóznych zmrdov, lepiacich sa niekomu na zadok a striehnucich na kúsok rovnej cesty, kde by mohli predbiehať, aby hneď vzápätí flekovali pred zákrutou alebo niekým, kto sa z nej práve "nečakane" vynoril. Jazdieval som to kedysi za kľudnejších čias pravidelne aj na bajku, je to krásny 15km zjazd zo sedla Rovná hora až do Párnice, v poslednej dobe je to ale už o život, takže od istého času už len autom. A podobne je to všade - nervózna, uponáhľaná doba + bezohľadnosť + stále viac a silnejších aút, len nátura furt ako v dobe kamennej.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

cestmir
Tak to potom jo, já se s tím o čem píšeš fakt téměř nesetkávám, asi mám štěstí. Ale osobně znám pár lidí kteří jezdí jak píšeš, jsou to neskuteční idioti se kterými není možná jakákoliv inteligentní debata kde je nedejbože třeba chápat např. dvojsmysly. A pokud někdo není schopen chápání jednoduchých věcí tak je jasné že rozumné chování za volantem a předvídání takových triviálností že za horizontem může stát auto nebo cokoliv jiného jde mimo ně.

A bohužel policie tě raději bude pokutovat za překročení rychlosti před nezastavěným koncem obce než se věnovat bezpečnosti a plynulosti provozu.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Presne to! Ono by to pritom bolo triviálne vymítiteľné - stačilo by, keby zmrdi v uniformách, buzerujúci nás za naše dane, šli po krku tým spoločensky skutočne problematickým jedincom a konaniam. Oni ale robia pravý opak, jednak preto, že je to tak podstatne pohodlnejšie, dvak preto, že sami sú (česť výnimkám) prevažne toho typu, aký si popísal - a v tej skupine ľudí majú aj kamarátov, "vzory", atď.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

No, on je zase průser v tom že až na pár výjimek jsou taky jen lidi kteří se musí nějak živit. Když vynechám řadové policisty, tak pár dopravních policistů znám. Jak oni, tak jejich kolegové jsou vesměs normální lidé. Průser přichází shora, jim se taky nelíbí to co musí dělat, kde měřit, atd. Jenže odměny jsou za provinilce, jak pro policisty, tak pro ty shora. Přece co je ukazatel dobrého fungování dopravní policie? To že není koho pokutovat protože všichni jezdí tak jak mají a drobné prohřešky se řeší domluvou? Bohužel ne, je třeba měřit, sázet botičky, kontrolovat na nepřehledných úsecích a způsobovat dopravně nebezpečnou situaci.
Bohužel i ti dobří se časem nechají semlít anebo odejdou, normální člověk to dlouho nevydrží.
Třeba se dočkáme toho že i ta doprava bude ok vč. policie a nebo se nakonec zjistí že Orwell napsal manuál.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Nehody - nedání přednosti versus rychlost.
Možná žijui na jiný planetě, ale když se šetření a následnáý soud vede správně, tak výsledkem je znalečák, který určí, co byla příčia  aco následek. Tj pokud vozidlo odbočující třeba vz vedlejší mohlo motorku vidět (i když jela rychle) a zareagovat, nebo ne, právě kvůli rychlosti již nemohlo střetu zabránit.
Je to vždy individuální posouzení každého případu.
I ten motorkáž před označenou křižovatkou měl přizpůsobuit, předvídat atp, viz dikce našeho "skvělého" silničního zákona.

najezdím ročně uř jen kolem 40.000km, krizových situací s kolařem, motorkářem i autem jsem odvrátil mnoho. pár i neodvrátil...
taky jsem zažil situaci, kdy jsem pomalinku na kole dojížděl ke křižovatce kolem kolony aut a jeden idiot mne vytlačil na chodník.. když jsem byl vedle něj tak plný rejd a cuknul směrem k chodníku. Já na poslední chvíli jsem to zvedl a bez průseru najel na chodník... Asi nemohl přežít, že v tý odpolední zácpě jsem jediný který jedu dopředu...
Je jednoduché když vidím za mnou 1 světlo jak se rychle blíží prostě jet v pravý půlce vozovky a nechat ho jet. Je jednoduchý, když mám 15 tun a v kopci podřazuju o 4 kvalty dolů uhnout doprava a nechat se předjet...
Nicméně pro ty rychlé, uhnu jen, když vím, že se se mnou neurve krajnice...
Jo i v náklaďácích sedí někdy slušnej člověk, jindy idiot, který prázdý jede v obci 90 a předjíždí i osobáky...
To vše jsem zažil, jak z avolantem osobáku, tak za volantem náklaďáku. I náklaďák může předjíždět, nebo blokovat rychlej pruh  na dálnici.závisí kdo je za volantem. Když se doplazím za někodo kdo jede o chloupek pomalej prestě krapet "utáhnu" a jedu za ním. Když já su plněj, táhnu max 82 a ten přede mnou 81, nemá cenu ho předjíždět (nicméně i tací se najdou, co tímto stylem předjíždí na dráze 2 kliometrů) na druhou stranu když dojedu něco, co jede pomalu, souprava v kopci, nebo různý "avie" tak to prostě předjedu...

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Hrnous: Každá věc má svoje pro a proti, ale to co dělají ve městech na kolech a skůtrech nemá obdoby,... a o dodržování rychlostech na motorkách nemluvě, hlavně jak si mladí gangstaz se svejma bičiz v šortkách nosí žabky na motorky aby byli in,.. pak když se vysekaj tak už tak in nejsou.

Voltík: No, předpokládám že k použití tohoto "oslovení" tě vede to, že ho máš malýho, nebo se ti nepostaví popřípadě seš jen kripl který má za sebou 3 lobotomie mozku (velmi pravďepodobná možnost). Kdybys měl Iq aspoň houpajícího koně (no ikdyž přemýšlím tak ty budeš asi ta cyklo aktivistická plevel co otravuje svou existencí všecky motoristy/ motorkář s právem zabíjet ) tak by sis to přečetl 6x (v tvém případě asi ani to nepomůže) pak si 10x plesknul po tlamě a možná bys to pochopil smile řídils někdy auto? Takový to 4 kola a volant. Řídils někdy auto ve městě? (snad nejseš tak tupej jak myslím abych ti musel znova vysvětlovat co je auto) kolik cyklistů se umí z 10 na silnici chovat? Kolik ti vjete z přechodu na kole z nenadání?Kolik cyklokriplů jezdí z hospody po pivě bez osvětlení z prd*lákova do prd*lákova? Kolik z nich je cyklobuzen? Kolik motorkářů předjíždí jak se jim zamane a kolik znich překračuje pov. rychlost mnohonásobkrát i ve městě?, kolik cool scooteristů má správnou obuv a nějakej ten chránič ty kriple? smile Jo, a k tvému pořádnému naštvání doporučuju číst d-fens (neberte to jako reklamu) tam jsou na cyklisty a motorkáře co se chovaj jak prasata přímo zaměření a mejí je tam rádi smile


Fox: Souhlas.

Jinak pro ostatní: Nemám rád když mě někdo oslovuje oslovením co použil ten niemand. Ale asi jsem trefil jeho citlivé místečko na srdíčku big_smile. Nejsem petrolhead, ani zastánce řidičů aut, jak jsem psal v mém prvním příspěvku. Myslím že jsem se vyjádřil tak jak to je. Já osobně najezdím taky pár tisíc km měsíčně. Jinak tak nějak přemýšlím že kdyby to udělal někdo jinej (že by bez cenzury někoho takhle napadl) tak by dostal výhružky banem smile ale to se u některých asi nekoná.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

http://borderofinsanity.com/wp-content/ … uickly.jpg

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Krásne to sedí k téme:) http://www.rouming.cz/roumingGIF.php?gif=9078

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Paull25: Bydlim aktualne v Praze. D-Fense sice citujes hezky, ale uprimne, nemate si *vubec* co vycitat, svet se fakt nedeli na hodne 'gumokolisty' a zle 'cyklobuzny', krabicky tu jako vzdy nefunguji. Kazdopadne musim uznat, ze alespon tady v posledni dobe alespon v mem okoli nehod ubylo *musi zatukat* lidi se to bud naucili vzajemne, nebo mam stesti. Nicmene pribylo tu tedy hodne cyklostezek, spousta podle meho zbytecnych az nesmyslnych, na kole bych jima teda skutecne nejezdil, zvlast kdyz je to defacto klasicka jizda na silnici jen v 'pruhu' a pak odboceni na prechodu vlevo primo pod auta, kde skoro neni misto se s kolem ani postavit nasturc v bezpecne vzdalenosti od aut (Nusle). Ale opet, mozna jsem to jen ja wink

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Paull25:
Můžete mi vysvětlit co je to cyklobuzna?  Spíš máte nějakej komplex a podle toho vypadá to vaše psaní. Nejste třeba doručovatelem, kterého tlačí nutnost rozvést co nejvíce zásilek v nejkratší době? Nebo nezávidíte jim tu volnost a nebo že by to bylo tím horkem? Bez urážky mě  jiná možnost nenapadá.

Mimochodem i v osobních automobilech jsou pěkný hovada. Naštěstí spolupráce s dopravním inspektorátem zafungovala. Pak se jen dotyčnej divil, proč si ho pozvali na DI a dostal za to body dolů, tak i pěknou pokutu.

Ale ať přispěju trochu k tématu. Jak motorkáři, tak cyklisté, tak i automobilisté jsou velmi různé povahy. Jeden jezdí jako dobytek, druhej zase jako pohodář. A právě že ty pohodáři zapadají a nejsou vidět. Kdežto hovádka jsou vidět a člověk si je zapamatuje. Zkrátka něco jako bulvární zprávy. Všem přeji na cestách zdar a šťastný návrat domů.

(upravil dawsoo 1. 8. 2013 22:50)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

"Kolo Terorista" - Poslední dobou se nám dvoustopí na můj vkus nějak moc emancipovali a pak je z toho takovej takovej harlem šejk na silnicích big_smile Ale faktem je že řidiči aut jsou větší verbež (myšky ,vybrž´dování a podobný srandičky) proti tomu jsou cyklisti andílci já osobně se za volantem bojim a řídím opravdu nerad ,jsa vyléčen když jsem jezdil i 10-30t měs po celý republice,dřív jsem to tak vůbec nevnímal jako te´d  v současnosti,naštěstí už jezdím jen do práce a domu a vůbec řízení nevyhledávám... je to spíš o tom že ten kdo jezdí jen málo tak mu to nepříjde ale člověk co jezdí hodně a nebo profík tak tam naprosto chápu jeho pohled na věc a souhlasim, cyklisti často ale ne ne všichni leč hodně z nich si myslí že jim patří silnice a často ani neznaj předpisy... Motorkáře rozlišuju na čopraře a závodníky... s čoprařema skoro nikdy problém není,jezděj předvídatelně a díky i vyššímu věku maj rozum a jsou klidoví šoféři co většinou řídí i auta takže ví jak to vypadá z druhý strany ,problém je spíše s mladými a krátkobrkými a hledači adrenalinu = těmi co si něco chtějí na silných mašinách v provozu dokazovat. Takových mi líto když se rozsračkujou a nikomu dalšímu neublížej rozhodně není ,protože si řeknu o jednoho kreténa nebezpečnýho na silnici míň.

Není co dodávat...

(upravil voltik 1. 8. 2013 23:05)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

...

Web

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

MilanTuma
Je to člověk který se chová nepředvídatelně, zbytečně na pěkném asfaltu nejede při pravém kraji vozovky ale ve čtvrtině a to nejlépe na úzké cestě a v zarostlých zatáčkách. Dále nerespektuje přednost v jízdě ať přikázanou značkou či pravidlem pravé ruky, bez ukázání změny směru jízdy rovnou vyráží doleva nedbaje vozidel za ním ani před ním. V noci jede zásadně bez světel či jakýchkoli odrazek v tmavém oblečení schopném pohlcovat jakékoliv světlo uprostřed svého pruhu.
Pokud někdo takové "cyklisty" potkává pravidelně třeba na 30km úseku tak už je jinak než cyklobuzny nazývat nebude.
Přitom já už s několika cyklisty mluvil, dokonce jsem jim na kopci udělal turka a pěkně jsme si popovídali i o tomhle tématu. Většina z nich vůbec nevěděla že něco dělají špatně, tedy alespoň ti bez řidičského průkazu.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Nemám komplex, nejsem doručovatel, nezávidím volnost motorku jsem měl a na kole jezdím. Ano v automobilech jsou také hovada (po 3 co to píšu ale nevadí) ale v okolí Svitav, Olomouckého kraje je hrozně velké procento idiotů na motorkách a kolech viz. příspěvek. Jezdím v klidu, předpisově krom dálnice kdy jedu i těch 130 - 140. Ale sere mě když nějakej dement nepoužívá světlo a jezdí z hospody do hospody na kole.  Já dělím svět na cyklisty a cyklobuzny/kolom*dy. Cyklista je pro mě ten, co nejezdí po hospodách na kole, ten co má v noci světlo, ten co se v největší dopravě nese*e ve městě na silnici když má vedle předraženou cykloztetku, ten co nejede na kole po přechodu a milerád se přidá na silnici. Zato cyklobuzna/... dělá přesný opak. Neštve mě to že zramuje někde sebe. Vadí mě když to odnese nikdo jinej. Tak dělím i řidiče na hovada a normálního řidiče. Bohužel já zažívám větší procento cyklistů a motorkářů sad

TheP - já myslím to, když někdo jede z běžného chodníku (pokud vím tak nesmí) vjede přes půl přechodu a hurá do pruhu smile na Svitavsku častý jev.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Já jsem slušný člověk jezdím v pohodě na: JAWA250-559 červená a jsem zpokojený,někdy kolem mě projede nějaký idiot na motorce jako blázen,když já jedu ve vesnici shruba 50 tak bych je co mě předjíždějí typoval tak na 80-90km/h.Zrovna dneska takový blázen jel ve vesnici do uličky do mírného kopce a šla nějaká babina,no jel jako blázen.Minulý rok u nás ve vesnici skončili 2 motorkáři ve stromě,nevyplatí se dělat machry!

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Bude tomu pár let co mě na motorce zezadu srazil ožralej týpek v autě. Prostě a jednoduše nedobrzdil. Od nehody radši ujel, ale plošná pátračka ho našla. Dopustil se trestnýho činu řízení pod vlivem a ujetí od nehody. S borcem nebyl ani soud a vesele si pochlastává dál. Auto bylo na lízačku, naštěstí pojištěný, takže část peněz na opravu uhradila pojišťovna a já to přežil bez trvalých následků.
Takových kokotů pod vlivem všehomožnýho jezdí docela hodně a nikoho to až tak netankuje. Jet rychleji než umožňují předpisy neznamená vždy nebezpečněji. Odsuzuju hlavně předjíždění do pravých zatáček kam je opravdu hovno vidět a potom bezohledný myškování atp.. Hodně mě dokáže nasrat cyklista kterej jede po cestě a 2 metry vedle cesty je cykloztezka, takovýmu čůrákovi bych přál kamion aby ho štrngnul návěsem.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Tak toho bych si našel...

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Abych to srovnal. Jen dva neskutečný blbci mě předjeli tohle léto zprava (jednoho jsem málem sejmul). Skóre motorkáři-autaři 1:1...