Téma: Kalibrace kapsle VM4530 ?

zdar borci! Máte tu někdo v širém okolí Brna mic se změřenou frekvenčkou, případně s akustickým tlakem a jste ochotni ke kalibraci mojí VM4530 v brčku s Linkwitz  preampem? Úplata tekutinami či pevnými látkami jistá. Očekávaný Checkův VMA0 mic jen tak nebude, cituji ".... reálný termín Ti bohužel nejsem schopen dát. Ledaže bych snad zničil svůj mikrofon pak bych se do toho pustil hned. Bohužel ti ani nejsem schopen poradit nějakou adekvátní náhradu. Kalibrace mikrofonu Megaton z Prodancu podle mě není provedena korektně, snad jedině mikrofon Dayton, který se dá pořídit z intertechnik.de "

Re: Kalibrace kapsle VM4530 ?

Však  jsem to říkal hned,že Dayton je dobrá volba... neváhej a kup si ho.Sám ho mám a spokojenost, je to věc na delší dobu.

Re: Kalibrace kapsle VM4530 ?

s daní a s dopravou 63EUR

Re: Kalibrace kapsle VM4530 ?

Abych nezakládal nové téma. Jedná se mi o to, jak si zkalibrovat měřící mikrofon. Mám konkrétně ECM8000. Univerzální kalibrační křivka nejspíš neodpovídá ani zdaleka realitě. Jak tedy na to? Když jsem se trochu po tom pídil, dozvěděl jsem se, že je na to potřeba jakási vzduchotěsná komora s měničem. Rád bych znal podrobnosti jak to provést. Poradí někdo?

Web

Re: Kalibrace kapsle VM4530 ?

Komorový kalibrátor je určený na kalibraci SPL na jedné frekvenci. Kalibrační křivka je něco jiného. Nejjednodušeji ji získáš tak, že ti ji někdo udělá rozdílově oproti velmi kvalitnímu (MBC550 a lepší) nebo obyčejnému s kalibrační křivkou. Mám kalibraci od H.Mašína, ale už je to pár let. Kdyby jsi nemohl nikoho sehnat a NESPĚCHAL, klidně ti to udělám, ale nevím kdy zase budu měřit. Momentálně nic v plánu dohledné době nemám. Zkus se poptat.

Re: Kalibrace kapsle VM4530 ?

tubamusic:  tak se kalibruje spodní fr. konec micu...od těch 10Hz do cca 200Hz?.. pak je kapsle už rovná.

Re: Kalibrace kapsle VM4530 ?

zdar, oživím tohle téma, mám podobný problém, leží mi doma nevyužitý ECM8000 a potřeboval bych k němu vytvořit kalibrační soubor (tyhle mikrofony mají prý docela velký rozptyl parametrů), nevíte o někom z Brna?