(upravil Vaillante 28. 9. 2007 16:30)

Téma: 10" do auta

Nazdar kluci,prosim Vas poradte mi nejaky 10" do auta.mel jsem emi d 12lf,ale kdyz jsem to pustil,zdalo se mi to dost prehnany na basech (prebasovany).na coz nejsem zvykly.chtel bych neco v tom smyslu jako je delta.tak kolem 1500,-?zda je to mozne.
PS:jeste se chci zeptat jake pouzivate basreflex.pri simulaci mi vychazeji takove rozmery,ktere neexistuji.diky predem

(upravil KarelXth 28. 9. 2007 16:53)

Re: 10" do auta

A co zkusit zrušit ten bassreflex u Delty a nechat jí v uzavřené bedně, basů ubude a "zpevní se", nebudeš muset stavět novou ozvučnici a kupovat reprák. Delta 12LF je dobrej kousek. Jinak reprák "ve smyslu jako je Delta" v 10 palcích za 1500,- pokud vím neexistuje-leda v bazaru. Nejblíž je tomu Beta 10 ale s tou toho na basech moc nenahraješ (Xmax 3mm).

V jak velké ozvučnici máš tu Deltu?

(upravil Vaillante 28. 9. 2007 18:43)

Re: 10" do auta

asi tak v 45l +- 0,5l,ladeno na 40Hz,kdy f3 je tesne pred 70Hz.uz jsem to taky zkousel.porad moc.tak jsem ubral i na radiu(-12 na basech) a furt je to hafec.jezdim bez muziky,ale stve me to.

(upravil chyna.cz 28. 9. 2007 18:50)

Re: 10" do auta

já mám deltu v trábiku (cca 45litrů a BRna 60Hz-provizorní bedna kterou sme měl doma, v týdnu bude nová- 65L a BR na 46Hz) basy lehce +6 na50Hz a +3 na 100Hz a pohoda, jelikož mi předky moc nahlas nehrajou(5604 +089) tak mám taky víc basů ale někdy na machrování by to chtělo víc. dneska sme byl na srazu a natřel mi to tam jeden s golfíkem, ještě zjistím co tam měl protože mi to nedá, ale předky mu to taky silně nestíhaly smile

Web

Re: 10" do auta

No ta bedna je pro Deltu celkem malá a bassreflex je dost podladěný. Rozhodně v téhle konfiguraci bych jí nechal uzavřenou. Pokud jí živíš rádiem začal bych pořízením bazarového autozesilovače místo nového reproduktoru. Paradoxně možná zjistíš že basů "ubylo". Začnou mít jasnější kontury a zbavíš se té basové "koule" která ti tam teď pravděpodobně vadí.

Re: 10" do auta

na rádiu sme jí taky jeden čas měl a lítala jak splašený a zvuk byl až moc nepřesný i co se předků týče. se zesem je to o něčem jimém. rádiem bych hnal asi maximálně vejšky.  nejvíc mě dostává když řeknu že mám zes 4*50W a oni na to a proč sis to kupoval když má rádio taky 4*50W? big_smile

Web

Re: 10" do auta

nezenu to radiem.mam pujceny provizorni zesik tonsil 2kanal.maji ho i v dexonu jako nabidku.ne vazne bych radsi 10".na tu deltu bych uz mel i kupce(da ji v bedne do taunusu) a nechtel bych to nejak menit.
PS:i kdyz ucpu ten BR,je to dost

Re: 10" do auta

tak si měl nastavit aby ta delta hrála jen v pozadí ne?FADerem

Web

Re: 10" do auta

No já mám 15-ctku deltu v 63l Br na 35Hz a jelikož eště nemám auto, tak sme to zkoušeli u kámoše na nějakym větnamskym zesu ( takže žádný podladování nehrozilo) a byl to teda mazec... Myslim, že když k ní dám pořádnej zesilovač, tak jentak konkurenci mít nebudu big_smile  Zkoušel sem jí i ve 150l BR na asi 35Hz, ale i když šla hloubš, tak mi to přišlo, že akorát moc lítala a neměla tak pevnej projev.

Re: 10" do auta

to jsem taky delal.ztlumil jsem i zesik na 1/4,aby se mi to libilo,ale to mi bylo lito mit takove repro pustene takhle.tak jsem dal link znamymu a ten rek,ze mam pockat do vyplaty.repro pujde pryc i z bednou za 3k.proto potrebuji alternativu nejakyho 10".zkousel jsem snad vse.

Re: 10" do auta

Zkus vybírat i z jinejch značek, myslím, že Fane tam něco má.

Web

Re: 10" do auta

Ten Tonsil zesilovač je pěkná sračka!

Web

Re: 10" do auta

Jednak tedy nepochopím, co to znamená - mít moc basů a proto chci slabší repro - když můžu prostě otočit volume dolů a zůstane mi pevnost a další plusy basů z profíků - když už jsem to tak vybral.

Pokud z d12 půjdeš do 10" (cž bylo asi i to, co jsem ti jako první radil - 10" v uzavřence) jsem zvědav, jak budeš spokojený s napojením subu na zbytek, zvlášť, jestli honíš zbytek rovnou z rádia.

10" jsou mraky a nebál bych se ani autohifi ortodoxních gumo-pump.

Re: 10" do auta

2Kritik:je to jen provizorni zes.mam spadeno na mono od Magnatu,ale nejdriv musim dat prachy dohromady.
2Michal?vim,zes mi takhle radil.proste je skoda mit v aute d12lf pustenou na 1/3.zkusil jsem 10br60 a nezda se mi spatna,kdyz ma tvrdsi basy na rock,metal ... 12" je fakt moc.je fakt,ze zbytek mam jen na radio.proc?zatim mi to vyhovovalo a libilo se.

Re: 10" do auta

Myslím že uděláš nejlíp jak píše Michal, prostě dej volume basů trošku dolu.

Re: 10" do auta

kdyz uz pujde pryc,tak na tom nic nezachranim.co navrhoval Sinclaire,jsem koukal a nevybral jsem si.poradte nejaky typ.co si myslite,ze bude dobry prosim.

(upravil Crashpc 1. 10. 2007 9:57)

Re: 10" do auta

Nechápu. chce subwoofer a nakonec tohle big_smile mám malé auto - Felicii, a že bych měl problém s přebytkem nebo nedostatkem basů, to ani omylem. stačí správně zakroutit s hejblátkama, a vykouzlí to potřebnej zvuk. nechápu problém.

Re: 10" do auta

Podle mě je problém někde jinde než v Deltě. Nejspíš v tom Tonsilu, třeba má pevně už z výroby nastavenou nějakou korekci aby to mělo "hustý basy" a Vaillante slyší ten hrb-když to ztiší aby hrb nerušil tak zbytek basů není slyšet a naopak. Druhá možnost je rezonance nějaké velké plochy(zadní sklo, střecha). Jinak mi to taky nedává moc smysl.

Před týdnem jsem měl zkušebně v kamarádovo autě (golf) 50l box s Deltou 12LF a to ještě s dost nešikovně (pro auto) naladěným bassreflexem. Živeno 2 kanály v můstku na Classicu 360. Hrálo to perfektně a při ucpání bassreflexu i v téměř netlumené bedně to byla úplná pohodička.

Re: 10" do auta

ten si pospysil.delta je pryc a vzal si i ten zes,takze zas bez subu.nejaky navrhy na 10".bude mi fakt  urcite bohate stacit (si myslim).

(upravil KarelXth 2. 10. 2007 6:43)

Re: 10" do auta

No za 1500,- tak leda tu Betu 10-ale viz výše. A nebo jak psal Michal nějakou autosrágoru.

Pokud chceš profi reprák (což ti schvaluju) tak ale asi budeš muset připlatit. Koukni se na prodance.cz, použitelné 10" jsou zhruba od 2500-3000,- a výš.