Re: Cubo sub+12TBX100 8R.Fotky

A, probudil jsi se z letního spánku wink, máš kliku, simulaci jsem uložil.
Protože je vkládání obrázků nějaké obtížnější, než v předchozím webu, tak to nezvládám, ale ani se mi to nechce učit (pořád nás v zaměstnání nějaké nové, či v Polsku obvyklé staré programy nutí učit, mám toho dost pray ). Nevadí, zašlu ti vylezlé simulace na mail.
Je tam několik BP verzí (přesněji 3) a srovnání objemů a laděných kmitočtů s oběma výše zmíněnými BR verzemi. Dodám i návrhy velikostí BR. Některé jsou fakt dobře vypadající a porovnej s BR.
Výsledky 6BP jsou dosti závislé na přesných objemech!
Ale: je to simulace v programu, život bývá odlišný, já sám jsem žádnou 6BP bednu nepostavil, jen prozkoumal a simuloval ART905, nechci si tu hrát na machra přes BP.
BR vždy odečíst, objem repra také, respektive vnitřní objem membrány na jedné straně přičíst a na druhé odečíst a odečíst i jakýsi ekvivalent za objem magnetu koše. Nezapomenout na různé dovnitř vbíhající rukojeti, popř. vzpěry, také si něco vezmou.

Re: Cubo sub+12TBX100 8R.Fotky

OK dík.
Ne jen nebyl čas a neměl jsem peníze,koupil jsem si DAS DS 15  výborný bedýnky DAS 15P + DAS M5.

Re: Cubo sub+12TBX100 8R.Fotky

Pokud budeš chtít, pošlu i návrhy vhodného provedení BR v těch bednách. V menší komoře by měly být trubky průměr 5 cm, které se do ní snadno schovají, ve velké to může být součást jedné stěny (čili profil 30*5 cm, popřípadě rozdělen na dvě části, aby to mělo mechanickou pevnost). Dovedu to pro ně v programu zadat... Program si ohlídá, aby to nebylo dýchavičné - mělo dostatečný průměr (to u BP zvlášť vadí).
OT: V bedýnkách jsem zamířil výše: Kombinaci s 15" s Xmax 10 mm + 1,4", vše v neodymu - přesvědčil jsem Huberta, aby tenhle skutečný fullrange odměřil. Teď to jen musím dotáhnout do realizace, nicméně by to nemělo být složité.

Re: Cubo sub+12TBX100 8R.Fotky

Otas napsal:

Kombinaci s 15" s Xmax 10 mm + 1,4", vše v neodymu - přesvědčil jsem Huberta, aby tenhle skutečný fullrange odměřil.

Co přesně je to za kombinaci?

Re: Cubo sub+12TBX100 8R.Fotky

Stále OT: - 2 Zorg: EMI KPL15LF+DE620+B9070 (ano, 0,4mm jsem basáku přidal), mělo by to být s naprosto minimálními úpravami napasovatelné do EMI151. Takto znělo mé zadání: Amatéři nám zestárli (nemohou tahat 34 kg), mají doma basák ze slevy a trochu přišli k penězům uui.

Re: Cubo sub+12TBX100 8R.Fotky

To múže hrát hodně dobře.Já bych ty dasy asi nevyměnil,už jsem z těch plechovejch eminencí vyléčenej.