Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Dílna » nářadí

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 48]

Téma: nářadí

Ahoj, o chtěl bych si pořídit svoje vlastní nářadí  na elektrotechniku a na ostatní drobnosti. Takovej kufřík, když dostanu chuť se v něčem šťourat. Poprosil bych vás o doporučení značky nářadí (ne vyloženě hobby,spíš něco na způsob polo-profi, zaplatitelný ale kvalitou slušný),eventuelně kde nakupovat a a co by v takovým kufříku asi mělo být.

Moje představa je zatím zhruba takováhle:
štípačky - malé, velké
kombinačky - malé
ploché kleště - malé
pinzeta
kobercový nůž
odbužírkovávací kleště
sada imbusů a torx
sada precizních šroubováčků
u "velkých" šroubováků váhám mezi sadou normálních, nebo jedním s vyměnitelnou hlavou
malá ráčna s nástavcema + stavitelný klíč
+
Tohle se nové kupovat nebude.
"třetí ruka"
trafo pájka + to co k ní patří
multimetr
hadr

Díky za rady.

Re: nářadí

Nakupuj u Bernsteina.

Web

Re: nářadí

Také mohu doporučit, v práci mám kufr od Bernsteinu v ceně 10k. Moc nářadí tam není, ale je potěšení s tím dělat. Kufr je dokonce tak zmáknutý, že jde otevřít pouze pokud leží víkem nahoru smile Maličkost, která někdy ušetří vstekání s vysypaným vercajkem.

Re: nářadí

u "velkých" šroubováků váhám mezi sadou normálních, nebo jedním s vyměnitelnou hlavou

pouzivam vymenitelne, ale tie obycajne bity stoja za hovno. z vlastnej skusenosti odporucam diamantove - aspon pod takym nazvom som to kupoval. je to ine kafe a 130 kc za jeden v tejto kvalite, nieje vobec vela

(upravil jean 15. 9. 2007 20:48)

Re: nářadí

Bity stačia aj z HSS ocele. Ja som kupoval za 27 Sk bol taký pekne pozlátený a drží to na ňom furt yikes, zoskrutkoval som s ním celú garáž, niekoľko reprobední a ešte stále je dostatočne ostrý. A to som pôvodne hundral, prečo mi kamarát predal taký drahý. Potom, čo všetko už prežil sa mi zdá lacný.
Poriadny šrobuvák je pevný, žiadne bity. Ale veľký skrutkovač je ti pri elektrine naprd, veď tam sa väčšie ako 6 skrutky ani nepoužívajú. Ak si teda predstavujeme pod veľkým obaja to isté smile.

(upravil dejv111 16. 9. 2007 12:02)

Re: nářadí

Doporučuji nářadí od Manessmann, máme doma od kleští po šroubováky i frézku...Velmi kvalitní nářadí za skvělou cenu. Mívají ho v Plusu v akcích...;) Záruka 3 roky.

Re: nářadí

Čo sa týka gola sád, dobrý je wurth, ale kurva drahý. Ale dáva doživotnú záruku, po tom, čo otec povoľoval koleso na autobuse račňou, sme pochopili prečo smile. Inak aj tona je celkom fajn.

(upravil dokken 17. 9. 2007 17:51)

Re: nářadí

Ve vercajku se dost vyznam,Wurtha sem prodaval 5 let,je to dobry,ale drahy...stejnou sluzbu udela Tona-Stanley,kleste vse od Knipexu,el.odizolovavaci veci Jokari,kl.sroubovaky Wera,sroubovaky pro elektroniku Wiha,Stanley....to jsou  znacky the best a zaplatitelny.Jinak pac jsem ted v UK,tak si vsimam s jakym naradim se tu dela.Nic jinyho nez rucni Stanley a el.DeWalt,zkratka konzervativci:-)

Re: nářadí

Tak deWalt som mal a bola to špičková mašinka, 12V vrtačka, ale ukrútilo to všetko.

Re: nářadí

Jo, elektrika DeWalt.

Re: nářadí

dewalt som upálil k smrti smile

Web

Re: nářadí

DeWalty jsme měli v práci dva. Oba šly do háje. Mám velmi dobré zkušenosti s el. nářadím značky Wagner. Nevím jestli ta firma ještě existuje ale všechny ty věci vydržely mnohdy velké týrání a vydržely na jedničku. Nehledě na to že už po chvilce člověk přijde na to že kdo to vymýšlel nebyl vůbec hloupý a že se s tím dobře dělá.

Re: nářadí

Dík všem za rady, obávám se že Bernstein je mimo moje fin. možnosti. Ostatní už vypadá zaplatitelně, všechno to projdu a začnu vybírat.
Jean: Velký je právě na ty 6tky.
Máte oblíbený obchod ? e-shop nebo i kamenný v Praze ?

Re: nářadí

Co se týká šroubováků, mám dobré zkušenosti s profi černou řadou od Narexu:
http://proe.cz/narexby2/?r=spp_plast
Mikrošroubováky také Narex:
http://proe.cz/narexby2/?r=Mikro_line

(upravil onee 21. 9. 2007 11:58)

Re: nářadí

elektro vercajch mam všetok od Makity a nedám naň dopustiť, šrobováky Narex čierne Pro, Klúče Proxon

Web

Re: nářadí

Čierne pro mám aj ja, celkom fajn. Kľúče boli kedysi najlepšie od tona, ako sú na tom teraz nem viem. Inak mám aj nejaké ruské, a to je sila , po tých môže chodiť tank:)

Re: nářadí

Tona je podle mých zkušeností hodně dobrá, gola sadu ale mám nějakou čínskou, ale ještě z doby, kdy dělali kvalitní nářadí. El. nářadí Narex, co nedělal Narex, tak zelený Bosch.

Re: nářadí

ja mam tiez tri srobovaky a kombinacky Narex,aj ked z cias totalitnych,ale nemozem im nic vytknut,su perfektne aj po xtych rokoch,mam aj "nove" z baumaxu za 300 sk kus,s masivnou ruzovou alebo zelenou ruckou,,ale vecsie srotysom zatial v ruke nedrzal.pri vecsej namahe sa skruti cely spicka alebo ohne cely srobovak,tych sa vyvarujte!

Web

Re: nářadí

Já si koupil za 3000 univerzál kufr v obi a zatim se mi nic neroztřískalo, akorát ta sada bitů rezne a občas se vylomí sad na to mam jiný. Ale za 3000 mít větší sadu klíčů, sadu imbusů, sadu šroubováků (ty sou fakt supr) sadu kleští (taky to s nima jde ... nesmí bejt člověk hulvát smile ) vlastně je tam i gola celá ... taky funguje zatim spolehlivě ... no za 3000 (teda v akci) no to je zatim fakt nejlepší koupě co sem udělal. Jinak přímočarku nebo aku jsem koupil taky v nějaký akci, vrtačka je perfektní a ta přímočarka ... no jezdí no smile ale už ode mě dostala generálku jinak by šla do pekel. Zase nedělám s tim každej den, takže pohodka, kdybych to potřeboval denně x hodin, tak by se ukázalo jak je na tom nářadí s kvalitou. Občas se číňanům povedou pěkný kousky.

Web

(upravil jean 21. 9. 2007 23:07)

Re: nářadí

Mirulu, ja mám Wurth račňu a tá samotná stála 5000 Sk smile. Ale je to nezničiteľné, hehe.

Příspěvky [1 až 20 z 48]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Dílna » nářadí

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£