Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Uprava vyhýbky z 4 Ohmů na 8 Ohmů?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Uprava vyhýbky z 4 Ohmů na 8 Ohmů?

Potřeboval bych upravit středovou část vyhýbky se strmostí 12db/oct. z 4 Ohmu na 8 Ohmu. Jde o výměnu 2 bipolárů a 2 cívek. Jenže cívky vychází 0,7 mH a druhá 3,3mH. Což v přípaďe druhé je cenová raketa oproti ostatním součástkám a navíc co jsem koukal tak by měla mít v průměru 7 centimetrů. Takže bych ji asi ani do původní vyhýbky nedostal. Místo původního středu půjde kalota Dynaudio. Výrobce uvádí, že má mít 8 Ohmovou vyhýbku. Re má, ale 5,3 Ohmu což jsem také naměřil multimetrem. Pokud bych dělal vyhýbku jen 5,3 Ohmu tak by ty tlumivky nebyly tak velký a drahý...nějaké rady? Nebo si vyhýbku mam nechat postavit na zakázku?

Re: Uprava vyhýbky z 4 Ohmů na 8 Ohmů?

Z toho co píšeš není jasné, co vlastně děláš. Měníš repro ve stávající bedně, stavíš novou bednu dle not, máš univerzální výhybku na 4Ohmy a chceš dělat nějaký paskvil?

Re: Uprava vyhýbky z 4 Ohmů na 8 Ohmů?

Z textu je jasný, že právě paskvil nechci udělat. Proto se tady ptam. Středobas a vejška je daná. Měním pouze střed. Vyhýbku mam 4/4/4 Ohmy kde používam pouze středovou a výškovou část. Jenže kalota má na 4 Ohmy jaksi jalovej zvuk. Buď si necham postavit vyhýbku novou nebo upravim stávající. Stávající vyhýbka má rozměry cca 10x7 cm a jen jiná cívka co by do ní přišla 3,3mH má cca 7cm...takže mi tedy asi nic jiného nezbívá než si vyhýbku nechat postavit...

Re: Uprava vyhýbky z 4 Ohmů na 8 Ohmů?

Když měníš reprák za jiný typ (a ne jen za stejný typ s rozdílnou impedancí) tak se musí výhybka znovu odladit.

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Uprava vyhýbky z 4 Ohmů na 8 Ohmů?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£