Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » Měření repro Beyma

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Měření repro Beyma

Pátrám po reálně změřených reprácích Beyma, stylem, jako to dělá Hubert na Prodancích (konkrétně mne zajímají 15P80/Nd, nebo 15P1000Nd), nemáte to změřené, nebo neznáte nějaký důvěryhodný odkaz? Parametry od výrobce mohou být vzdáleny realitě.

Spekuluji, čím nejlépe (nejraději lehčím, jsem už starý pán) nahradit spálený origo v ART905, vracet tam 3" ferit mi připadá zpozdilé, lepší by byl 4" neodym. Nároky nejsou až tak vysoké (tzv. 1000W zesilovač dává max. 63 V trvale na 8 ohmů, 78 V špička), ale mělo by to parametricky zapadnout do tzv. šestkového bandpasu (dvě komory a na nich BR) a vydržet v té krabici bez velkého větrání.

Re: Měření repro Beyma

Beyma si to neměří úplně blbě. Ty 15P1000 jsem viděl v Klang+Ton, myslím minulý rok, jsou to normální repráky, ta díra kolem cca 300Hz tam skutečně je.

Re: Měření repro Beyma

Problem, moze byt to ze bandapas je trocha citlivejsi na vyber repra pokial sa tam neda to na co to bolo odladene, pripadne daco velmi podobne moze to ustrelit a vysledok moze byt omnoho horsi ako s povodnym repro.

Re: Měření repro Beyma

djmayo: Právě! I menší změna důležitých parametrů dělá z dobrého repra outsidera.
Zatím mi vede 15NDL76 - což je podle simulace dle změřených parametrů k původnímu RCF MB15H302 skoro dvojník. Ale musel bych jej chladit ventilátorem - to není žert. Ze 4 palců možná tak PDN.15BR40, ale vrtat nové díry.
Zajímavě v simulaci vypadá i ta 15P80/Nd  (a také vrtat, sakra, to ta EU nedovede sjednotit banální rozměr rozteče šroubů?).

Re: Měření repro Beyma

Z merania beymy má len dobré skúsenosti, čo som meral 15G40, 12LX60 a 8BR40 boli parametre takmer totožné, vážne som ich ani neukladal do kopmu, boli rovnaké.

Web

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Měření repro Beyma

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£