Téma: Jak vyzrát nad subwooferem?

Zdravim všechny!
Jsem audio-laik a potřeboval bych poradit s mojí situací. Pořizuji ozvučení k TV a na poslech hudby.  Jenže se snažím pod heslem „za málo peněz hodně muziky“. Po špekulování  na internetu jsem se rozhodl pořídit základní av receiver Pioneer VSX-322-K  nebo Pioneer VSX-420-K. Front bedny třípásmové JVC 80w z hifi věže (400Kč aukro  ) center JBL 60w (399 Kč aukro  ) surroundy nějaké také mám. Problém  je v subwooferu…. Mám zatím woofer ze sestavy Genius SW-HF5.1 5000. S ním ale nejsem spokojen, při určitých frekvencích divně hučí, rezonuje nebo co já vím. Opravou se nechci zabývat je to levná jeb…  takže potřebuji sehnat nový, opět pod heslem „za málo peněz…..“. Koukal jsem na stavbu a zjistil že to není zas až tak jednoduché, proto bych se raději uchýlil k vyzkoušenému projektu. Zalíbilo se mi tohle: http://www.dexon.cz/clanky/konstrukce-p … -01-8.html je tam totiž návrh ozvučnice a líbí se  mi ten band pass ten muj basák ho má taky a dobry (až na ten zbytek) . Neeebooo tohle je to teda do auta: http://www.kenwood.eu/products/car/spea … S/details/ a nebo mám být pohodlný a pořídit toto : http://subwoofery.heureka.cz/onkyo-skw-208/ ? Jo a  v případě stavby bych v obou případech použil autozesilovač (dají se sehnat po bazarech za slušný peníz) No a na to navazuje  otázka zda na něj mohu použít PC zdroj + kapacitor.

No prostě potřebuju něco, co se my při sledování filmu v panelákovém bytě postará o dynamické a čisté nízké frekvence. Ty JVC bedny taky dost basují takže woofer chci opravdu jen nízké frekvence (výbuch ve filmu musí být výbuch ) ten stávající woofer si s nízkejma kmitočtama moc neporadil….. Nevím jestli ten dexon a to onkyo nejsou výkonově málo.

Tak snad se to někomu chtělo číst a poradí mi, za odpověď budu moc rád a předem děkuji. A přijmu i jiné alternativy za rozumné peníze wink

(upravil little 3. 4. 2013 12:30)

Re: Jak vyzrát nad subwooferem?

Jdeš na to špatně. Autozesilovač s kapacitorem a PC zdrojem přenech teenagerům a pořiď si nějaký lepší aktivní subwoofer. Rovnou zapomeň na to, že ho vydražíš na Aukru za pár šupů. Poohlédnul jsem se po netu a našel jsem docela pěkný, i docela levný subwoofer, u kterého věřím, že budeš spokojený:

http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=1582

Z recieveru pak k němu akorát potáhneš signálový kabel a zbytek už doladíš přímo na subwoofer (dělící kmitočet, hlasitost).

EDIT: Za 4 litry bych být na Tvém místě využil nabídku Milana, tam není moc nad čím špekulovat.

Re: Jak vyzrát nad subwooferem?

Kámoš prodává SW s http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5046 a modulem dexon. Bedna je kvalitně udělaná a profi lakovaná. Počítám za cca 4000 /cena lakování). Kdybys měl zájem, ozvi se d SZ.

Web

Re: Jak vyzrát nad subwooferem?

Děkuji oběma za odpověď. Co se týče little, jeví se dobře akorát není těch 55 w RNS málo? A taky by se mi lépe hodil černý takže bych ho musel stříknout lakem. A co to Onkyo co sem tam udával to se vám nezdá (v porovnání s těma vašema alternativama)? Je fakt že jesli že stál 8500Kč tak by mohl hrát pěkně.
No a ohledně Milanovi odpovědi.... měl sem spíš představu něco do 3500 Kč ale kdyby kamarád slevil:-). A jestli je taky z okolí mostu tak by nebyl problém s převzetím, jsem z CV

Re: Jak vyzrát nad subwooferem?

Možný to je. TO byl můj odhad.  Bydlí v Mariánskejch Račicích, takže snad bez problému

Web

Re: Jak vyzrát nad subwooferem?

Dobrát tedy, byl by nejaký kontak na něj, třeba mail