Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » druha baterie do kufru?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [20]

Téma: druha baterie do kufru?

Zdravim,
mohu pouzit tuto baterii jako druhou do kufru pro napajeni audio sestavy? http://www.battery-import.cz/autobateri … 12v--ea602 tuto mam uz vepredu v motorovem prostoru a cetl jsem ze by baterie mely byt stejne.tak me zajima zda by to bylo vhodne.
dekuji za rady.

(upravil chyna.cz 12. 11. 2012 20:04)

Re: druha baterie do kufru?

určitě lepší investice než kapacitátor smile
ale nabízí se otázka. už si někdy vybil baterku hudbou v autě?
do motoráku se ti větší baterie nevejde?

Web

Re: druha baterie do kufru?

ahoj,
baterku jsem nikdy nevybil,protoze hraji pouze s nastartovanym motorem a pravidelne se snazim dobijet a nechci aby mi podpeti(pokud se tomu tak odborne rika smile znicilo zesilovac.V motoraku mam ted prave tu exide a ta je skoro nova,takze tu bych menit nechtel,ale jelikoz bych se s vykonem sestavy chtel pohnout kousek vys tak by druha baterka zrejme co jsem vycetl nebyla od veci.

(upravil Jirka ME 12. 11. 2012 21:54)

Re: druha baterie do kufru?

Hlavně si k tomu udělej dobíjení.Stejně jak se to dělá v lodích a karavanech.Tedy přes diodu aby ti to nevybíjelo i tu baterku pro motor.U lodí se to dělá tak,že máš třeba 150 ale i 250 Ah na osvětlení,ledničku,měnič a podobný blbosti v kokpitu a druhá běžná třeba 65-74Ah jen pro motor a startování.Když se stane,že baterku vytřískáš,tak vždy v pohodě nastartuješ a dobiješ si tak tu vybitou.Originál lodní alternátory mají již dva vývody na dobíjení dvou baterek.Běžně to uděláš tak,že kabel B+ co ti vede z altíku na dobíjení baterky tak odpojíš od plusový svorky baterky a připojíš na dvě diody a z nich uděláš samostatný dobíjení pro obě baterie odděleně.Pochopitelně diody dimenzovaný na daný proud a na chladiči!Běžně pro tyhle účely stačí diody do alternátoru.Pozor odizolovat od kostry auta!!!!

Re: druha baterie do kufru?

... baterie vzadu se může stát projektilem namířeným mezi cestující ve voze. K tomu pojistky, nikoli laciná kabeláž, t.j. celkem neschválená výbava vozu, a v případě nehody zaděláno na malér, lze-li to vidět černě.

Re: druha baterie do kufru?

Neschválená výbava vozu?Pokud by se jednalo o řízení a brzdy,tak bych to bral.V tom případě by byla neschválená výbava vozu i zesilovač nebo rádio nenamontované z výroby.Kabeláž zase tak drahá není.Pokud tam potáhne jen kabel na dobíjení tak to zase taková hrůza není.Pochopitelně ta baterie musí být přidělaná napevno.Přece ji nepoloží jen tak do kufru.I když jsou i tací.Já jsem mět totéž v autě před cca 5 lety.Tehdy mě taky bavilo si vychutnávat muziku v autě.Má to ale dvě nevýhody.Člověk neslyší okolní zvuky z provozu např hasiče,sanitku nebo nedej bože policajty.(Těm se to blbě vysvětluje).Další nevýhoda je,že když jsem kamkoli přijel a hudba byla slyšet o 5 min dřív než bylo vidět auto a v místě se pohyboval nějakej chmatka nebo cigán,tak všichni jen koukali,kde to zaparkuju.To už bylo vždy vidět na jejich pohledu.Když mi pak z auta vyndali zadní okno a ukradli plato se dvěma 12" basákama a zesilovačem,tak jsem se srovnal a dnes bych si do auta nic pořádnýho nedal.Mám doma špičkový rádio Sony.Leží mi tady 6 let ale do auta si ho dám až když budu mít garáž.Dokud parkuju na ulici tak kulový.

Re: druha baterie do kufru?

Při dobíjení baterek přes diody nezapomeňte, že ta dioda má úbytek a že by bylo fajn o tento úbytek zvednout napětí alternátoru, pokud to lze.. (buzení?)

Re: druha baterie do kufru?

Použij Schottkyho diodu, ta má úbytek cca 0,3 V.

Re: druha baterie do kufru?

Slovo neschválená bych nepoužíval, ale když si kdokoliv představí síly, co na hmotné těleso uvnitř auta působí (a 150Ah akumulátor je opravdu velmi hmotné těleso) když nedaj bože bouráš...
Na to, abych v kufru měl další baterku, musím mít nejdřív vymyšlený, jak ji dostatečně pevně přidělat. Pevně tak, aby vydržela na místě i při bouračce. To platí i o reprácích, zesíku atp.
Dostat zezadu při nárazu do hlavy kočem 12" subu je smrťák....

Re: druha baterie do kufru?

dekuji vsem za prispevky,ikdyz se vylozene me otazky netykaly smile samozrejme vse by bylo podle ,,autohifi´´pravidel,vse pridelane,odpovidajici pojistky,kabely atd..me slo hlavne zda je to dobra volba a ne jen vyhozene penize.

Re: druha baterie do kufru?

Výraz neschválená jsem použil proto, že v případě nehody, škod, a poškození zdraví, si policie i pojišťovna rády ulehčují práci. O setrvačných silách a elektrolytu takřka v kabině za zády smýšlím civilně, a opět kroutím hlavou.

Re: druha baterie do kufru?

BMW má baterie běžně vzadu v kapse nebo v kufru, ale vše je tomu uzpůsobené. Navíc při provozu akumulátoru vznikají mňamka výpary. Nehledě na to, že když mému otci při startu explodoval článek v baterii, udělalo to do kapoty takový důlek, že bych to v kufru mít nechtěl. wink

Re: druha baterie do kufru?

Dalča.
Připoměl si mi jednu dobrou příhodu mojí známé.Měla Žigula combi a v kufru vozila jen tak volně rezervu.Jednou jela ráno z práce a zastihl ji mikrospánek.Samozřejmě vjela do protisměru a narazila do protijedoucího auta.Ta rezerva jí způsobila největší zranění z celý tý bouračky.Je fakt,že i blbej šroubovák při nehodě dokáže projít opěradlem.Ono na tý bezpečnosti asi něco bude.Ono taky dokáže pěkně ublížit i rádio v palubce.Taky jednomu známýmu vběhla srna do cesty.Tak to zašlíp a dostal hodiny.Zastavil prdelí o strom a rádio mu vylítlo z palubky a vyrazilo mu to zuby.Jsou věci se kterýmy by člověk běžně nepočítal.Přesto se stávají.

Re: druha baterie do kufru?

cca před 5 lety jsem udělal předpisový kolotoč a roztočený auto zastavilo o svodidla.

Víte co mně nejvíc domlátilo (byl jsem řádně připoutanej)? Polovypitá litrová kofola odložená v takovým tom držáčku na středový konzoli u kvaltpáky...

AD baterky:
Daj se dnes koupit baterky, který jsou hermetický (výpary) a mají elektroyt nasáklej v "lisovaným" separátoru, tj i po rozbití- prasknutí- baterky nic nevyteče.

http://www.optimabaterie.cz/autobaterie-ceniky/
Ale jsou docela drahý.

Re: druha baterie do kufru?

Podívej se třeba na baterii Hollywood SPV 20. Cenově dostupná s výše zmíněnou technologií AGM. Sám ji mám v kufru také.

Web

Re: druha baterie do kufru?

zdravím potřeboval bych radu.
Koupil jsem auto je tam 3x dvd, subwolfer 500W, zesilovač a 2x kapacitátor když to zapnu tak mi to vyplácá baterku co s tím nevím? ale je to origoš zapojovaný v Rakousku v servisu diky

(upravil Dalča 14. 9. 2013 16:32)

Re: druha baterie do kufru?

1) za jak dlouho to vyplácá baterku?
i sériový rádio + osvětlení interiéru za pár hodin vymlátí baterku "dosucha"
2) silnější baterku
3) druhou baterku někam - nemusí bejt zrovna v kufru.
Body 2 a 3 nutno podmínit schopností el. soustavy auta nabít ve zdraví silnější baterku (baterky)
Propojení kabely patřičného průřezu a odjištění všech okruhů i s druhou baterkou je podmínkou nutnou, jinak si autor "tuningu" koleduje o průser.

Aplikace dvou kapacitátorů svědčí o vysoké kvalitě a odbornosti specialistů z Rakouska.

Re: druha baterie do kufru?

Baterku to vyplácá cca 2 hod hlavně když to osolím . A s jednou baterkou to nebude fungovat ? není jiné řešení ?
auto je BMW M5 530 D a nechce se mi do toho šťourat já jen jestli tam neni nějaká zrada muselo to fungovat normálně podle mě ??

(upravil hifim@ni@k 10. 11. 2013 20:19)

Re: druha baterie do kufru?

Pořádnou baterii jako Optima, Hollywood, Odyssey, Stinger, Power Cell s co největší kapacitou se vejde a nevypínat motor, případně hrát na nabíjecí zdroj Manson apod.

Web

Re: druha baterie do kufru?

harolld
každá baterka má svou kapacitu, víc, než je v ní ti prostě nedá. chceš li dýl hrát, musíš mít baterku s větší kapacitou (nebo dalši) případně to tak nesolit, případně dodělat do auta síťový zdroj, případně mít plnou nádrž nafty a nezdechat motor (pakliže altík to na volnoběh ukrmí..)
Kouzlit se víc nedá.

Příspěvky [20]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » druha baterie do kufru?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£