Re: Americký sen

Budeš se divit, ale mnoho firem přešlo na novou strategii- nekvalifikovaný pracovníky. Proč? Na stavbě je nás 5- jeden kvalifikovanej elektrikář a 4 nekvalifikovaný. Ty 4 se tu práci rychle naučí taky, a ten jeden stačí na to, aby to po nich zkontroloval. Kdyby ale nabrali 5 kvalifikovanejch elektrikářů, nemohli by jim platit 50kč/h, jako mě bez kvalifikace. Práce udělám stejně jako opapírovanej, ale beru polovinu.

Web

Re: Americký sen

50 kaček u nás ve fa má vrátný...

Re: Americký sen

to sagitarius:
Jo, pak přijdeš k rozvaděči k odcvakání I/O a funguje tak stěží polovina. Pak k tobě přijde dráteník a ještě se pochválí: "Na kuchaře dobrý, ne?"

Web

Re: Americký sen

Vida, skuhrací témata nám jdou, jsme Češi. To je fofrem 22 příspěvků...
A aby mi někdo odpověděl. jaký osciloskop, zatím čekám big_smile, na to elektronici čas nemají.

Ale znovu připomínám:
Každý politik je odpovědný sponzorům své volební kampaně.
Tak se probůh nedivte nad jasnými věcmi.

Re: Americký sen

Pěknej film...
Myslím, že realná ekonomická pravda je někde uprostřed, teda v naší středoevropský ktlině.¨
Věci zbytné pořizovat pouze ze zbytných prostředků. Půjčku použít jen tam, kde se vyplatí a přinese vyšší ekonomický rozvoj.
Půjčka na mandatorní výdaje a půjčka na věci zbytné je cesta doprdele a ke krachu.

Re: Americký sen

Otas, pěkné shrnutí.

Kamarád odcestoval na čas do USA a říkal že hodně lidí tam má pořád šanci se uchytit na slušných pozicích. Podle jeho slov jsou Američané hloupé stádo, ale opravdu hloupé. Toho co u nás považujeme za vola by prý měl výšku. Úplně jim prý schází zdravý selský rozum protože skoro všichni jsou na antidepresivech mnoho let.

(upravil madeindoma 21. 1. 2013 17:40)

Re: Americký sen

Se divíš? Hypotéky, půjčky, splátky, splátky, splátky, splátky, zabavení auta, splátky, zabavení druhého auta, splátky, dvě práce nstačí, splátky, zabavení vybavení domu, splátky, zabavení domu, splátky, nejsou prachy ani na antidepresiva, chlast, chlast, drogy (útěk před realitou), ulice, kdy příjde konečně smrt? Namířím na policajta banán a a on mě snad milosrdně zastřelí?

Re: Americký sen

Dá se na to koukat ještě jinak. Musím si vzít hypotéku. Nemám kde bydlet. Tak holt splácím. Protože jsme se ženou v začátcích měli černobílou televizi, starou lednici se šlapkou, protože se zkrátka nemám jako sestra, která dostala do začátku třista litrů. Ale o to nejde. Bydlel jsem v nájmu, a prostě už jsem nechtěl čekat, kdy bude to a co se zase zvedne, jestli v prosinci nezačne majitel vyměňovat okna, a jestli na Štědrý večer půjde plyn, protože i to se tu děje. S rodiči bydlet ne - i když mají barák jako kráva, protože by se stalo něco hroznýho.
A nebudu na barák čekat třicet let, to nejde, žiju teď, za třicet let půjdu třeba sám do penálu.

Jde o to, na co si půjčím, jestli na bydlení, a nebo na dárky k vánocům. A nebo abych to prohrál v bednách, to taky znám takový...

(upravil Milan 21. 1. 2013 19:47)

Re: Americký sen

je úplně jedno na co si půjčíš. Když to nesplatíš, výsledek je stejnej. Někdo si půjčí na barák, protože v podnájmu přece nemůže bydlet někdo na auto, protože starým střepem nebude jezdit. Vše je to jen o tom, že všichni chtěj na co nemaj a tváří se, jako by bez toho nešlo žít. Nevidím v tom rozdíl krom individuálních priorit.

Web

Re: Americký sen

Milanovi tleskám a plně souhlasím. Nikdo nikoho nenutí si půjčovat ani si brát hypo nebo lízo. Jsme snad sakra svéprávní, aby jsme věděli co děláme. Klidně si to tak zařiďte, ale buďte tak hodný a pak tu blbě nekecejte a nestěžujte si.

Re: Americký sen

Jo, lidi si nikdy neváží, když mají pohodu a jistoty.
Za Kádáfího měl každý Lybiec nárok na spoustu věcí, které by nám připadaly jako sen (třebas bezúročné půjčky, vysoké státní dotace na lidské potřeby, přebytkový rozpočet) - a vidíte, jak skončil.
Byl jsem před třemi lety na Kubě - to není ostrov svobody, ale ostrov pohodářů, kteří vám ve třetí větě tykají, nikam se nehoní, přesto to vcelku funguje, lidi chodí hezky oblékaní (mladí jak princové a princezny), cca dvě třetiny aut už nových, nikdo nemá hlad, lékařská péče kvalitní a tím vším i vysoký věk, kterého se dožívají. Tak jsem zvědav, kdy to tam skončí.
Lidi žene dopředu chamtivost a soutěživost. Proto ty půjčky, nejprve se chtějí mít lépe, alespoň před okolím (ono to není jednoduché, nejen reklama, ale i výčitky manželky a dětí provádějí erozi mysli). Kdyby si to uměli spočítat a viděli kolikrát zaplatí více a představit o kolik se tak připraví později...
Kamarád (63, majitel dvou hotelů, který se k tomu dobral férovým způsobem) vždycky říkává: Ono to nějak jde, občas mi nájemci zaplatí, občas ne, ale člověku fakt ve skutečnosti ke spokojenému životu stačí jen aby se měl kde vyspat a najíst.

Re: Americký sen

Fox_25 napsal:

...Úplně jim prý schází zdravý selský rozum protože skoro všichni jsou na antidepresivech mnoho let.

Suhlasim. Vlastne skusenosti.

Re: Americký sen

Na Kubě to skončí, až tam USA implementují "svobodu".

Re: Americký sen

jojo, to se maj na co těšit kluci kubánský. To bude implementace za všechny prachy a to doslova.

Web

Re: Americký sen

Na Americe se mi líbí jejich pohled na realitu:
Když napadnou nějakou zemi, je to boj za svobodu.
Když napadne někdo je, je to terorizmus.

Web

Re: Americký sen

Zpět k půjčkám... Myslím, že pokud má někdo platit 8000 nájemnýho, tak je lepší si vzít úvěr se splátkou 8000 měsíčně. Rozdíl se pak pozná po třeba 15 letech poctivého splácení kdy úvěr skončí...

(upravil zuki 22. 1. 2013 19:50)

Re: Americký sen

Ano, je to tak určitě správně, ale měl by mít našetřeno aspoň na 6 měsíců splátek!

Jinak při jakémkoli nenadálém "výpadku" (z různých důvodů) hrozí značná ztráta majetku... Sám jsem v okolí viděl, jak přišli kůli nesplacené 400tis. půjčce (na rozjezd hospody) o dům. Ten, včetně pozemku banka prodala, žádné náhradní bydlení nedostali a zbytek do ceny odhadu (prodáno bylo značně pod cenou), si banka naůčtovala jako náklady na prodej atd... Takže, i když dlouho nevěřili že je to vůbec možné, tak nedostali nic... Asi jsem se nevyjádřil úplně přesně, ale přišli o barák, kupec a banka je vysmátá...

Sice to bylo ještě před tím, než bylo vydáno "doporučení", že dluh (exekuce) na dům apod. má nastat až když je dluh "adekvátně vysoký" ceně nemovitosti apod. (snad jsem to napsal správně - nezajímám se o to, neb si nepůjčuji), ale podobné případy se asi vyskytují dodnes...

Re: Americký sen

2 Sagitarius:
Hezky generalizováno.
Ono to platí i pro dva lidi:
Když někoho doběhnu, je to chytrost.
Když někdo doběhne mně, je to podlost.
2 Zuki: Právní systém tu není proto, aby hledal spravedlnost nebo pravdu, je tu prvotně proto, aby hledal PRÁVO (čili návod k rozhodnutí z pasujících platných zákonů). To je poučka z prvních přednášek o právu, ne bonmot.
A když jsou zákony (dané kvalitou zákonodárců = parlamentu) jako v Česku, tak to takhle dopadne.

Re: Americký sen

Závěrečná scénka z Killing Them Softly:

Barack Obama (on TV): ...to reclaim the American dream and reaffirm that fundamental truth, that, out of many, we are one...
Driver: You hear that line? Line's for you
Jackie Cogan: Don't make me laugh. One people. It's a myth created by Thomas Jefferson.
Driver: Oh, so now you're going to have a go at Jefferson, huh?
Jackie Cogan: My friend, Thomas Jefferson is an American saint. Because he wrote the words all men are created equal, words he clearly didn't believe since he allowed his own children to live in slavery.
Jackie Cogan: He's a rich wine snob who's sick of paying taxes to the brits. So, yeah, he writes some lovely words and aroused the rabble and they went and died for for those words.
Jackie Cogan: This guy wants to tell me we're living in a community? Don't make me laugh. I'm living in America, and in America you're on your own. America's not a country. It's just a business. Now give me my fucking money!

lol