Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » výškový reproduktor a zima -10℃

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [7]

(upravil codex 24. 3. 2013 19:22)

Téma: výškový reproduktor a zima -10℃

čau, mám dotaz jestli vadí nějak výškáčum zima ? o víkendu jsem hrál s repro venku celý den a noc ...bylo -10°c a v jednich bednách mám výškáče eminence apt 150 a oba dva odešly, byly koupený současně před cca 1 rokem, vím že to je výškáč nic moc ale je jich škoda. Tak mě napadlo že to mohlo být tou zimou, taky trochu chvíli sněžilo, nebo je to nejspíš jen náhoda, ale abych věděl pro příště, dík

Re: výškový reproduktor a zima -10℃

Nevím přesně, co to je za výškáče, ale jestli mají kovovou membránu, může jim zima dělat problémy. podchlazený systém  + rychlé přehřátí od kmitačky může udělat praslkiny a deformace.

(upravil Otas 24. 3. 2013 22:31)

Re: výškový reproduktor a zima -10℃

APT 150 nemají kovovou membránu (vycházím z jejich rodného bratra APT80, který jsem měl částečně rozebraný).
Ale myslím si, že by mne trochu znejisťovala pravděpodobnost přítomnosti magneticky vodivé kapaliny, kterou se podle mých zkušeností liší dvojník té APT (Tonsil GDWT 9/80/5F, resp. 12-19/100 F) od svých předchůdců.
Jinak ale s pravděpodobností, hraničící s jistotou, lze za příčinu označit spíše hluchotu, spojenou s promilemi v krvi pray, on ten výškáč vydrží trvale poměrně malý výkon. A sněhové vločky tlumí zvuk. Navíc se musí poměrně vysoko dělit, což se moc nedodržuje.
A že by to zmrzlo tak moc nevěřím i proto, že v bedně jsi topil zesilovačem.
Možná je zaměnitelná membrána (k dostání bývala ta od Tonsilů, nevím jak teď).

Re: výškový reproduktor a zima -10℃

jinou membránu jsem zatím nikde nenašel, ješte to zkusím poměřit jestly se někde nepoužívá stejná, ale příčinu jsem uznal že do toho nasněžilo ( i když sněžilo jen málo ) tak tam byla voda mezi membránou a magnetem a dokonce jsem našel přerušený a upadlý kousek drátku na cívce.
Ale přebuzený to nebylo, zesilovač který má 450W do 4ohmu šel tak na polovinu, ponevač tyto dva repro jsem používal hlavně na mikrofon a hudba tam šla jen tak v pozadí aby bylo rozumět co si kdo povídá

Re: výškový reproduktor a zima -10℃

neviem ako vyskove repro ale mne sa minule znicili od zimy male tesla ARS kde su basaciky ARN5604. proste kym boli doma hrali fajn, ale na jednu sezonu som ich nechal pod pristreskom pod strechou namontovane na pevno, a po druhej sezone uz basakom drhla cievka o magnet. Mozno velke alebo prudke zmeny teplot mozu skrivit kos reproduktora tepelnym pnutim, tym sa cievka dotkne poloveho nastavca a zacne drhnut. Musel som si dat repro kvoli tomu previt. Ak to zacne drhnut tym sa moze preskrabat a skratovat cievka alebo nieco podobne.

u PA repro je vzduchova medzera, konkretne u vyskovych reproduktorov este uzsia, takze tam k tomu moze dojst este lahsie.

Re: výškový reproduktor a zima -10℃

Nebylo to spíš vlhkostí? Přece jen to má papírovou membránu. Mě na tohle jedno ARN napršelo, membrána se zkroutila, ale po vyschnutí to bylo ok.

Re: výškový reproduktor a zima -10℃

v danacoustic zvykli mat nahradne kmitacky pre Em. APT

Příspěvky [7]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » výškový reproduktor a zima -10℃

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£