(upravil Jarous 16. 4. 2007 20:44)

Re: Signálový procesor do HiFi?

Myslím, že ten Behringer DCX2496 bude OK i když legendou Behringeru je DSP ULTRA-CURVE PRO DSP8024(není to výhbka, pouze PEQ) se kterým jsem právě nedáno slyšel výborně "narovnanou" akustiku místnosti, ale už se nedělá. Behringer nedělá vůbec špatné DPS a oproti mnohanásobně dražší konkurenci nabízí velký komfort a množství nastavení, jak je to s trvanlivostí a kvalitou nemohu říci, kamarád co dělá zvukařinu má od Behringeru kde co a je celkem spokojený. Myšlenka DSP místo výhybky se mi také moc líbí, variabilita a univerzálnost je obrovská, ještě k tomu koupit spektrální analyzér s mikrofonem a je vystaráno.

Re: Signálový procesor do HiFi?

Behringer je na profi používání napikaču, ten MDX kompresor/limiter nevydrzel ani dva roky, pak bylo potreba vzdycky pred hranim na nem cudliky "rozhejbat" , aby delal to co ma (no klasika),,, po tyhle zkusenosti DCX2496 ani nahodou, prislo DBX (i kdyz ma min funkci).
Jinak mozna na doma ale chvili vydrzi...

Re: Signálový procesor do HiFi?

Podle mě je signálový procesor jako takový výborná věc, ale z mého pohledu na diy poněkud "nesportovní" a nakonec za 16 litrů i drahý řešení aktivní výhybky. Ulistrojku bych se bál, že bude s citlivými reproduktory šumět jak tvrdí naprostá většina bývalých a nespokojených uživatelů. To, že se něco podělá, na to je sice záruka, ale měsíc nehraješ.

(upravil 7tech 18. 4. 2007 7:24)

Re: Signálový procesor do HiFi?

V DCX2496 by měly být operáky JRC4580. Odstup signál/šum analog vstup->analog výstup, uvádí výrobce 112dB.
Nevzpomenete si, kdo se v poslední den existence starého fóra ozval, že toho Behringera má? Bylo to až po Boramyrově zálohování a já svoji zálohu zmršil.

Re: Signálový procesor do HiFi?

na amaterskej urovni skor zosediviete ako postavite fungujucu cislicovu vyhybku. je to nachylne na tolko veci, ze je priam nerealne to postavit diy. len naprogramovanie procesora trva niekolko tyzdnov, kym z toho vylezie nejaky zvuk, samozrejme s podmienkou, ze teoriu vypoctov cislicovych filtrov mate v malicku. A tieto equalizerove akozefilre su len naznakom doho co signalove procesory skutocne dokazu...

Re: Signálový procesor do HiFi?

V jedno amare je digitálny kopresor-limitér a pekný ekvalizér + výhybka na subwoofer. Myslím, že je to v PE07/2004. IO sa da v Analog devices objednať zadarmo a DPS - žiaden problém, sú dostupné vo formáte eagle. A software je tiež na slušnej úrovni + zdrojáky vo Visual Basic. Ja som jeden postavil a myslím, že je to slušné. Plánujem si totiž vyrobiť samostatné PC ako CD/DVD prehrávač, a toto tam vstavám.