Re: Klub důchodců

jj pokud ale peces chleba ve forme tak to zase tak slozity neni...jen to dlouho trva...

Re: Klub důchodců

Ale prd... hustá těsto, ,udělat bochník, pláícnout do horký trouby na plech krapet vody aby v troubě byla pára a pomalinku péct.

Chlkeba trvá dlouho, ale není to nic neřešitelnýho a výsledek stojí za to!!!!
Nedá se to s kupovaným srovnat.

Re: Klub důchodců

srovnat se to jen za predpokladu,ze si ten chleba koupite ode mne...a pokud zaplatite 12.000 dostanete jako bonus vyladeny Lachma DAC s lampovym vystupnim clenem...:-)

Re: Klub důchodců

http://www.irsn.fr/FR/popup/Pages/tcher … nuage.aspx

Re: Klub důchodců

PB0305:

A teď si představ tu simulaci, co šlo do luftu za bordel, když se testovaly povrchově atomový bomby...
Černobyl v tomto srovnání bylo jen takový neškodný pšouknutí, něco jako prd po fazolích

Re: Klub důchodců

Dalco...rozhodne bych se neodvazoval Cernobyl srovnavat s neskodnym psouknutim...co ty tisice lidi kteri to prokazatelne odsrali?

Re: Klub důchodců

Na základě modelu Mezinárodní komise pro radiologickou ochranu (ICRP - International Commission on Radiological Protection) dochází experti k názoru, že dávky radiace, kterým byli lidé vystaveni v letech 1945 až 1989 v důsledku pokusných atomovými výbuchů došlo k více než milionu úmrtí na rakovinu (1 173 600 mrtvých). Podle novějšího modelu výpočtu zdravotního rizika vytvořeného Evropskou komisí pro radiační riziko (ECRR) odhadli experti počet úmrtí na rakovinu 61 600 000 obětí. Největší část z toho mají na svědomí radioaktivní látky, rozptýlené do atmosféry nadzemními testy v 50. a 60. letech 20. století.[2]. Po omezení atmosférických testů na základě mezinárodní smlouvy z roku 1963 postupně globální radioaktivní zamoření klesá.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Jadern%C3%BD_test

(upravil Dalča 15. 3. 2013 11:47)

Re: Klub důchodců

Kudlibabka:

jakejkoliv průser dycky odserou nevinný lidi.

můj příspěvek bylo v jisté diferenciální srovnání s jinými "akcemi".

třeba taková  RDS-220 o síle 57 Mt TNT shozná v 1961 roku v rámci jadernejch zkoušek SSSR oproti ní je černobyl absolutní plivátko. Do luftu se uvolnilo tehdy o dva řády vyšší množství radionulkidů. Výbuch proběhl cca 4km nad povrchem země, atomový hříbek byl vysokej cca 60km. Rázová vlna oblítla zemi několikrát...

Těch 43 trestů jaderných zbraní včetně termonukleární na atolu Eniwetok, co tam provedly USA - každej taky docela "výživný", co se "emisí" tejče.

takže opakuji V TOMTO SROVNÁNÍ je ČERNOBYL JE FAZOLOVÝM PRDEM.

Akorát na podobné neštěstí (Černobyl, Fukušima) budou trvale zneužívat ekofašos ke svý propagandě. To že se v bejvalým SSSR ročně uchlastá víc lidí, než dosud prokazatelně zemřelo na následky radiace z černobylu, se jaxi nezveřejňuje.

Jo byl to průser, umřeli neviní lidi. Ale to se děje denně ve spojení s ozbrojenými konflikty, silničními nehodami, pracovnímu úrazy, atp. Lidi, i nevinní holt umírají. Svět není ideální. loni umřelo 707 lidí při silničních nehodách. Velké procento z nich byli nevinní, jen byli v blbej čas na blbým místě.

Dodávám jedním dechem, že raději budu mít za barákem JE než TE na hnědý uhlí. Používají se nyní krapet jiné technologie než v Černobylu a tsunami v Čechách je taky dosud nepozorovatelným jevem. Rovněž citelné zemětřesení jsem v Brně zatím nezaznamenal. Takže mně Dukovany nechávají v klidu spinkat.

Re: Klub důchodců

nojo vyhodou jadra je ze nic nekouri...bydlel jsem pul roku v Britanii /rok 1992/ 3km od uhelny elektrarny,bylo tam dychatelneji nez na ceskym venkove v topny sezone...holt nekdo tim uhlim umi topit...

Re: Klub důchodců

spíš umí filtrovat...

(upravil PB0305 10. 4. 2013 15:48)

Re: Klub důchodců

mlíko = od rakve víko:

http://www.cancersupportinternational.c … detail.asp

Re: Klub důchodců

Ehm cožeto? nechápu.....

Re: Klub důchodců

No že prý mlíko zvyšuje (a to dost podstatně) riziko vzniku rakoviny prostaty a rakoviny prsu u žen. Což mě, jakožto člověka, který vypije minimálně litr mlíka denně opravdu těší. Hollt pravdoláskařský kapitalismus, který nás všechny postupně a nenápadně likviduje a my ještě jako tupci jásáme.

Re: Klub důchodců

no beru to tak, že asi neumřu na rakovinu prsu....
Nedovedu si bez mlíka mnohá jídla ani představit. Tu prostatu risknu, tělo má jít do hrobu zhuntovaný!

Re: Klub důchodců

No jen abys Dalčo do toho hrobu (společně s náma ostatníma) nešel už za pár roků. lol

Mě se zase třeba postupně zhoršuje zrak, žádnej z těch těžce přeplacenejch předepisovačů léků (ehm, doktorů) nevědí co s tím. Holt co rok to dioptrie +0,5 a 1 navíc. Za chvíli budu slepej. A pak se divte že sem tak nasranej a za pár let už nebudu mít co ztratit. smile

Re: Klub důchodců

klid, já su  na 8,5 dioptriích a zatím žiju...
Spíš si myslím, že mi brzo klekne AC pumpa... nějak nedrží rytmus...

Re: Klub důchodců

Před dvěma lety jsem měl na jednom oku 8 a na druhém 11. Do toho počínající šedý zákal na obou. Do toho jsem v 55 letech dokončoval VŠ (nikoli třetího věku, ale tvrdě se zkouškami a státnicemi).
Zadařilo se, prolezl jsem státnicemi, pro radost rodiny zašel na promoce, v sobotu po nich se opil na večírku a od pondělí mi běhaly mušky a obláčky před levým okem... Za týden se to projevilo, utržená sítnice. Zkrátím to. Operace sítnice (třemi dírami v oku, laser atd...). Po půl roce (kdy to vypadalo, že to oko je na nic, - 14 dioptrií) odstranění šedého zákalu + srovnání dioptrií. Oko druhý den ráno odlepili a nechali mne číst. Tak jsme tak jeli odshora, minuli pátý řádek, co jsem s brýlemi obtížně četl před operací a zastavil jsem se podstatně níže, kdy se spolu začali doktoři bavit, co přečtou oni. Zázrak, skvělá práce FN Na Karlově (děkuji, MUDr. Klofáčová). Pak ještě pravé na šedý...
Teď mám 2 x -1,5 na dálku, na pravé vidím výborně a levé je jen o malinko horší. Na kutění pak cca + 1 na každé.
Něco ta dnešní medicína umí. Ale ne všude.

Re: Klub důchodců

Otas: to gratulujem, dobre si to uhral (spolu s borcami na očnej klinike)! A dik, občas človek potrebuje počuť takéto príbehy, aby nefrflal a nesťažoval sa na kokotiny. Hovorí sa, že kým nejde o život, ide o hovno, v prúde každodenných blbostí sa na to ale ľahko zabúda...

(upravil tek 11. 4. 2013 23:04)

Re: Klub důchodců

Otas, tedy klobouk dolu. Ať ti to vydrží. Jseš fakt borec

Re: Klub důchodců

Otas:
Teda zvládnout vejšku, to je masakr. Já bych na to teď neměl trpělivost ani nervy!
S očima ti teda závidím, tos měl fakt špica štěstí.
Se přiznám,že sice mám dost dioptrií, ale do operace mám fedry jít. sice nosím popelníky, ale zatím to jde. Je mne sere, že mám jedny brejle na dálku a druhý na čtení  práci a PC... kdo to má s sebou furt tahat.