Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Opel Omega reproduktory

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: Opel Omega reproduktory

Dobrý den, omlovám se předem za vytvoření nové témy. Chtěl bych se zeptat, mám opel omega b 97 a rádio CAR 400, ale koupil jsem rádio siemens crd 500 s cd, takže bych potřeboval pomoct jak zapojit apod.  Daalší věc koupil jsem nové reproduktory do předních dveří jsou to kompa + vyhýbka a do zadních koaxiály jenomže po rozdělání předních levých dveří jsem to vzdal, vůbec nevím co a kam zapojit, tak jsem se chtěl zeptat jestli je tu někdo kdo to už dělal a mohl by mi zaslat nějaké schémata nebo aspon poradit a při nejlepším někdo z okolí Uherského hradiště kdo se vyzná, a trošku by byl ochotný mi pomoct. Předem děkuju za odpovědi.

(upravil little 2. 2. 2013 19:46)

Re: Opel Omega reproduktory

Vítej na foru. V Opelu Omega jsem nikdy neseděl, ale předpokládám, že i do tohohle autorádia se zapojují dva nezávislé ISO konektory jako u většiny ostatních automobilů.
1) Napájení, zem, anténí zesilovač, REM.......

2) Reproduktory

Schéma zapojení konektoru nalezneš zde:
http://www.vw-club.cz/download/file.php?id=296396&mode=view&sid=65db41ca1e2b4b6bda4b1ac2f310d43c/ISO%20konektor.jpg

Re: Opel Omega reproduktory

Mockrát děkuju, zítra se na to mrknu a uvidíme, a ještě kdyby tak někdo věděl jak zapojit ty přední reproduktory plus výšky do té vyhýbky a tu zapojit do rádia, jsem vtom úplný začátečník, děkuji:)

Re: Opel Omega reproduktory

Na tom nic neni. Kdyz se podivas na tu vyhybku, melo by tam bejt nekde oznaceni "LOW" a "HIGH" nebo neco podobneho. U kazdeho napisu pak + a -. Do "low" zapojis stedobas, do "high" pak vejskac. Celou tu vyhybku pak zapojis na autoradio jako jeden reproduktor.

Jestli to neni dostatecne srozumitelny tak tu vyhybku nafot a ja ti tam dokreslim co a kam.

Re: Opel Omega reproduktory

Dobře tohle jsem už pochopil, děkuju, ale další věc je když z toho rádia vedou kabely do stredobasu a výšky ? Stredobas a výšky do vyhýbky po tomhle návodu zvládnu napojit, ale který kabel mám zapojit z rádia do vyhybky ? když z tama jak řikám vedou dva, stredobas a výška. Nebo nevím jestli jsem tě blbě nepochopil jenom. smile

(upravil little 3. 2. 2013 0:36)

Re: Opel Omega reproduktory

Když z rádia vedou přímo kabely do středobasu a výšku tak výškáč má na sobě výhybku v podobě jednoho elytu. To znamená že vývod 3 a 4 vede jak na středobas, tak na výšku. Pro tebe to znamená že 3 a 4 povedeš na výhybku a z ní pak low na středobas a high na výšku. Pro levý kanál platí to samé. Pokud autorádio má ISO tak platí co je na obrázku.


No na té výhybce jsou v podstatě tři terminály

1) LOW-WF-WOOFER (pro připojení středobasu) + a -
2) HIGH-TW-TWEETER (pro připojení výšek) + a -
3) -IN- (pro připojení výhybky k zesilovači) + a -

http://www.tomas-tnt.webz.cz/Images/zapojeni.jpg

Je to takhle srozumitelnější? smile

(upravil antonio 3. 2. 2013 20:47)

Re: Opel Omega reproduktory

strašně Vám děkuji za pomoc. Skusím to tak uděla, a dám vám vědět smile

Tak mockrát Vám děkuju všechno šlape jak hodinky smile Sice jsem to dělal od rána, ale pořádně, vytlumil jsem i dveře, teď už jen sehnat dobré rádio wink Díky moc za pomoc smile

Re: Opel Omega reproduktory

Není zač, když můžeme, rádi pomůžeme. smile

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Opel Omega reproduktory

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£