Re: ...

Jasně, a tohle je jako co? http://pcb.gatema.cz/fileadmin/user_upl … ema_A5.pdf

Re: ...

Gatema? Jako for to nebylo špatný big_smile

Koliks jich tam Jene dělal? 10, 100? Pošli nějaké foto...

Web

(upravil Jan16 15. 3. 2013 2:25)

Re: ...

reebe, když se vám to nelíbí, já s tím nic nenadělám. Nelíbí-nelíbí, byl to jen návrh. Já mám gatemu rád, dělají precizně.

Momentálně třeba rozdělaný takovýhle spínáček:

Spoiler

http://i49.tinypic.com/1hys.jpg
http://i45.tinypic.com/23sag6p.jpg

Nebo něco staršího data výroby(2?3 roky?), dvě vrstvy bez potisku.

Spoiler

http://i49.tinypic.com/ejzpn4.jpg

Re: ...

písal som Tedovi lebo chceme dať robiť dosky na KAZ2

The price of 10pcs of PCB with dimensions 85x117mm is US $52, the shipping cost of Post AirMail is $15, the total amount is $67.

By the way, the shipping cost of 10pcs PCB to Slovakia via FedEx Priority is $25, the total amount of 10pcs PCB is $77, estiamted delivery time is 2-4 days.

We accept payment by Paypal, our Paypal account is: diygsm@gmail.com , please inform me after payment.

We accept gerber file or PCB source file in Altium/PADS/Protel/Eagle format for PCB manufacturing

Prototype PCB  information:

Process:      6 mil trace/space, 12 mil/0.3mm hole
Board size:     85x117mm
Layers:           1 layers
Material:      FR4 1.6mm FR4 1 oz
Finishing:      HASL
Soldermask: Green LPI SMOBC
Silkscreen:      White
Lead time:      3-5 work days
Quantity:        10pcs

Web

(upravil right13 20. 3. 2013 20:25)

Re: ...

Hello,Martin :

PCB File:2Layer pcb
PCB Size:85mmX117mm
Qty:10pcs
Unit Price:5.9$/pcs X 10pcs=59$


Qty:30pcs
Unit Price:3.2$/pcs X 30pcs=96$


Lead Time:7days finish.

ship use your Fedex or TNT account number.(or use our  airt shipment
of TNT account).

regards!
Ding

Web

Re: ...

Ahoj, řeším teď stejný problém....  Potřebuji si nechat vyrobit cio nejlevněji co to jde 4 desky (různé) 5x10cm, jednostranné, s bílou či modrou nep. maskou a možná i s popiskama na přední straně, na kolik mě to tak vyjde? ptal jsem se zatím firmy promesa, tam by mě to vyšlo na 1500Kč.

Re: ...

killerX3 : no a kolik bys tak typoval že se vejdu nejmíň?

(upravil zuki 28. 3. 2013 18:03)

Re: ...

Např. u Pragoboardu ti výjde Pool servis 500Kč za 1dm2.  Musíš si ale nechat udělat z těch 4ks jeden o chlup větší panel s vylamovacíma můstkama. Jinak by u všech desek menších než 1dm2 počítali 4x Pool = 2000Kč...

Panelizací ti o něco stoupne cena za panelizaci a následné vyfrérování můstků = ofrézování obrysu desek a zbydou sem tam cca 1,5mm můstky a deska se následně vylomí. Pokud nemáš správně pojmenované soubory, tak ti ještě stoupne cena o 50Kč/desku za přejmenování. Takže si k té ceně/dm2 připočti 150-250Kč a jseš cca na  1200Kč smile Ale pro jistotu bys sis měl nechat zakázku nacenit, aby to nebylo víc...

Re: ...

Takže to vidím opět na p. Kohouta...

Re: ...

plus v poolservisu u pragoboardu mýš zelenou nepájivou masku a nazdar.

(upravil staffy 20. 4. 2013 11:49)

Re: ...

Kto by si chcel dať robiť jednostranné dosky bez masky a bez potiskov(klasika) nech mi napíše, robím za lepšie ceny ako p. Kohout(zrejme aj rýchlejšie), cena záleží hlavne od počtu vŕtaných dier, cena za 1dm2 je cca fixná.

Re: ...

Nemáte někdo zkušenost s touto firmou? http://imall.iteadstudio.com/open-pcb/p … yping.html Cenově to vychází velmi dobře a co jsem četl hodnocení tak by to s kvalitou nemuselo být taky špatné.

Web

(upravil Jan16 19. 5. 2013 21:54)

Re: ...

Zkus příště použít nejprve "hledat".

//tak jakýpak hledat, ona je i lenost se podívat na předchozí stránku - sem přehlédl, v jakém jsme tématu..

Re: ...

Co se týká Itead studia, kolega teď má s nimi taky pěknou zkušenost, snad mě nezabije za to, že to zde odcituji:

Zdravím. Chci upozornit na jednu podivuhodnost.
Nedávno se tu objevil odkaz na výrobu DPS http://imall.iteadstudio.com/open-pcb/p … yping.html
Inu řekl jsem, že je zkusím. Předevčírem jsem se tam zaregistroval a objednal si desky. Dnes mi gmail oznámil neúspěšný pokus o přihlášení do mé mailové schránky odněkud z Číny. Takže jen pro případ upozorňuji na možný pokus o hacking schránky ze strany tohoto "prodejce", pokud s ním chcete někdo obchodovat. Kdybych neměl gmail, asi bych se to nedozvěděl. Používám tu schránku právě pro kontakt s pochybnými částmi světa.

(upravil mechanik 2. 10. 2013 11:47)

Re: ...

nechápem, pre čo by to robili? znie to dosť nelogicky

Re: ...

Upřímně neřeším podobné věci. Já jsem si tam desky objednal, desky za cca 3 týdny přišly. Během objednávky jsem dostal nějaké mailové zprávy o statusu objednávky. Naprosto bez problémů. Za cenu cca 750kč za dm2/10kusů (tedy v mém případě poslali rovnou 11, ani nevím proč. smile)
Takže příště si tam objednávám znovu. Upřímně za tu cenu mám u PragoBoardu jeden kus a i kdybych zbytek vyhodil (jako, že je používám) tak jsem na to pořád dobře. Ano jsem možná mrcha, že nepodporuji českou ekonomiku, ale mně taky zadarmo nikdo nic nedá.

Web

Re: ...

Prošlo mi rukama několik desetitisícu DPSek od asi 7 českých výrobců a řádově jednotky tisícovek které pocházely z číny. Je tím pádem nespravedlivé soudit jednu nebo druhou stranu, když jsou takové rozdíly ve zkušenostech. Řeknu Vám, že na první pohled jde poznat, kterou vyrobil číňan a kterou čech. S číňanem mám zkušenost asi jen rok, ale poznatky už mám:

Od číňana přišla DPSka vždy se stejným odstínem nepájivé masky a když použijete starou a novou osazenou desku, tak nepoznáte že nebyly vyrobeny ve stejný den. Od asi poloviny českých výrobců je maska co půl roku s jiným odstínem. (když se dají desky do nějakého zařízení vedle sebe a je každá jiná, tak to vypadá velmi profi)

Od číňana jsem neviděl jedinou DPS, která by měla vyvrtanou dirku pro prokov mimo střed kulaté plošky. Na české DPS je velmi často k vidění že je dirka vyvrtaná mimo střed plošky.

V HAL je taky poznat rozdíl. Nálitky a malinké kopečky na okrajích plošek většinou ničemu extra nevadí, ale když jsou nálitky větší (hlavně na velmi hustých ploškách pro integrované obvody) je to dost nepříjemné. Hlavně pro člověka, který musí opravovat takové slité vývody. Od číňana se pločky lesknou jako zrcadlo ať koukáte zleva nebo z prava. a ani jeden kopeček.

Vadný prokov dokáže udělat taky dobrou paseku, hlavně když se objeví na několika kusech ze stovkové série. Tohle jde naštěstí poznat až ve chvíli kdy jsou všechny desky osazené a neprojdou prvotním oživením a testy. Je šlechetné že dodavatel vrátí peníze za špatnou dodávku ale nezaplatí už ty vyplítvané součástky které jsou několikanásobně dražší než DPS a jsou na vyhození (osazovací stroj už je nevezme). S čínou zatím problém nebyl (ani jeden nahodilý prokov; cca každá sedmistá česká deska má po kompletní výrobě vadný prokov a musí se vyhodit) a upřímně se netěším, jestli tento problém nastane a bude se muset řešišt (osobně si ale myslím, že číňan si nedovolí takovouhle reklamu).


Co se týká společnosti IteadStudio mám s nimi jen zatím 3 dobré zkušenosti a to ve výrobě desetikusových sérií. Komunikace rychlá (s ohledem na časový posun) a jasná. Kvalita na úrovni, kterou popisuji nahoře.
Ještě malá odpověď, proč sem tam pošlou více desek než se objednalo: Je lepší vyrábět 11 kusů a pak jeden vyhodit a nebo poslat jako bonus, než vyrábět přesný počet kusů a při případném neúspěchu prohnat kompletní výrobou jediný kus (kdysi poslali i jeden označený ten vadný). Nemluvě o tom, že nabízí volbu "Open Source And Get 2 More Additional Boards" to ale nemám odzkoušeno.