Re: Novej dexon 15"

Jo ty serie předtím byl pěknej propadák.Ale jak říkám ty 10" jsem měl a chvíly jsem je měl i na bas kitaru a v poho,kvalita zpracování byla dobrá.

Taky kamarád koupil tu 12"ku na kalba sub a byl dost spokojen.Jednou nám jel zvučit jeden týpek a měl bc 18" dva na stranu a 4x satelity s těma 12" + nevim co za driver a hrálo to,až tak že jsem nejdřív nevěřil,že to jsou ty dexony.
Ta starší 400w patnáctka vypadá zepředu jak 15LX60 je to solidní kousek.Cpal jsem do něj 500W bez subsoniku a to jsem byl ještě ožralej,nic v poho vydržel,jen se ohřál magnet:)A ta kappa lf v ty horně jak maj jako kyt v prodance proti tomu hrála hrozně.

Re: Novej dexon 15"

Nezkušené nadšení pro těžký feritový reprák, který má být náhradou za delty a který je dražší, než kappa.
Je pro mne překvapivé, že repra s velkými feritovými magnety ještě vůbec někdo vyvíjí.
Je třeba možné, že jakýsi zákazník nepřijal finální výsledek vývoje, v konkurenci 15PL100 nebo PD158 - tam vysokým Bl, 4" cívkou a feritem míří - by neměl šanci, ve všech parametrech je horší a toto jsou zavedené značky.
Pro mne by to mělo hned několik dalších zásadních potíží:
Není to objektivně - srovnatelně změřené.
Není pro to stavební návod výhybky s nějakým driverem.
Asi by se hodil do nějaké horny menšího výkonu, jinak bych fakt nevěděl, co s ním udělat, aby to mělo slušný výsledek.
Nyní je slušný výběr, není to jako před 25 lety, kdy jsi měl ARA9918 na všechno.
Pro zajímavost, ta ARA mi parametricky vychází ve většině simulací téměř bezkonkurenčně hmm/ , limitem je jen nízký příkon a Xmax.

Re: Novej dexon 15"

big_smile

Re: Novej dexon 15"

Já zkoušel v BC15subu 45Hz, 15PS76 - 700W , v zimě -5C ,rozehrával jsem ho asi  10 min. Myslím,že zkoušku obstál jen trošičku smrad z cívky,jinak nedře,naprosto funkční a to jsem ho vůbec nešetřil.
Nevidím důvod jít do neověřeného reproduktoru ,který ani nemá jasný původ...

Re: Novej dexon 15"

Všechno by se mělo zkusit.

(upravil djmayo 31. 3. 2013 16:32)

Re: Novej dexon 15"

Vsak pri kupe cez internet mozes vratit. Jak ho budes mat tak mozes premerat TS parametre ci to nieje celkom uletene ako pri reprakoch zn. dibeisi. Pro tom Dexone mi pride trochu mierne vyssia Fs. To Xmax je sice nizsie no pri vykone 450W by to nemuselo byt nic strasne, napr PD158 ma tiez pomerne male Xmax a nakope celkom slusne oto viac ak sa da do horny.

Ked chces vyskusat taku neznamu znacku tak odporucam Oberton, je to asi bulharsky vyrobca podla reakcii vraj velmi slusne repra za primerane ceny, dalej Radian (USA) a P.Audio (Thajsko), alebo aj tieto Ciare(Tal.), Faitalpro (Taliansko niektore modely robia aj v susednom Madarsku),  HF drivery od BMS (DE) pozna mnoho ludi, no malo kto skusil ich basaky, referencie niesu o nic horsie ako na HF drivery, ktore su pomerne slusne.

Re: Novej dexon 15"

P.Audio jsem měl párkrát v ruce a nic moc. Používal ho Omnitronic v "profi" boxech PAS a vyšších řadách beden. Hrálo to dobře, výkon jako prase, mechanické zpracovní dobré. Ale vždycky se podělala nějaká krávovina, na které šetřili. Takže jednou to byl odpadnutý vrchlík, uklepané lanko u membrány, nebo na druhé straně u svorky, u basáků. Výšky hořely jako papír, ale to bylo spíš blbou vyhýbkou. Takový prkotiny, na kterých to ojebali při výrobě.