Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

Zdravím vás,

Chcel by som tu požiadať o radu ohladom mojeho subwooferu Canton AS1. Problém je konkrétne s reproduktorom, teda meničom. Subwoofer pri hraní určitých frekvencí jak keby "rezonuje", neviem to nejako špecifikovať. Taký jemný kovový zvuk na vyššej frekvencii, ako keby vnútry niečo behalo. No ide to priamo z reproduktora, so zosíkom to nič nemá a v ozvučnici vnútry taktiež nič nie je uvolnené ani nerezonuje.

Dosť ma to hnevá, nakoľko SUB nebol dlhú dobu používaný, nikdy nebol pretažovaný (neviem či to vôbec ide, ked je to aktívny SUB a zosík je presne dimenzovaný na neho predpokládam a bude tam asi nejaká rezerva). Je možné, že sa vnútry v meniči niečo uvolnilo? Totižto sub bol prenášaný, ale s opatrnosťou. Jediné čo ma napadá kedy dostal trochu "šupu", bolo pri prevoze na chatu, kde som ho mal uskladnený. Vbehol mi blbec z vedlajšej a som skočil na brzdu,  vtedy buchol v kufri.

Neviete čo by s tým mohlo byť. Prípadne poradiť nejaký naozaj dobrý servis na repro. Nerád by som to dal nejakému fušerovy do rúk, čo narobí viac škody ako úžitku sad .  Alternatívnym riešením je zohnať taký istý reprák, zrovna teraz bol na eBay presne tento, no Nemčúr za to pýtal 112€ vrátane pošty a to sa mi dávať nechcelo.

Za odpovede Vám vopred ďakujem.

Re: Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

A už si se díval dovnitř? Je možné že se ti tam něco uvolnilo a teď to tam dělá paseku... Vyndej ten reproduktor ven, prohlídni vnitřek bedny i samotný reproduktor a pokud nic nenajdeš, zkus ho pustit mimo bednu a uvidíš hned, je kde to vázne.

Re: Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

Nevím jak je mechanicky vyřešený zesilovač, ale skoro bych to tipoval spíš na vibrující desku zesilovače. Rozebrat a ostřejším poťukem zjistit uvolněnou část.

Re: Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

Dakujem za odpovede. Ono ja som to rozobral a pozrel. Nikde nič uvolnené nie je, čiže tam nemá čo rezonovať, všetko drží jak má... Navyše som nechal reproduktor vonku vytiahnutí a skúšal  to, ten zvuk ide priamo z reproduktora.

Ono ešte vyskúšam ho odletovať a napojiť na iný zosík, no osobne si nemyslím že by to bolo spôsobené zosilňovačom. Aby som mal istotu že to je na 100% reproduktor. Zdá sa mi že to vydáva jemne ten zvuk aj ked pobúcham silnejšie po membráne sad .

Re: Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

No tak to bude horší, buď bordel pod spiderem, nebo svlečený závit apod., v nejlepším případě to můžou dělat přívody od terminálu k cívce.

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Subwoofery, kino a sestavy » Subwoofer Canton - problém s reproduktorom.

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£