Téma: Americký sen

Doporučuji tohle video, je s českým dabingem http://www.youtube.com/watch?v=Awa0FQi3 … r_embedded

Web

Re: Americký sen

Co ti na to říct, mocní to maj tak v ruce, že jediný co by jim to mohlo z ruk vyrvat tak je totální vyhubení lidstva. A zlikvidují každého kdo se jim postaví. Škoda jen že i když nežijou věčně najde se vždycky někdo koho si naformátují k obrazu svému a ti pokračují v jejich duchu.

Re: Americký sen

Podle mě by zatím stačilo, nebrat si půjčky a nic na splátky.

Web

Re: Americký sen

v améru je to právě celkem norma žít celý život na dluh. A kdo si nepujčuje pak nemá s čím machrovat přez ostatníma big_smile ... tak aby nebyl za chudáka a měl všechno hned, tak dluhování je jasná volba.

Re: Americký sen

Takový lidi co furt chtěj na někoho machrovat....nemilosrdně zastřelit. Kdo má furt poslouchat ty nářky, že nemá na splácení půjčky, že mu vzali byt co měl na hypo, auto na lízo...

Re: Americký sen

ythren: přesně a o tom to dnes je, udržet lidi v dluzích.

Web

Re: Americký sen

little zastřelit lidi co potřebují bydlet? Nebo ty co díky rušení spojů do vesnic potřebují auto? Přehnané, ne? A do průseru se může dostat každý během měsíce, to je snadné a v tom je problém. To si málokdo při podpisu uvědomuje. Další problém je v přeprodávání pohledávek, to je snad to nejhorší ve finanční sekci.

(upravil little 20. 1. 2013 13:38)

Re: Americký sen

Poslyš kamaráde já ti teda něco povim. Taky jsem bydlel dřív na vesnici, ale holt, bylo to jak píšeš. Špatnej spoj, všude daleko, nutný auto...když si na vesnici nebo na maloměstě přišel o práci, byl si skoro zralej na provaz. Udělal jsem to jednoduše. Ze dne na den jsem se přestěhoval do Prahy do podnájmu, kde bydlím doteď. Auto nepotřebuju, práci (byť třeba ne úplně špičkovou dle kvalifikace) seženu do DRUHÝHO dne. Je čistě jenom tvůj problém, že nemyslíš do budoucna a nešetříš si. Problémy se maji řešit a né tu furt brečet jak blbeček. Když na to nemám, tak to nekupuju!

Spousta lidí říká "Hele, přece je lepší bydlet ve vlastnim než dotovat někoho nájmem". Uvědomte si laskavě, že ta nemovitost není vaše dokud ji nesplatíte a kdykoliv ji vám můžou vzít.

(upravil Milan 20. 1. 2013 13:49)

Re: Americký sen

to už nikdo a nic nezastaví....

Web

Re: Americký sen

Kritik: Já myslím že i kdybys sis nebral půjčky tak se z toho už nikdy nevyvážeš oni tě prostě začnou jebat někde jinde. Katastrofa je že i nemluvně má dluh nějaký 165tis a to si ještě ani "nestačilo" půjčit. Takže když už máme dluh jako národ (což zjevně pánum politikům vůbec nevadí a pání co půjčujou si jen mnou ruce) tak je podle mě nemyslitelné to někdy vůbec splatit. http://www.verejnydluh.cz/ (neděste se tam je jenom realita). Třeba Amerika se z dluhů už nikdy nemůže vymanit. Za každý dolar co si půjčí mají úrok. Aby zaplatili svoje dluhy museli by začít masivně parazitovat na zbytku světa. Jenže na zbytku světa masivně parazituje ta stejná společnost který uni dluží. Proto se z toho nelze vyhrabat. Irán na to jde chytře i když asi moc dlouho mu to nevydrží protože ho převálcujou tanky. Konec obchodu dollar/barell, někde je tu velice pěknej článek. Až se začne zase obchodovat v naturáliích (zlato) a né v těch zelenej radoby cenných papírkách půjde spousta bank ke dnu smile Bohužel my s nima.

(upravil Dandy87 20. 1. 2013 13:58)

Re: Americký sen

Tak jo, taky Ti něco povím. Naprosto chápu jak to myslíš a to cos udělal. Jenže je tu ALE a to spočívá v individualitě osobností i situací. Možná můžeš tvrdit, že rozhodnout se může každý, ovšem třeba z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že to tak někdy není, že záleží na okolnostech a lidech kolem Tebe a že ne všechno se dá hodit přes palubu a odlehčit si. I když by člověk sám za sebe třeba i mohl. S byty a domy je to přesně tak, jak píšeš - musíš splatit abys vlastnil. S tím souhlasím a mám za to, že hodně lidí už dneska myslí tímto směrem ale odrazují je podmínky pronájmů ( doby, výpovědi atd. ) a tak se po čase stejně rozhodnou pro svoje a zas má banka v zástavě další majetek. Jsou to kruhy. Furt dokola a vzhledem k cenám se nikomu nechce 30 let šetřit. Víc mě udivuje snaha mladých bydlet ve vlastním, když rodiče mají dvougenerační baráky a jsou tam sami dva.

(upravil madeindoma 20. 1. 2013 14:08)

Re: Americký sen

No sice jsem mladý, žiju s manželkou s jejíma rodičema na baráku a bydlí tu ještě její sestra (už se těšíme až vypadne smile potřebujem pokoj pro miminko), ale problém je v tom že ona s jejím né příliš inteligentním přítelem by chtěli byt 4+1 za ideálně 4000kč a svůj, na byt chtějí proto aby nemuseli nic dělat, oba maj lachtaní nemoc, pak jenom člověk slyší že když budou na bytě dva v nájmu že by platili +- 7-8tis a že jim zbyde jenom 18tis, a že maj osobní život, aaaaaaaaa normálně basebolkou do hlavy takové, pečené holuby do pusy smile, ale ať jdou měl obrovské plány jak budou pracovat v cizině a že tady nechtěj zůstat, no když zjistili že na ně nikdo nikde nečeká tak bycli vůbec rádi že sehnali práci. smile nad mentalitou těchto lidí mě zůstává rozum stát. A to jsou právě ti kteří si chodí pro ty půjčky big_smile

PS. Já jsem si vždycky vydělal na všechny věci sám. A půjčky jsem nikdy neřešil a nehodlám v tom kdy začít. PRostě si člověk musí počkat, stojí to mnoho odříkání a utrpení ale výsledná radost je někde jinde. Jsou lidi kteří si půjčí protože musí (auto, záplava, zemětřesení), ale ta druhá skupina si půjčí protože chce. Potom přihodi jen další spotřebič na hormádku jiných.

Re: Americký sen

Chudák šéf FEDu, ti mu dávají za to, že se snaží, aby se Amerika rozjela poté, co jí zadlužila reaganomika (před daně snižujícím Reaganem byl americký státní dluh minimální) a trvající vojenské výdaje (uzbrojování východu, hvězdné války, pak Irák, Afganistán). Ale myslím si, že je to marná práce.
Pro Evropu je nepříjemný přenos krize (proto údajně padla banka Lehman Brothers, aby se přenesly, tam měly z těch pěti hlavních amerických bank evropské banky největší podíl).
Z hypotézy o nařízení o 1110 mne bere husí kůže. Nicméně JFK si dovolil i zkusit omezit vojensko-průmyslový komplex, těch, co na něj měli pifku, bylo víc. Šlo o velké peníze.
Věcná chyba: Natištění nových peněz je zatím stále schvalováno kongresem.
Úroky z půjčky jsou dle ekonomické teorie v podstatě poplatkem za nedočkavost. I Amíci si musí uvědomit, že nemusí žít vždy lépe, než jejich otcové, tato pro ně samozřejmost se vytratí a bojím se situace, podobné v SSSR po rozpadu. Oni totiž mají tradici používat zbraně.
Můj opakovaný bonmot:
S USA bude amen, až se Rotschild a Rockefeller přestěhují do Číny.

Re: Americký sen

Dandy87: To je právě ono. Ty si myslíš, že máš kolem sebe spoustu známých a kamarádů, kteří ti v případě nouze pomůžou. Není tomu tak a ten "pád na držku" bude sakra bolet (stejně jako mě). Je potřeba si uvědomit že každý jsme tu sám za sebe. Jedině ty sám jsi ten, na koho se můžeš spolehnout...

madeindoma: Gratulace a potlesk. Jen houšť a větší kapky.

Re: Americký sen

To vše jen jasně dokazuje že všechny vlády, prezidenti, politici, unie apod. jsou jen figury na šachovnici s pravidly určijící jen pár lidí na světě. Všem těm diktátorům a nezávislým vládám je a bude konec. Všechno to je jen divadlo pro ovce před porážkou. Jen by mě zajímalo jestli to pánové u moci (až se ten prozatímní světový řád zbortí do chaosu) ustojí.

Re: Americký sen

Meustojí, protože všechny mocenský kruhy se vždy a za každých okolností spoléhají na armádu. A až půjde opravdu do tuhýho, každej bude koukat jen na sebe, včetně vojáků, protže jim dojde, že v hladu nebudou výjimkou, a že prospěšnější jim bude spíš většina, tedy lid, a ne pár mocných.

Web

Re: Americký sen

little: O kámoše nejde, na ty se dá spolehnout jen do určité míry. Já třeba žiju s 82-letým otcem a toho odtud nedostaneš párem koní, žije tu od narození. Tak Ti nezbyde, než se přizpůsobit, protože sám tady zůstat nemůže. Takhle Ti nepodám všechny souvislosti, jenže to tak prostě je. Musíš to zažít, pak pochopíš. Taky bych radši žil někde, kde si dojdu pěškobusem kam potřebuju a ne abych pořád vytahoval auto a prachy za naftu.

Re: Americký sen

little: V jednom vlákně píšeš jak práce není a nejde sehnat a v druhým píšeš jak seženeš práci do druhýho dne. Přestaň si protiřečit. wink

(upravil little 20. 1. 2013 15:22)

Re: Americký sen

Naprosto si neprotiřečím. Ve vlákně vedle jsem psal, že nejde sehnat práce KVALIFIKOVANÁ, ne že nejde sehnat žádná. A řekni mě, proč já člověk s praxí mám dělat pomocnýho dělníka, nebo stát u pásu, nebo lítat po skladu...

Re: Americký sen

little napsal:

Naprosto si neprotiřečím. Ve vlákně vedle jsem psal, že nejde sehnat práce KVALIFIKOVANÁ, ne že nejde sehnat žádná. A řekni mě, proč já člověk z praxí mám dělat pomocnýho dělníka, nebo stát u pásu, nebo lítat po skladu...

S kým s čím. S praxí..
Pokud jsi v oboru kde hledáš práci skutečně dobrej nebo patříš dokonce mezi nejlepší, nevěřím že je problém sehnat KVALIFIKOVANOU práci.