(upravil reeb 20. 3. 2018 9:19)

Re: DIY DAC

odaz napsal:

Pre-Box S2 nemá rád některé starší Notebooky(může to být třeba jen některý chipset). Na jednom starším notebooku (tuším lenovo) se ho nepodařilo nainstalovat a zprovoznit

Byl to IBM R61i.. nejenom že se ten Pro-Jectu Pre Box S2 nepodařilo rozjet, ale na chvíli odrovnal všechny USB vstupy. Byl potřeba několikanásobný restart než ožily. To se mi ještě nestalo, fungují na tom externí HDD a bez problému.

Porovnávaly jsme to s Odazem u mě ten Pro-Jectu Pre Box S2 (na jeho PC) s Luta DACem a za mě ho Luta přehrál..

stejně tak jsem měl doma půjčený (Macurou vychvalovaný) Cambridge audio DAC Magic Plus a Luta ho opět přehrál..

/aparatura DPA330 mod Danhard, SPX preamp, Shan E520 /

Web

Re: DIY DAC

ten dac s AK4495SEQ z číny mi nešel moc použít jako předzes s tím, že by se hlasitost regulovala digitálně, jelikož v mém případě má nějaký obzvlášť zarušený výstup, takže to šlo cekem slyšet, vtip je, že pomalu stejné rušení z něj leze i ve vypnutém stavu. Jediná modifikace teda byla výměna operáku. tak nevim čím to je.

Re: DIY DAC

Reeb dal si mi LUTA-chrobáka do hlavy, ale kto to bude stavať? Idem sa na to kuknuť.Hovoríš že ich prehral? No pozeral som aj ten dacmagig bol raz výstavný kus za 170e ale nestihol som to.

Re: DIY DAC

obutt
Luta Dac mám s Customworks bafrem, na vstupu Rpi 3 s Volumiem a luxus. Nemám důvod měnit

Re: DIY DAC

obutt: Pokud mas o Luta DAC zajem, bude jeden odemne k dispozici. Komplet hotovy dac v krabicce, indikace samplovacky ledkama.

Re: DIY DAC

obutt napsal:

Hovoríš že ich prehral?


Tak záleží jak rozlišující máš aparatupu, co posloucháš a tak.. I odaz uznal že je je Luta lepší. Ten Dac Magic má asi dobrou digitální část, ale ošulenou analogovou, což je slyšet.

Web

Re: DIY DAC

Takže LutaDAC prehral aj ten Pro-Jectu Pre Box S2? To sa celkom divým. Aj keď oboje má uplne iné kompromisy... LutaDAC má len "blbé" PCM1794. Zatial čo S2 tušim dosť základné allinone ESS. LutaDAC má izolátor pre I2S zatial čo S2 tušim nemá. S2 má ale na dôležitých miestach folie a určite prepracovanejšie filtre. Každopadne to nejde velmi porovnať. Jedno je malá krabička ktorá musí byť lacná a má vedieť všetko zatial čo druhý je velký DAC ale dosť vecí má riešených len základne.

Re: DIY DAC

Existujú k LutaDAC nejaké merania (THD, CCIF, Filtre, jitter..)? Alebo len "uchometria"?

(upravil mechanik 20. 3. 2018 11:40)

Re: DIY DAC

Má to na stránke, odkaz má v profile. Limituje to čip PCM1794, ktorý bohužial na také AD1955 alebo DACy s napätovým výstupom nemá. Každopadne či je THD napríklad 0,000x% alebo 0,0000x% je hádam jedno. Skôr je zaujímavé venovať sa napájaniu a analogu. Veď používate tušim ASUS Xonar Essence tiež s PCM1794. Čo vás viedlo k tomuto upgrade z ESI julia?

Myslím si že v prípade DACov z meraní THD o zvuku vela nejde zistiť. Všetko to meria od dobre po výborne. Jitter má na zvuk zásadný dopad ale medzi USB s Xmosom a s AVR32 asi zásadný rozdiel nebude. Hodiny bude mať lepšie project S2 ale tie NDK od CW sú tiež velmi dobré.

Ale LutaDAC tú Xonar essence určite prehrá, minimálne tie LM6172 v I/V. V Xonar essence nefungujú dobre, keď sa po krátkej dobe ohrejú dosť narastie THD oproti pomalším OZ, asi blbý layout.

(upravil reeb 1. 6. 2018 9:41)

Re: DIY DAC

http://www.luta.7u.cz/index.php?str=26

Nějaké měření Luty měl i Rix..

Web

Re: DIY DAC

reeb napsal:

Porovnávaly jsme to s Odazem u mě ten Pro-Jectu Pre Box S2 (na jeho PC) s Luta DACem a za mě ho Luta přehrál..
stejně tak jsem měl doma půjčený (Macurou vychvalovaný) Cambridge audio DAC Magic Plus a Luta ho opět přehrál..
/aparatura DPA330 mod Danhard, SPX preamp, Shan E520 /

LutaDAC sa môže osadiť viacerými spôsobmi. Ten LutaDAC bol s akými oscilatormi? Bol tam FLEA?

(upravil BV 20. 3. 2018 19:33)

Re: DIY DAC

2 mechanik
Skončil som pri CA DacMagic+

(upravil mechanik 20. 3. 2018 19:21)

Re: DIY DAC

BV, ak je to toto   http://www.hifishock.org/gallery/pc-stu … dge-audio/   tak vyzerá byť urobený velmi slušne. Rozhodne lepšie než xonar essence. WM8740 sú zvukovo dobre hodnotené a v mono režime by mali byť ešte lepšie.

EDIT: no v prípade že tam nie je na USB PCM2704... V nejakej verzií ho vidím, hádam je to tá lacnejšia.

Jupi, 0,8uV s klasickým IO je vysoká hodnota?

Re: DIY DAC

mechanik: neviem posúdiť. Len ma to zaujíma. Mal by som v blízkej dokončovať verziu s FOX...

Re: DIY DAC

Vidím dobře, že v tom CA je něco jako PCM2704 na USB a na SPDIF SC8416 ? OMG roll
Nevím čím to má osazené robert, ale já mám FLEA a FOX, na měření žádný problém, jitter nikde, nic co by potvrzovalo jak jsou ty oscilátory strasně důležité.

(upravil reeb 24. 3. 2018 1:05)

Re: DIY DAC

Můj Luta DAC je zatím s těmi horšími oscilátory +78.. , napájení audio LM317/337+kapacitni nasobiče, na výstupu OPA827

Ten DAC Magic plus byl oproti Lutovi horší na výškách, ale rozdíl byl menší než Project X Luta

No a zkrátka a dobře, Ondra Lutera je BOREC a jeho DAC je užasný..Pokud ho uslyšíte budete jen litovat že už ho dávno nemáte  big_smile

Web

Re: DIY DAC

DJ_Rix, to bude asi tá lacnejšia verzia. Tušim CA DacMagic 100. Tam ani analog za vela nestojí a je to dosť lacné. Vyzerá to že v drahšej o ktorej píše BV je nejaky USB3320.

Re: DIY DAC

To co jsi sem dal, je DAC Magic 1. DAC Magic + vypadá vevnitř takto, je tam nějaký XMOS, nicméně na SPDIF to pořád vypadá na CS8416.

https://www.ihoekfrasi.gr/image/cache/data/Hi%20FI%20/DAC/CAMBRIDGE/MAGICPLUS/07DA-CAMDACMAGICPLUS-9-1100x1100.jpg

(upravil mechanik 20. 3. 2018 20:47)

Re: DIY DAC

Je to divné, veď Wolfson od ktorého je tam prevodník, teda dva, robí aj kvalitné S/PDIF receivery. Čo ich núti používať ten prastarý CS8416... Každopadne aj s WM8804 sice len v HW režime spolahlivo rozoznám S/PDIF z ESI julie oproti Lynx L22 v prospech lynxu pochopitelne. Takže to potlačenie jitteru asi nie je pri receiveroch stále nejaky zázrak. Čo viem tak to rieši len CD palyer od Harmanu. Údajne to má počutelné spozdenie. Ten player je slušný. Rozhodne lepší než starý DENON DCD-3000 alebo prastaré TOP SONY esprity. Doba ide rozhodne ku predu. Aj keď na môj vkus je šialene plastový, takmer ako MC902 big_smile Ale podstatne krajší big_smile

Mohli tam dať nejaky krajšie a menšie relé, FTR B3/B4...

Re: DIY DAC

Má ten C.A. Dac magic Plus izolátor?

Web