Téma: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Tak jsem se jel vykoupat do Krušných Hor k Cínovci (je tam určitě o hodně chladněji, než 39 u nás), na bývalé E55 za Dubím mne předjeli kluci na motorce, já se flákal 70, je bych odhadl tak na 110. Popojel jsem tak 2 km a za zatáčkou překážka na silnici - ležící motorka a oba kluci...
Jeden vcelku dobrý, druhý otevřenou zlomeninu nohy.. Podle té pani, co jela z protisměru, vyletěli v pravotočivé zatáčce až do levé zídky a pak vzduchem na silnici. Paní se pustila do jeho ošetřování, já zastavil dopravu a volal pomoc. Moc to nešlo, sluníčko na mobil, vycvakával jsem to na čtyřikrát.
HRUBÁ CHYBA: 112 mad
Nejprve převzala spojovatelka a nechala si to vylíčit, pak řekla: Já vás přepojím na záchranku. Pak za střízlivě odhadnuto minutu "nezavěšujte, za okamžik budete spojeni" to zvedli, poté nové líčení stavu a pozice a domlouvání se o možnosti přistání vrtulníku. Ve zmatku v mysli jsem hovořil o tom jednom zraněném. Za okamžik jsem si to uvědomil a volám opravu. Jiná spojovatelka mi říká: Ale já o tom nic nevím, to jste se asi dovolal do Prahy na 112!? Tak další popis a pak už mne ale přepojila přímo do vrtulníku, tak jsme si i upřesnili pozici.
Nicméně naštěstí oba kluci (cca 20 - 25) vypadali sice hodně potlučeně, při vědomí, jen v lýtku v pravém úhlu ohnutá a otevřená zlomenina vypadala hnusně, bez kusu nohy snad neskončí, držím mu palce.

Poučení opět - ta pomalá 112 už se mi stala dvakrát mad - raději volat 155, půjde to rychleji.
A pro motorkáře - i když tihle vypadali, že si to půjčili, neměli na sobě výstroj - jeďte opatrně.
Mašina byla na všude se válející cucky, dopadla hůř, než ti kluci.
Protože jsem tomu klukovi dal své ručníky pod hlavu, tak jsem se hold vykoupal ve vaně smile .
Žádnou fotku nepřikládám, neb nejsem idiot, abych to fotil.

(upravil matcm 28. 7. 2013 17:49)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Zrovna jsme kolem 01:00 Jeli ze kšeftu u Karlových Varů a v jedné vísce vidíme v dálce  svítící majáky a tak jsme teda zastavili. Bylo nám řečeno ,že bude na silnici přistávat vrtulník,tak at dáme výstražný aby do nás nikdo nenapálil. Po 10 minutách přiletěl vrtulník. Silnice byla mezi stromy,takže to měli veselé,ale nakonec jim to vyšlo. Po situaci jako z akčního filmu a 3 dny nonstop na festech to byl osvěžujicí ranní budíček. Matně jsem viděl v dálce v příkopě (hluboký cca 15m) auto mezi stromy.Snad to chudák nějak přežil.

R6 - 134.8km na trase Cheb - Dvory u obce Nové Sedlo okres Sokolov; R6 ve směru na K. Vary: Nehody
28.7.2013 01:49
všechny nehody byly odstraněny, nejsou hlášeny žádné další problémy ; Od 28.7.2013 00:55 do 02:00; R6 - 134.8km na trase Cheb - Dvory u obce Nové Sedlo okres Sokolov; R6 ve směru na K. Vary; všechny nehody byly odstraněny, nejsou hlášeny žádné další problémy; srážka OA s divokým prasetem.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

V pondělí ráno volá primář patologie do zdejší prodejny motorek: Pane vedoucí, kolik jste minulý týden prodali motorek? Patnáct. Děkuji, tak to se nám tři ještě někde toulají.

Web

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

A to jsem si zrovna říkal, jestli si neudělám papíry na mašinu lol ..tátovi se v garage válí zánovní Hornet smile

(upravil little 28. 7. 2013 21:20)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Těch pitomců motorkářskejch co s těma svýma střepama po silnici lítají jak prasata mám poslední dobou už taky plný zuby. Asi si beztak většina myslí, že když jim to pořádně řve na půl kilometru daleko že maji hnedka větší péro a můžou si dělat co se jim zlíbí. Preventivně střílet!

Qtas: Nafotit jsi to měl a hezky do detailu, třeba by si alespoň procento z těch mladých volů dalo pozor...

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Bohužel z motorkářu jsou vidět výhradně ti idioti. Slušnejch si nikdo nevšímá.
Já mám za sousedy 2 motorkáře a jezdí (co jsem zažil) sice svižně, ale bezpečně a kultivovaně.. no ono jim je taky kolem 50, že...
Nicméně oba se pořád drží a spoustu těch mladej magorů strčí v klidu do rukávu...

Ona mačina má oproti mýmu Rendlíku několik zásadních nevýhod.
1) nemá kastli s deformačníma zónama
2) nemá kýbl érbegů
3) nemá klimatizaci a topení
4) nemá CD přehrávač...

4 důvody, proč nejezdím na motorce... smile

bod 1) a 2) jsem už ocenil... v kombinaci s havarijním pojištěním skvělá věc!!

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Dnes som siel domov, predomnou siel jeden peloton asi 20 motorkarov zlozeny z roznych druhov motoriek. Asi 10 presli, aj ti uz na oranzovu, druha polka veselo sla dal na cervenu ako keby nic. Nebyt odbocujucim vozidlom dolava oproti, ktore pockalo, tak by sme pod nedalekym mostom spravili masovy hrob pre motorkarov big_smile Kokoti.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Bohužel z motorkářu jsou vidět výhradně ti idioti.

Máš pravdu :|
Ja som si akurát včera doviezol novú mašinku smile https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ … 3451_n.jpg

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

hele stopětadvacítkář! já ale na Jawa Dandy wink
Kdo pozná ten pocit když ho na motorce pozdraví kolemjedoucí motorkář..tak bude chtít znova a znova big_smile
Temnou stránku to má potom když sám motorkář je bezmozek nebo když potká nějakého bezmozka (v autě nebo motorce)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Dalča: Navíc svodidla jsou dělaný tak, že motorkáře vyloženě ohrožují.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

bayjay napsal:

hele stopětadvacítkář! já ale na Jawa Dandy wink
Kdo pozná ten pocit když ho na motorce pozdraví kolemjedoucí motorkář..tak bude chtít znova a znova big_smile
Temnou stránku to má potom když sám motorkář je bezmozek nebo když potká nějakého bezmozka (v autě nebo motorce)

Jawa je best..sám chovám dva kousky smile Oba malinko extra smile

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Kolom*di, a motorkáři, bruslaři nemají opravdu na silnici co dělat (samosebou asi tak 1/3 řidičů aut) v zácpách si projíždějí z leva z prava, člověk je nevidí. Na kole a bruslích si myslí že mají přednost jako chodci a hlavně je vůbec neserou nějaký přednosti, silniční pravidla. Nás bude každej buzerovat za překročení rychlosti v obci o 8 km, za to že na dálnici jede někdo 140 místo usoplených 90 ale ne, na cyklobuzny a motorkáře (kteří mimochodem jedou ještě mnohem mnohem rychlejc) se nešahá,.. ti si můžou dělat co chcou.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

"Cyklobuzny" môžu predbiehať sprava, aspoň na SR to tak platí(pamätám si to z čias autoškoly). Jac na biku jazdím dosť, taktiež autom, a chce to obojstranné pochopenie, snažím sa dodržiavať všetky prednosti v jazde, taktiež na červenú som prešiel asi raz(tú križovatku poznám).

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Paull25 - tohle věčné plivání žluči na cyklisty a další „nepohodlné“ účastníky silničního provozu je už poněkud stará vesta. Doporučuju se na to vykašlat, třeba se ti uleví a ve tvém písemném projevu ubyde vulgarismů.

Web

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Normálně bych se do debaty ubírající se tímto směrem nezapojoval.. ale "motobuzny" ve většině případů rozplácnou samy sebe..kdežto "autobuzny" podstatně častějï pod vlivem nějakého hulení, chlastu nebo jiných úchylek uškodí na zdraví a životě mnohem více lidem, a s cenou auta se tato stupnice jistě alespoň logaritmicky zvyšuje..

(upravil babakus 30. 7. 2013 6:28)

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Paull25: Č****u


Upraveno moderátorem

Web

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Voltíku, nediv se tomu co píše Paull. Víš kolikrát jsem zachránil život motorkáři, cyklistovi nebo někomu na bruslích? Mnohokrát v zatáčce kde nejde vidět jel někdo na motorce/kole v protisměru a já měl pár vteřin na to abych uhnul. Jsou to nepěkné šoky, často jsem musel zastavit a vydýchat to. Bohužel to o čem píše je častý jev a nic na tom nemění jakým stylem to napsal.

hrnous
To je bohužel pravda, ale od řidičů aut vidím těch prasáren proti cyklistům a motorkářům mnohem méně.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Fox_25 napsal:

od řidičů aut vidím těch prasáren proti cyklistům a motorkářům mnohem méně.

Tak to sa asi pohybuješ v nejakom paralelnom vesmíre, rozhodne nie na CZ/SK cestách... Viac nervóznych arogantných čurákov za volantom, ktorí majú predstavu, že jazdiť treba za každých okolností výhradne tesne na hranici fyzikálnych aj mentálnych možností a všetci, ktorí tak nejazdia sú kokoti, stretneš už asi len ďalej na východ odtiaľto. Bajkeri a motorkári sú oproti tomu šuvix.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Je pravda, že způsob rozhodování soudů v případě, že nedáš přednost značně rychleji než povoleným limitem jedoucímu vozidlu nahrává průšvihům. Vjedeš v obci na hlavní z vedlejší a srazíš se s někým, kdo to mastí 120. A máš problém, odsoudí tě.
Asi to platí i v SR, nakonec ten, co sejmul Jožo Ráže (jedoucího hodně rychle) byl tuším odsouzen nejen fanoušky, ale i soudem.
Kdysi běželo video s honičkou policejního speciálu za motorkou, oba jeli až 200, nakonec ho lapli. Komentáře převažovaly ve stylu: Za takový drobný přestupek (na počátku) ohrozili policajti tolik jiných účastníků provozu! Přitom šlo o jedno důležité sdělení: Hoši, nemůžete si být jistí beztrestností. Když se pase stádo oslů tam kde nemá a jednoho přetáhneš klackem, ostatní začnou stříhat ušima smile!

Prostě vymahatelnost práva. Proto slušný člověk fandí Bradáčové, nebo Ištvánovi (ač ten nevypadá sympaticky). Je to v nás, máme spravedlnost rádi, dává nám alespoň určitý pocit bezpečí a jistot. I když nás na právních  přednáškách učili, že cílem justice není hledat pravdu, nebo spravedlnost, nýbrž právo lol.

Re: Motorkáři, jezděte opatrněji!

Pro mě je to výstraha že 112 eé.Jinak samotný obsah mě vůbec nepřekvapuje a nechává chladným.Když to nejsou šelmy nebo epidemie,tak se holt selektujem na silnicích.
Jezdím na motorce už přes dvacet let a zatím(zaklepat) nic vážnýho.Spíše mám opačné zkušenosti s "plechovkářema".Motorka je výzva která se musí pokořit všemi dostupnými,i nepovolenými prostředky.