Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 9)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výber repro Monacor pre nový projekt

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 9 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 180]

(upravil MaBat 7. 9. 2012 12:25)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Klidně to celé posuň o těch 8dB dolů, když už nic, tak to bude hezčí. Ale je to v podstatě úplně jedno.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Rada na nezaplatenie, ručne písať do notepadu 3 hodnoty. Na to aby to normálne fungovalo potrebuješ v ARTE aspoň 800 hodnôt, takže vieš čo ťa čaká. A s Holmimpulsom to lepšie nebude. Vieš čo, radšej prídi ku mne, ja ti s tým helfnem. A ešte povedz v akom programe meriaš, či sa chystáš merať. A ešte jedna poznámka. Neviem čo tam ten Megaton cpe, ale takto vyzerali najšmejdovejšie kapsle z GES-u a nie WM 61A od Panasonicu. Tie mávajú prevýšenie na cca 15 kHz cca 2-3 dB, na  20Khz už sa blížia k nule.  Keď je dostatok kapslí, dajú sa nájsť veľmi vyrovnané kusy. Mám silný pocit, že to Panasonicy nie sú.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

godz napsal:

Rada na nezaplatenie, ručne písať do notepadu 3 hodnoty. Na to aby to normálne fungovalo potrebuješ v ARTE aspoň 800 hodnôt, takže vieš čo ťa čaká. A s Holmimpulsom to lepšie nebude.

Jako obvykle kecáš.

http://www.loudspeakersoft.com/forum/uploads/thumbs/2_cal_holm.png

K té křivce, kterou to má, stačí ručně 10 hodnot. Je to otázka 1 minuty.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Buhuzial  ci je to z GES alebo od Panasonic asi nezistim ale ani nezmenim, takze budem musiet merat tym co mam. Druhy mikrofon kupovat nejdem. Myslim ze na zaciatocnicke pokusy s meranim mi to bohate staci. Ale zaujimalo by ma ci ta krivka zodpoveda alebo je to "daco" odmerane.
Na meranie som si stiahol REW, ktory dakde v clanku odporuca antonio. Ale v podstate mi je jedno v com zacnem. REW sa mi zdal jednoduchsi ako ARTA... ale moze to byt lem moj pocit.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Jestli je to fake-panasonic nebo originál je úplně jedno, ta kalibrace (byť nesmyslně jen v PDF) je přímo na Tvůj kus N006, víc nemůžeš chtít.

(upravil mordoo 7. 9. 2012 22:50)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

No ved ja uz mikrofon neriesim myslim ze na teraz mi to bohate staci.
Pripravil som verziu bedne podla rad s oblymi hranami (R10). To uchytenie basaku v prvom pripade (vidno v prispevku 30 )je dost zlozite. vyrobit by som to zvladol ale co zvuk?
https://lh6.googleusercontent.com/-wBylFinGxD0/UEpb_aqOoYI/AAAAAAAAEKQ/dtci5M47mPM/s512/repro2.1.PNG https://lh3.googleusercontent.com/-v8k2JbjJ7zU/UEpb__oJ2NI/AAAAAAAAEKU/n26ysvKEY58/s512/repro2.2.PNG

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

To Mabat: však tá tvoja korekcia aj tak vyzerá.
Keby v Megatone neboli darebáci, tak ku každému micu by tú korekciu dodali, alebo ju nechali niekde na nejakom serveri. Svojho času tu predával micy Check a ten mal každý poctivo zmeraný a korekčné dáta boli súčasťou predaja. Pokiaľ viem robia to tak aj iní.  Komu stačí desaťbodová korekcia nech si ju používa. Apropo, ja manuálna nič nevkladám, robí to za mňa comp.
To Mordoo: použil by som riešenie číslo dva, alebo to urob tak ako Check na VMII. Tá sfrézovaná hrana začína až nad basovým meničom. Difrakcie na basáku budú zanedbateľné

(upravil MaBat 8. 9. 2012 8:46)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Vyzerá přesně tak, jak jsem ji nadefinoval těmi šesti body, jako ukázku, že v HolmImpulse není třeba 800 hodnot, což jsi tvrdil.

BTW, Xover pracuje kompletně s nějakými 400 nebo 500 hodnotami a nikdo si ještě nestěžoval. Opět z toho děláš vědu tam, kde není.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

O.K., len si nechaj svojich šesť bodov

(upravil MaBat 9. 9. 2012 9:36)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Napsal jsem "Mělo by asi stačit jít po grafu a zapsat hodnotu tam, kde se chára mění, ale to už může záležet na konkrétním programu, jak hustě ta data potřebuje a co si dopočítá - nezkoušel jsem, to se dá ale snadno ověřit." (nakonec mordoo přesně tohle udělal, a má hotovo)

Na to jsi měl potřebu reagovat psaním sakrastických nesmyslů - ty si pro příště nech, nebo se nejdřív zamysli, než se začneš blbě dohadovat.

- Když těch hodnot nebude stačit 10, tak jich bude 20 a bude to trvat 2 minuty. Ty zbytky po vyhlazení (nejen) nad 5kHz tam samozřejmě nemá smysl zachycovat, stejně jako bych to pod 1kHz nechal nejspíš rovný.


PS - Dal jsem si tu práci a našel k tomu vyjádření H. Mašína (Prodance):

"Ano, ovšem "obkreslit" v zásadě rovnou čáru s jednoduchým zdvihem v poslední oktávě by snad neměl být problém. K naprosté většině skutečných měřicích mikrofonů také nikdo nikdy nedostával žádné "soubory", ale jen a pouze ten papír ze zapisovače B&K."

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

este jeden navrh bedne. je lahko realizovatelny, hrany su zaoblene R10 a zdvojenim dosky sa posilni oblast okolo basaku. A co zvuk? co spravi ten odskok?

https://lh3.googleusercontent.com/-BqsOXmh5YI8/UEx6-exdaqI/AAAAAAAAEKs/tl13bk-f-CM/s494/repro2.3.PNG

(upravil godz 9. 9. 2012 17:13)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

To MaBat: Nechcem pokračovať v nejakom spore, ale zopár poznámok. Diskusiu si premazal (ja tiež) a nechal si tam ten príspevok, ktorým máš akože navrch (pre teba typické). Beriem argument, že v Holme sa dá korekčná krivka postaviť na 6 bodoch (v Arte by to nešlo). Mne je len divné, že človek tvojich schopností (autor XOVER-u) si korekčnú krivku pre svoj mikrofón extrapoluje z nejakého obrázka a toto tvrdošijne obhajuje. Keď už si hovoril s Mašínom, mal si ho radšej požiadať o dáta k tomu tvojmu micu.
P.S. A ten pravý highend budeš merať až vtedy, keď si zmeriaš aj korekciu fázy


Mordoo, asi najlepšie riešenie. No tie skoky na ozvučnici robievajú niekedy problémy. Pozri na stránky Troelsgravesen.dk tam je taká štúdia aj s meraniami, zariaď sa podľa toho.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Nejsem ti náhodou i se svými plky ukradený? Nechci začínat další kolečko, tak jen stručne: nesmysl za nesmyslem.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

MaBat>
takze podla teba je to nanic s tou bednou alebo stale k mikrofonu.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Ke godzovi. Opravdu ho příliš neposlouchej. K bedně jinak nemám, co říct... A sorry za OT.

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Godzi neber to jako kopání do mrtvoly, ale požadavek na přesnost 0,5dB je u elektretového mikrofonu v delším časovém úseku "pár dní" prakticky nesplnitelný. Samotná kapsle je z konstrukčních důvodů nezpůsobilá aby si udržela trvale stejné parametry a mimo laboratorní podmínky neudržíš parametry okolí a přesnost postavení kapsle jako při kalibraci.
Korekce fáze by měla smysl, kdyby měřící program aplikoval kalibraci až na frekvenční charakteristiky a nějakým způsobem "zapomněl" upravit fázové nebo pokud by jsi měřil nějaký časově variabilní systém.

Mabate, z nějakého důvodu, kterýho jsem se nedopátral, kapsle nejsou rovný na velmi nízkých frekvencích (u mě asi pod 100Hz) a charakteristika jim "padá". Domnívám se, že to je přetokem tlaku do kapiláry pro vyrovnání atmosférického tlaku z druhé strany kapsle.

Mordoo et. al - nemějte starost o kvalitu kapsle kvůli nárůstu tlaku na frekvencích nad pár kHz. Je to dáno fyzickým tvarem a velikostí kapsle a špičky mikrofonu. Nástavec by musel být proveden velmi sofistikovaně a nebyla by vidět zepředu kapsle samotná. Pokud je vidět kapsle a předzesilovač v sobě nemá EQ, musí k nárůstu na přenosové charakteristice dojít. Pokud ne, jde o mimořádnou náhodu kde nedokonalost kapsle dorovnává fyzikálně nevyhnutelné. V každém případě bych byl velmi podezřívavý, že je kalibrace provedena nesprávně. Z toho důvodu je potřeba i dodržet s rozumnou přesností kalibrační osu mikrofonu ke zdroji zvuku při měření.

(upravil godz 10. 9. 2012 17:29)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Methman, ja som pred nedávnom "rekalibroval" kapsle čo som pred troma rokmi meral v Piešťanoch.  Žiadnu zásadnú zmenu som nezaznamenal. Nechcem však tým spochybňovať to čo si napísal vyššie. A k tej fáze. Ja korekciu fázy nepoužívam. No trebárs HOLM vyžaduje súbor aj s fázou, stačí keď sa zadá nula (ale veď to vieš). Na stránke HOLM-u je korekčný súbor typickej kapsle Panasonic WM 61A - a je tam aj s fázou. Tá poznámka ku korekcii fázy a highende bola nadsadená zámerne len si to asi prehliadol.
To Mordoo: mňa nesmieš počúvať, počúvaj len GaMat! V prípade porušenia zákazu sa už nikdy nič nedozvieš...

(upravil MaBat 10. 9. 2012 17:39)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Můžete mi někdo ve stručnosti vysvětlit, k čemu by měla být dodatečná fázová korekce měřícího mikrofonu? Stačí praktický příklad, kde by se taková věc stala užitečnou, neřku-li nepostradatelnou. Myšleno přirozeně u reprosoustav.

MethMan: pod 100Hz už to rovný nebude, ale tam už se toho většino už moc nezměří tak, jako tak. Ty znáš dostupný mikrofony, který by měly kalibraci provedenou do takto nízkých frekvencí?

Korekce fáze by měla smysl, kdyby měřící program aplikoval kalibraci až na frekvenční charakteristiky

Obávám se ale, že jinak se to ani nedělá...

A vše, co se týká fázové cháry mikrofonu (navíc pochybuju, že jde o non-minimum-phase systém), se aplikuje stejně na vše jím změřené. Nemusí jen ve finále sedět absolutní hodnoty GD (pokud by si s tím chtěl někdo vůbec dát tu práci), ale ty tak mohou být bez "kalibrace" pouze větší, než v reálu, což v principu nevadí.

(upravil mordoo 11. 9. 2012 9:49)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

ja respektujem nazor vsetkych a co potrebujem si z toho zoberiem. Nakoniec tato debata ma svoj zmysel. Dozvedel som sa veci o ktorych som pred tym nevedel. Ved preto je to forum.

Takze davam este jeden navrh ktory som pajcol tu na webe a kedze uz bol pouzity mohol by fungovat. mala by to byt 19 MDF, pod menicmi zdvojena
https://lh6.googleusercontent.com/-zII-arqOQwk/UE7YKYm--mI/AAAAAAAAELE/piKkGKz6Iiw/s512/repro3.PNG

Asi si poviete> toho to kreslenie asi  bavi.... Ano ... cakam na menice.

Ktory program pouzit na simulaciu umiestnenia menicov v bedni?

(upravil MaBat 11. 9. 2012 9:47)

Re: Výber repro Monacor pre nový projekt

Takhle bych to klidně udělal. To zaobení doazdu jen, pokud se Ti s tím chce dělat, jinak to žádný přínos nemá.

Příspěvky [41 až 60 z 180]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 ... 9 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Výber repro Monacor pre nový projekt

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£