Re: Očista jater a žlučníku

To je pořád dokola! Jsou i jiné medicíny, nejen alternativní a nejen klasická. Nechce se mi už o tom bavit. Je to o ničem. Nechte si svá vyšetření a já si nechám svoje ...  Napsal jsem tady svoji zkušenost nic víc. Já jsem nežádal o žádné rady. Vy s tím máte problém já ne smile

Web

(upravil BFU43 27. 1. 2013 19:42)

Re: Očista jater a žlučníku

Velmi zajímavé vlákno.. Jaké jsou vlastně reálné možnosti léčby tohoto onemocnění, kromě radikálního chirurg. řešení ? Upozorňuji, že odstranění žlučníku není tak zcela easy, jak se obecně tvrdí.. Vzhledem k tomu, že po odstranění žlučníku dochází k nekontrolovanému kontinuálnímu vytékání žluči do ten. střeva, může zde časem dojít k jistým patol. organ. změnám.. Jedná se o možný vznik duodenogastrického refluxu a v důsledku toho výskytu zánětů na žalud. sliznici. V horším případě zde hrozí riziko vzniku rakoviny.. Prakticky totéž platí i pro tenké střevo.. Ostatně na i-netu lze dohledat informace, že např. Japonci již od resekcí žlučníků ustupují.. Proč asi ?

Re: Očista jater a žlučníku

I žlučníkové kameny se dají rozpouštět, receptů jsem na to viděl povícero, vypadaly ale mnohem sofistikovanější a důvěryhodnější, než ty projímavé soli, co někdy vynášejí šutry ze střev - lepší je krystýr (přinášejí tím prý i určité euforické stavy).
Jednu výhodu z "dočasně umístěných vojsk SSSR v ČSSR" zažil tátův kolega před 30 lety. Po dlouhých problémech se žlučníkem zašel k ruskému posádkovému doktorovi. Ten mu doporučil čaj z nějakých bylinek na rozpuštění, pokud to nepomůže, pak kudla. Pil a pomohlo to, na kudlu nemusel.
Velké nebezpečí nastane, když se šutr zasekne na společné části žlučovodu se slinivkou, to jde o život.
Alternativní medicínou svou OL ničím už roky (je alergická na slova Intra a Finclub). Poslední roky touží po mé krvi jako upír - srazil jsem cukr z 7,3 na normál, bez diet - nejde jí to na rozum (mně také ne, zkusil jsem 4 cesty alternativní medicíny, nevím, která zabrala). Už jsem jí dohnal k vyjádření: Já stejně jednou skončím na těch vašich šmejdech.

Re: Očista jater a žlučníku

LOL, tohle téma mi připomíná - přirovnáno k audiu - podkládání zesilovačů pemzou lol

(upravil stiglitz 27. 1. 2013 21:05)

Re: Očista jater a žlučníku

Moje zkušennost s léčiteli je následující. Manželce asi před dvanácti lety našli na sonu útvar v ledvině, patrně Grawitzův nádor.
Panímáma ji natolik zblbla, že jsme jeli k léčiteli do Turnova, jméno si pamatuji doteď, předsedou nějaké naší léčitelské společnosti.
Sezení trvalo asi hodinu, já mrznul v autě, protože napřed bylo nutno další dvě hodiny čekat, až na ženu přijde řada. Lidí tam pár bylo.
To podstatné. Bylo zahájeno jakési působení, pak musela i žena každý den tam volat, a léčitel dál působil, a po asi desátém telefonátu řekl, že už tam nic není.
Moc se mi to nezdálo. Manželka šla na sono, nádor tam byl stejný, jako před "léčbou", už ani nevím, kolik to tenkrát stálo, ale chtěl jsem tam jet a dát mu do držky.
No, dnes má jen jednu ledvinu, odebrali ji celou. Byla to rakovina.

Re: Očista jater a žlučníku

Jen nech na hlavě Zorgu.. Žlučník. koliky nechodí po horách, ale po lidech..http://www.celysvet.cz/skin/smile/s259.gif

Re: Očista jater a žlučníku

Podobnou kůru jsem absolvoval s výborným výsledkem. Jen vlastní kůře předcházela speciální dieta, o které se v návodu zde nehovoří. Šlo o jídlo bez masa a tuku a vypití 15 litrů jablečného moštu během 10 předcházejících dnů. Doslova tam bylo uvedeno, že bez toho moštu, to může být bolestivé. Desetidenní dieta prý dá odpočnout játrům před "operací"

Re: Očista jater a žlučníku

BFU: což o to, ale popisovaný sebedestrukčí návod mi nepřijde jako nic, co by nějak situaci řešilo...

Re: Očista jater a žlučníku

ale něco to přece vyřeší, místo kamenů ve žlučníku ti bude i ten nejjeměnší  5-ti vrstvý hajzpapír připadat jako čtyřicítka šmirgl. big_smile

(upravil Dalča 27. 1. 2013 22:43)

Re: Očista jater a žlučníku

Benazi:

99% laborek je soukromých (kromě těch ve fakultních nemocnicích). A udělaj ti analýzu šutru a dají ti to písemně. A je to přezkoumatelný, oni si nedovolí napsat blábol, páš by riskovali mnohé.
Budeš přesně vědět, co to je za materiál z čeho je.
Cena rozboru semůže laborku od laborky lišit. Dá se použít i veterinární laborka, výsledek bude stejnej, ceny nižší, páč nejsou rozmlsaný VZP patbama.

madeindoma:
to jo. na tohle je nejlepší hajzlpapír sprcha a nechat oschnout... Já při osobním seznámení se síranem hořečnatým šel z hajzlu rovnou do sprchy, páč jsem měl prdel jak po výbuchu granátu s napalmem - jeden oheň.
Ae napadla mně tu paralela hajzlpapíru s tou pemzou pod zesíkem...

microlan
rozumnou dietou a nepřežíraním se tuky a masy budeš mít játra v rychtiku, i se žlučníkem, tj netřeba je extra čistit...
Nechlastat alkohol ve velký míře (tvrdej vůbec, víkno s rozumem), nechlastat kafe v velký míře (příležitostně a kvalitní a ne moc silný), nežrat moc tučný, masa přiměřeně, vlákniny dostatečně, hodně ovoce a zeleniny. Chlastat vodu nebo ovocný šťávy a ne přeslazený sračky. A to nejlép trvale.

(upravil BFU43 27. 1. 2013 22:49)

Re: Očista jater a žlučníku

Má zde někdo zkušenost s rozpouštěním žluč. (cholest.) kamenů pomocí žluč. kyselin (URSOSAN)? Jde o konzervativní metodu lege artis, ovšem lékaři ji vesměs odmítají a doporučují operaci..

Jinak na základě vlastních zkušeností mohu, myslím, zodpovědně prohlásit, že fytoterapie má největší účinek právě v oblasti GIT.. Je třeba si ovšem něco pročíst a nastudovat. Myslet si, že např. pitím mát. čaje dosáhnu uzdravení, je pochopitelně nesmysl...

Re: Očista jater a žlučníku

běžte se každej den na 2 hodiny proběhnout do lesa do kopců a bude jedno co jíte, tělo si to přebere (mimo chlastu a podobnejch svinstev) smile

Re: Očista jater a žlučníku

Zorg : To je ale hodně zjednodušený pohled na věc. Zcela opomíjíš genetické dispozice a další faktory (u žen těhotenství atd..)..

(upravil Dalča 28. 1. 2013 9:50)

Re: Očista jater a žlučníku

BFU43
jj  tímhel "rozchodila" žlučový kameny matka bejvalýho kolegy z práce. Na UZ jich měla více malejch, na RTG nic, takže to byly "cholesteroláky"
Léčila se s tím docela dlouho (pár měsíců? tak půl roku) chodila na kontroly na UZ jestli šutry mizej a zmizely... zastím bez dalších problémů.
Jediný trabl tohohle je, že pokud ty šutky jsou zvápenatělý, tak to neponůže a pak jen kudla... a nebo rázová vlna a po rozbití se vyloučej přirozeně.
Ona má pár dalších chorob (cosik s krví a srdcem, nevím přesně), který jsou dost rizikový na narkózu, tak operaci brali jako nouzový řešení.

Re: Očista jater a žlučníku

BFU43: ano, mam. URSOSAN ale pokud, vim neni rozpoustedlo, ale pouze jakysi praseci enzym, ktery do jiste miry brani vytvareni pisku a kameni. Se zlucnikem jsem se trapil od svych 15 let (coz uz je skoro 35 let) a prosel jsem ruzne zpusoby lecby, od alternativnich pres medikamentozni az po definitivni chirurgickou cca pred 15 lety - v te dobe jsem mel kamen uz 26mm. Mam pro tvorbu geneticke predpoklady, bohuzel. Tim padem se mi pak zacaly tvorit kameny primo ve zlucovodu a skoncil jsem na ERCP. Po dvojim cisteni se to proplachlo, nasledne mi predepsali URSOSAN / URSOFALK k pravidelnemu uzivani. Zda se, ze to funguje, nicmene na dalsim sono uz jsem od te doby nebyl, ale problemy se od te doby neobjevily.

Z vlastnich zkusenosti z alternativnich pristupu mohu doporucit stavu z cerne redkvicky, ktera se vyluhuje pomoci medu. V dobe pred operaci mi to nekolikrat pomohlo a obtize ustaly, jestli to kameny tehdy rozpustilo nebo ne, netusim. Od urcite doby to ovsem uz nepomahalo, kamen byl asi uz prilis velky. Kazdopadne na rozdil od ledvinovych kamenu se zlucove nedaji rozbijet ultrazvukem, alespon v dobe, kdy se me to tykalo. Jsou prilis pevne a kompaktni a rozhodne ze zlucniku jen tak nejakym projimadlem nevyjdou a pokud by vysly, lezl by pacient po zdi bolesti. Takze Kritikem pospany zpusob urcite vycisti streva (az moc), mozna neco aktivuje v jatre, ale rozhodne nevyplavi kameny. Nicmene kazdy muze verit cemu chce, internet se hemzi ruznymi zarucenymi navody na cokoliv. Chce to ale pouzivat trochu mozek, a ne slepe a fanaticky verit vsemu... A nez nekdo zacne blaboly sirit, nejdriv si by si o tom mel neco nastudovat. Pak vznikaji ruzne zarucene recepty, ktere mohou vic uskodit nez pomoct. Usmevne je, ze takove vylucovani kamenu doporucuji lide, kteri pravdepodobne zadne nemaji a zlucnikovy zachvat v zivote nezazili...

Co se tyka diet a zivotospravy, lidske telo je relativne odolny stroj a snese leccos, ale jak uz to byva se vsim, nesmi se to prehanet. Ani s obzerstvim, ani s dietami, ani se sebe tyranim pohybem v posilovne smile Ale to uz je zase jina kapitola smile

Tfuj, to jsem se rozkecal, ale nedalo mi to. Fanatismus v jakekoliv podobe je nebezpecny...

Web

Re: Očista jater a žlučníku

Mě osobně se žlučník vždy ozve, pokud flákám stravovací návyky. Týden jsem nesnídal a prdel zažila, co je to středověk. Žluté, smrduté a hodně rychlé. Na UZ nic neviděli ale po zhlédnutí tvaru žlučníku suše skonsatoval, že je to jen otázka času vzhledem k tvaru žlučníku. Máme to v rodině už přes 3 generace, které znám. Lezl jsem jak s houserem a šlo to vrchem i spodem se zvýšenou teplotou.... S tou vírou mi to připomělo Bolka: však vašu pi.u jsem taky neviděl a věřím že ju máte smile.

(upravil Zorg 28. 1. 2013 10:50)

Re: Očista jater a žlučníku

BFU: ok, tak né zrovna běh, kámoška byla v 7-8 měsíci na skialpech lol
Pokud bych bral genetické dispozice, tak bychom se mohli jako druh popsat "The-ultimate-(long-distance)-run-machine" wink
Jinak někde jsem četl, že né že neběháme, protože jsme staří, ale jsem staří, protože neběháme wink
Ale já to beru tak, že ve finále je to jedno: pohyb jako pohyb; ať už skáčes v keckách po skalách nebo slézáš skalky, lítáš na kole po kopcích nebo řádíš s monoploutví nebo na kajaku mezi krama lol

Re: Očista jater a žlučníku

Absolvoval jsem kůru velice podobnou této. Jen jsem neřešil fázi měsíce a neprováděl výplach střev. Po kůře jsem ještě držel asi 3 dny dietu bez masa a tuků.

http://www.aine.cz/ocista-jater-a-zlucniku

Myslím si, že se stravuji docela zdravě, zelenina a ovoce tvoří značnou část mého jídelníčku, docela sportuji a přesto v mém věku začaly problémy se žlučníkem, stačilo jedno kolečko tvarůžek a už jsem ho cítil. Asi týden po 1. očistě jsem provedl zátěžový test a snědl celý balíček tvarůžků. Bez jakých koli příznaků. Z toho usuzuji, že to co ze mě vyšlo, nebyl reaktant olivového oleje a síranu.

Re: Očista jater a žlučníku

Microlan:

Zkusnásledující, v mírně kyselém prostředí HCL přilij do flašky olivový oil, spolu s kyselinou citrónovou  + síraz hořečnarý a když se dostaneč ke žluči (prase, u řezníka na jatkách) taj ji tam vraž tak kávovou lžičku. celý udržuj v teplotě lidského těla (37°C a ejhle - straženina je na světě!!!!

Pánové, tohle je klasická organická chemie a ne voodoo a magie....

Olej vypitej provokuje tělo k tvorbě žluči a vyprázdnění nashromáždění této v žlučníku. Grep / citń tam je kvlti vyrobení ještě hnusnější chuti a taky k zvýšení acidity v žaludku a střevech. Chlorovodici máš v žaludku dýýýýýýýfolt. a síran hořečnatý se 1) sračkobudič, 2) základ těch vysranejch "kamenů"

Pro věřící nebo nevěřící  - závisí na úhlu pohledu - je jedinou relevantní odpovědí laborka.

Re: Očista jater a žlučníku

Dalča

Tenhle pokus asi dělat nebudu, jsem spokojený se stavem po kůře, kdy si vůbec neuvědomuji, že nějaký žlučník mám. Po prvním přečtení toho návodu jsem si říkal, že je to nesmysl, ale dobrý známý mě přesvědčil, že se nemám čeho bát. Dle jeho zkušenosti, ale těch kamenů ubývá s každou další kůrou. Nyní při 9. kůře se prý jedná už jen o nějaký šlem s jemným pískem. Proč by ta reakce neproběhla vždy se stejným výsledkem?