Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » Pomoc s vyhýbkou

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

(upravil Lukáš33 13. 3. 2013 21:13)

Téma: Pomoc s vyhýbkou

Ahoj,budu vlastnit reproduktory 2xSelenium 8PW3 + 2xSelenium DH200E + HM17-25
Rád bych z nich udělal malé monitorky,kdo by byl ochoten mi pomoci s vyhýbkou?Samozřejmě,pokud by se měřilo atd.. tak né zadarmo.

Tady maj nějaké měrení toho driveru s tou hornou http://www.critesspeakers.com/HM1725.pdf

Re: Pomoc s vyhýbkou

Lukáši, nedaroval ti překvapivě ta repra úhlavní nepřítel? Příkopy v charkách, nic moc magnet, účinnost ani Xmax basáčku, příkop 11 kHz na driveru. Žádná inspirace výhybek od Huberta na basech ani výškách.
Nechci ti to shazovat a kazit radost, ale fakt to nevidím ani jako mírný podprůměr. Při účinnosti basáku (92dB) je možná lepší se poohlédnout po Hifi. Výsledkem nebudeš nadšen, spíše naopak.

Re: Pomoc s vyhýbkou

Já to všechno budu mít skoro zadarmo tak jsem myslel jen něco z toho udělat.mám tu ještě dvě malý titanový vifi vejšky,tak by tu ďíru na 10k mohly doplnit,ale zase ty komplikace na vyhybce,nevim no.

No jo jsem slepej on i ten bas je k ničemu,vemu jen fane cla-300 z toho se dá stevět.
A našej jsem v garáži jedny dobrý auto ovály,ta ty příposlechy udělám z nich a bude to hrát i líp,jen udělám upgrade těch vejšek a nalepim tam ty vifiny:-)

Re: Pomoc s vyhýbkou

Tak ty selenia jsou opravdu na nic, ale ten DH200 není na ucho tak špatnej jak by se mohlo zdát. Kolega je má v satelitech ve zkušebně a dá se to poslouchat.

(upravil Lukáš33 14. 3. 2013 19:37)

Re: Pomoc s vyhýbkou

No ale vyhodit je to škoda,tak pak zkusím dát místo té divné prachovky phaseplug a změřit to,jestli ty  středy budou lepší.Jinak jsem četl o něm recenze a na kitaru je hodně dobrej,je to takovej dolnostřed.Jo to DHčko se používá,taky jsem slyšel že ujde.

Re: Pomoc s vyhýbkou

Tak ale teď trochu vážně.Bude to teda fane cla-300 +dh200e + st200 co se objevilo v bazaru,chci ho na to doplnění u 10kHz a dělit někde už na 8kHz
Takhle by to z hruba mohlo vypadat,jen rozměry nejsou uplně přesně

https://i.postimg.cc/Z064Gk2d/2135419.png

Re: Pomoc s vyhýbkou

Dva měniče na vysokých výškách budou dělat interference, čili lze předpokládat, že to bude hrát asi jako pieza, v některých směrech i hůře (měniče nejsou stejné)...
Ta DH má poměrně hodně vysoký povolený příkon, tak bych tam druhý měnič nedával.
Nechci jen prudit, dávám nalezený odkaz z diskuse na Prodancích na stránky Selenia, kde je nějaký vzor zapojení výhybky.
"Staré plány beden a schémata výhybek ze sedmdesátých let s tímto driverem se prý  dají najít na webu Selenia jako/archievos/Traditional nebo tak nějak. Je to kniha o 60 stránkách vykopávek. Dá se tam prý najít dvoupásmo 10PW2 s DH200E."
Ten 10" nejspíš naznačuje problém: nebudeš mít způsob, jak se zbavit hrbu 5 - 10 kHz, než to dělit někde vysoko (nejlépe kolem 4 kHz, aby tam nebyl další hrb) a tohle pásmo potlačit.
Pokud se s hrbem smíříš, návrh bych začínal z doporučení výhybek na S D220Ti (které musí mít tuto oblast také potlačenu) a upravoval to podle výsledků měření. Může to ale vyjít i dráž, než koupě kvalitnějšího repra, např. právě D220 na které je spousta vymakaných výhybek a výsledek je k poslouchání.

Re: Pomoc s vyhýbkou

já ale ty dh200 dostanu jako grátys k těm fane cla a nechce se mi kupovat zase de12+7570

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Pomoc s vyhýbkou

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£