(upravil Halen 18. 9. 2007 20:50)

Téma: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

Pro hracicky a (hlavne) pro cleny vybaveny merici aparaturou je tu jedna fajnovka. VST(host)plugin pro foobar, pres ktery je mozne nacist externi parametricky ekvalizer s kterym, aspon podle dosavadni chvilky hrani si s nim, jdou delat kouzla.

Plugin pro foobar: http://www.hotlinkfiles.com/files/81087 … sp_vst.dll
Parametricky ekvalizer: http://www.aixcoustic.com/index.php/Ele … opit/30/0/

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

ten ekvalizer používám už nějaký ten pátek ve winampu, moc pěkná věcička, highpassy, lowpassy filtry, škoda jenom, že to nejde na kanál sad

Web

(upravil Halen 18. 9. 2007 21:45)

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

Primy plugin pro Foobar neni, alespon jsem jej nenasel. Ale to ani tolik nevadi; Myslim, ze by se touto hrackou dala pomerne pekne (aspon castecne) vyrovnat nedokonalost akustiky poslechove mistnosti, kompenzovat bafflestep u vyhybek bez kompenzace i jina nastaveni. Obzvlast v basovem spektru byva zvlneni pomerne znacne. Nastavil jsem to jen "podle ucha" a vysledny dojem je vice nez dobry.

(upravil mirulu 19. 9. 2007 8:07)

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

no nebo s tim lze udělat takováhle vopičárna ...
http://img105.imageshack.us/img105/349/22568293cn8.th.png

Web

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

A to je měření, nebo jen simulace? Chtělo by to ten EQual nastavit podle měření beden přímo z místnosti, tak jak jsou... Ale dobrá vychytávka.

Web

(upravil MaBat 19. 9. 2007 8:53)

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

Digitální výhybka + EQ (digitální vstup, analogový výstup) ...tohle až bude vyrobitelné jako DIY, jako samostatná "krabička" bez potřeby PC, to teprve budou časy smile

Edit: Ale tohle už se normálně vyrábí, ne?

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

2 Blackrider ... měření je tohle http://home.zcu.cz/~mirulu/Sloupy/votava1-05.png

Web

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

MaBat - s tim rozdilem, ze tohle je v pripade vlastnictvi PC se slusnou zvukovkou "zadarmo". Pekne jsem si podle ucha vyrovnal doliky a hrby v oblasti basu pri konkretnim umisteni v mistnosti. S vlastnictvim mericiho zarizeni by mela jit velmi pekne vyrovnat charka v celem pasmu. Viz obrazek, co postnul mirulu, tam je sila tohoto reseni.

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

No však já vím...
Jen kdyby se to tak poadřilo "vsunout" mezi CD/receiver a zesilovač tak, aby nemuselo běžet PC. A vyhradit na to klasický počítač v obýváku je blbý (větráky, atd.).

Napadlo mě spustit tohle na nějakém mini počítači, jako součást "preampu", který by po zapnutí jen nabootoval a spustil software pro výhybku aj. Sehnat motherboard není problém - používáme ve firme něco podobného, samozřejmě k úplně jiným účelům. Pak snad ješte USB zvukovka, ze které vzít výstup... To všechno by mohlo běžet v klasické 1U krabici, spolu s voličem vstupu apod.

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

Už před lety jsem viděl na netu konstrukci aktivní bedny, která měla takovýmto způsobem srovnanou charku do tolerance 1dB. A nijak zvlášť dobře to prý nehrálo, rovné SPL v ose není vše. Taky zvažte, jestli ten výpočet výsledek spíše nepokazí, než aby pomáhal... ono i blbé převzorkování je velice náročná záležitost, nemá-li kazit výsledný zvuk (např. tak známé procesory emu10k1 či 10k2). Nejspíš je to cesta, jak z mizerné bedny dostat lepší zvuk, ale moc nevěřím, že to na lepším aparátu nenapáchá víc škody, než užitku. Mimochodem, na kolik vyjde zabudovat PC do 1U racku, pokud možno nehlučného? (hifikomponent by asi neměl dělat kravál) Jestli nebude lépe ty peníze vynaložit jinde. Snad, jestli to někdo může mít skoro zadarmo a má čas si s tím pohrát, pak by to byla zajímavá možnost.

(upravil MaBat 19. 9. 2007 11:32)

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

Je to jen čerstvý nápad, nijak teoreticky rozebrané to nemám, a zadarmo to samozřejmě nebude. Motivací je pro mě hlavně ta výhybka. Např. pro mě by to byl zřejmě schůdnější způsob realizace třípásmové aktivní výhybky (ta pokud má mít vše, co mít má, je děsná obluda a já sám si ji se vším všudy dohromady nedám, krom toho, že zadarmo taky není). EQ už je jen příjemné navíc.  Jinak, právě že ty mini-desky jsou zcela tiché (pasivně chlazené), stačí jen napájení a pár distančních sloupků, má to veškerou standardní konektivitu (grafika, klávesnice, USB, Ethernet,...) 

Naprogramuju a hraju smile Nelíbí se mi to? Přeprogramuju a hraju jinak. Mám nová repra? Doladím výhybku a hraju... pro mě ideál. Obrovskou výhodou je právě tahle variabilita.


Edit: k tomu srovnávání charky, se mi ted vybavila slova dr.Sýkory o "brýlích pro uši"...

(upravil Halen 15. 6. 2017 17:23)

Re: VST plugin+parametric EQ pro Foobar2000.

Zajímavá komponenta pro foobar zejména pro ty co nemají  bass boost na filtru http://www.foobar2000.org/components/vi … dsp_effect