Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Skelety pro 10" satelity

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 25]

Téma: Skelety pro 10" satelity

Zdravím,

doufám že mě za tenhle nápad hned všichni nerozdupou big_smile ale chystám se stavět malý PAčko (řešilo se kousek níž)... dva 10"satelity + 15"sub. a zjistil jsem, že levněji než to stavět doma by mě vyšlo, koupit nějaký low-end PA boxy... vysypat z nich šrot a dát tam "opravdický" reproduktory.

Konkrétně připadají v úvahu RHC-10 od RH-Sound. vyjdou zhruba na dvě tisícovky jedna, za což sevším všudy doma bednu asi nemám šanci postavit. Viděl sem jeden projekt, podobně řešenej....

Jde mi o to, jestli to měl někdo v ruce, a jestli je ta bedna použitelná, nebo vyloženě odbitá. Přídat nějakou tu výztuhu dovnitř nebo tak by pro mě případně problém nebyl.... jde mi spíš o celkovej dojem z tý bedny... jestli se to nerozsype...jestli to neni třeba "papírový" atd....  Díky

Re: Skelety pro 10" satelity

podle me matros na 40l bednu te samodomo vyjde levnejs rek bych..

Re: Skelety pro 10" satelity

když sem to počítal fakt do detailu tak včetně naformátování materiálu, šroubování, kitování, lakování, celoplošná mříž a další hardware + různý dopravy atd... vychází dráž než 4T na pár... navíc s kupou práce. Takhle by to byla hotovka přímo domů... plus by se mi třeba povedlo střelit ty původní repráky z toho, takže to opravdu vychází takhle líp.

Re: Skelety pro 10" satelity

Popíšu vlastní praktickou zkušenost přímo se satelity RHC 10 - koupil jsem je po 2.100 Kč/ks a původní osazení jednoho satelitu (reproduktory a výhybku) jsem prodal za cca. 900 Kč, jeden skelet mě tedy přišel přibližně na 1.200 Kč. Bedna je kupodivu vrcholně profesionálně udělaná jak vzhledově, tak pevností a tuhostí. Pokud bych chtěl hledat nějaké mínus, tak jedině váhu - vzhledem k tomu, že je z MDF, je až nečekaně těžká (přestože nově osazený středobas je neodymový). Podle mého názoru se skutečně v tomto provedení a za srovnatelnou cenu kompletní skelet vyrobit nedá.

Re: Skelety pro 10" satelity

tak to ovsem meni situaci smile kolik ma tak litru?

(upravil rf 16. 2. 2013 12:11)

Re: Skelety pro 10" satelity

Zdravím, škoda že tato úvaha nepřišla cca o 2,5 měsíce dříve, potřeboval jsem pro někoho levný repra, a tak jsem sehnal boxy "MADE in ASIA" s 10" repro a plastovým výškovým systémem. Stály 500,-  + 250,-  poštovný. Pieza jsem opravil (ND 10,- v GES Plzeň) a kompletně demontoval a  prodal i s kováním a doplňkový plastovým programem (basreflex, reproterminály, madla) za 350,-. A proč škoda. Protože boxy nikdo nechtěl,tak proletěly komínem. Je pravda, že jsem se po odstraněný potahu schválně díval, jak to ti "ťamani" mají truhlářsky zvládnutý. Musím napsat, že velmi slušně. Ve finále  tedy vyšel jeden 10" repro (na basový systém do  3 pásma) "made in Asia", standartního provedení - 200,- Kč. Hotová bedna pak jela na 150W - 8R a v pohodě. Majitel spokojený. O subbu uvažoval, ale už ho to přešlo.

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: Skelety pro 10" satelity

i kdybych je stavěl sám, stejně bych zvolil 15mm MDF, takže s váhou bych asi o moc níž nešel, a sice neuvažuju o neodymech, ale váha pro mě neni zas tak limitující. Díky.

Re: Skelety pro 10" satelity

Ten satelit má cca. 25 litrů a je naladěný na 65 Hz, což mi vyhovovalo a tak jsem BR ani nemusel nijak upravovat. Pouze jsem zmenšil díru pro hornu ME10, originál byla o něco větší.

Re: Skelety pro 10" satelity

..i mě toto téma zajímá, řeším něco podobného. Na jaře, až sleze sníh, mám připravenou práci – postavit malé PA satelity 2x 10“ + 1“ driver. Leží mi doma ladem čtyři výborné neodym reproduktory DeltaLite 2510-II. Takže taky sonduji po nějakých vhodných skeletech pro tuto sestavu, abych si ušetřil trochu času a zdlouhavé práce s vlastní stavbou boxů.
Drivery mám vytypované B&C DE-200, 250, či DE-400. Zvukovod Megaton A1060 nebo A7065.

Zatím je nakreslený ideový návrh.
https://i.postimg.cc/0bJtGqfJ/2132096.jpg

(upravil ondra.klofat 16. 2. 2013 15:28)

Re: Skelety pro 10" satelity

myslim že 2x10 se bude shánět těžko.... nevim asi o nikom kdo by něco takového dělal. Možná tak nějaký d´appolito, nebo line-array box a hodit tam normální hornu, ale i tak to asi nebude jen tak sehnatelný aby se to vyplatilo.

Re: Skelety pro 10" satelity

.. ale je 2x 10", jen trochu upravit
http://aparatury-pro-univerzalni-pouzit … c-dx-2022/

(upravil Sendy 16. 2. 2013 16:28)

Re: Skelety pro 10" satelity

No já teda nevím, ale i dražší omnišroty měly skelet naprosto otřesný, z velmi mizerné dřevotřísky, který se musel i pro nenáročné hospodské použití vyztužit - drnčela přední deska atd.

Web

Re: Skelety pro 10" satelity

smile tou úpravou míním zcela novou ozvučnici. Stávající přední čelo určitě nevychází s rozmístěním otvorů pro desítky. Kvůli zvukovodu A1060 musí jít otvory níž.
A je pravda, ten dřevotřískový materiál nevypadá příliš důvěryhodně. Na druhou stranu mám pět, šest roků větší variantu se dvanáctkami, typ DX-2222 a zatím se drží s trvanlivostí statečně smile

(upravil rf 16. 2. 2013 17:12)

Re: Skelety pro 10" satelity

Přesně takové, akorát s 1x 10" a těma plastovejma piezama jsem takto sehnal.  Jinak zapojení, jak obecně tušíte a bohužel je to tak. Obdobný typ (neříkám, že zrovna tato firma) proklamovala 3 pásma. Vyhýbka?  Uvnitř žádná. Ani tam v historii nebyla.

Co se týče toho boxu, tak kdybych jej chtěl použít, určitě bych jej uvnitř taky vyztužil, byť byly zpracovány slušně, ani bych je tak nehaněl, vyděl jsem českej výrobek horšího provedení.

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: Skelety pro 10" satelity

No čistě kvůli skeletům by asi šlo použít i tohle: http://elektro.aukro.cz/nove-reprobedny … 10268.html

(upravil rf 22. 2. 2013 19:36)

Re: Skelety pro 10" satelity

Toto by nebylo k zamyšlení?

http://www.midi.cz/inzerat/121194/repro … 5-vyskace/

no  a nebo tyto jsou ještě levnější


http://aukro.cz/reproboxy-2x-omnitronic … 53095.html

Za to to už určitě nepostavíš

hraji na Yamaha DX – SY a Kurzweil ARTIS

Re: Skelety pro 10" satelity

..hm, 1200,- za 2ks DX-2222, neskutečná cena!

Re: Skelety pro 10" satelity

Tyto bedny jsou už přes finance? http://www.midi.cz/inzerat/105561/10-1-kompakt/

Re: Skelety pro 10" satelity

Měl bych tu na prodej jedny bedynky  10"+piezzo značky Stagg. Jsou v takové kožence či co je to. Ono to i skoro hraje big_smile Cena do 2000 za obě.
Zkusim vyfotit.

QSC, EV, Turbosound, X32, SiEx3, DL1608 atd.

Re: Skelety pro 10" satelity

Zdravím, tak jsem to po vašich radách nakonec "risknul" a objednal jsem ty RH-Sound. Nakonec jsem zvolil 12" variantu a místo Eminence do toho příde B&C.

Překvapilo mě, jak kvalitně je bedna vyrobená, čekal sem za ty peníze přeci jen méně kvalitní práci. Je pravda že vyhýbka není uplně taková jaká by asi měla být, ale vzhledem k tomu že půjde ven, mě to netrápí. Dokonce si někdo dal práci s nastříkáním bedny i vevnitř, poctivě vytlumená, rohy vevnitř s kovovými úhelníky, takže to na pevnosti určitě přidá. Dokonce má i 12 M10 rigging pointů. A překvapivě i v originálním osazení docela hraje. Rozhodně jsem čekal horší kvalitu... takže kdo hledá levnou bednu kvůli ozvučnici jako já tak určitě doporučuju zkusit.

Příspěvky [1 až 20 z 25]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Skelety pro 10" satelity

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£