Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 10)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA vs. HYPA

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »»»

RSS

Příspěvky [61 až 80 z 184]

Re: DPA vs. HYPA

Já mám podobnou zkušenost.
Rozdíl mezi kvalitními zesilovači bývá o dost menší, než například při výměně reprosoustav, nebo CD přehrávače za kvalitní DAC.
Nicméně rozdíl tam je a většinou ho poznáš jen při soustředěným poslechu, ideálně při co nejrychlejším přepnutí z jednoho zesilovače na druhý.
Měl jsem možnost mít doma na týdej půjčenou Hypu A100, takže na důkladné srovnání s mým DPA222SE speed upgrade bylo dost času.
Rozdíly byly slyšet na všem, co jsem si pustil a čím kvalitnější a líp nahraná hudba, tím byl rozdíl větší.
Hlavně sykavky, klid při složitějších nahrávkách, separace jednotlivých nástrojů byl ve prospěch Hypy.
Není to nijak dramatický rozdíl, ale slyšela to i má drahá polovička. smile

Re: DPA vs. HYPA

No sem zvědavej až dorazíte s Quartem a tou A200. Jestli je to tak dobrý, třeba to Rotela smaže i s polovičním výkonem a nebude o tom pochyb hned při prvním prohození. Sem na to fakt hodně zvědavej. Trochu se ale bojím, že 100W/8Ohm bude přecejen málo

Web

Re: DPA vs. HYPA

Milan a co mas za zesilovac?

Re: DPA vs. HYPA

nějaké info je tady http://www.thevintageknob.org/rotel-RHB-10.html

Web

Re: DPA vs. HYPA

Takže se nás většina shodla v tom, že výměnou podobně kvalitních zesilovačů se zvuk změní jen velmi málo, pro někoho nepoznatelně.
Jsem toho názoru, že mnohem důležitějším kritériem je reprousoustava, tam změnu zvuku pozná každý.

Web

Re: DPA vs. HYPA

preampy jsou většinou slyšet okamžitě, ale to, že nejdůležitější jsou bedny souhlasím.

Web

Re: DPA vs. HYPA

Bez kvalitního zesilovače to nejde.
Vliv má všechno a pokud chceš z beden vytáhnout maximum, tak musíš mít kvalitní železo.

Re: DPA vs. HYPA

Spíš bych možná řekl, že musíš mít kvalitní všechno, ale to je jasný. Bohužel se to pěkně prodraží.  Zkazit to dokáže jakákoliv část

Web

Re: DPA vs. HYPA

Tak ty tlachy o tom jak "něco" poráží DPA už začínají být trapný, o to pokoj. Na druhou stranu je to pocta, že se chce každý měřit s DPA - tím pádem je etalon v tomhle odvětví jasný.

Re: DPA vs. HYPA

Co je na tom trapnýho?
Je to nejrozšířenější zesilovač mezi DIY hifisty, tak s čím bys to chtěl porovnávat?

Re: DPA vs. HYPA

Tady nejde jen o porovnání.

Re: DPA vs. HYPA

Jde o porovnání!  Tohle téma jsem založil abych se zeptal na relativně jednoduchou otázku, a ta měla směřovat těm, kteří už oba stroje slyšeli. Celkem uspokojivě mi odpověděl kazzatel hned ve třetím příspěvku. A já mu věřít. Kdybych věděl čím se vlákno zaplní, byl bych se neptal.

Re: DPA vs. HYPA

Jde tu samozřejmě i o létající psy, že ano.
Ale teď k rozjetému (mimo)tématu. Slyšel jsem zmíněné zesilovače (DPA330, DPA222 s Toshibama, HYPA A100 a A170) u Jirky doma. O několik dní dříve jsem slyšel i rychlou 222, A200 a A170 u sebe, na svém systému. Závěr je naprosto jednoduchý - relativně velké rozdíly mezi DPA330 - DPA222 (s rychlými trandy byla lepší - obdivovatelům mosfetových DPA se za krutou pravdu omlouvám) - a A170. O kus dál byla ještě A200. Kazzatel o pár stran dříve psal, že kluci mají adekvátní ceny. Já nesouhlasím. Jsou levní...
Sice tu tahle debata zaplácla tři strany, ale nikdo nezmínil ten nejdůležitější komponent - akustiku. V blbé místnosti pak může být někdo spokojen i s AV receivrem. Když zkusí lepší zesilovač, dojde k jevu všeobecně označovanému jako házení perel sviním. A přesto tu spouste debatujících tento "komponent" ignoruje a diví se, že nepozná rozdíl... Potom si vážně jděte koupit mikrověž do nejbližšího elektra.

Re: DPA vs. HYPA

Thelastunicon: a o co by prosímtě asi jinýho mělo jít? Snad si nemyslíš, že někdo chce Pavlovi předhazovat, že to udělal blbě? To, že se po dvaceti letech objevilo na domácí scéně něco, s čím to jde konečně srovnat je jako špatně a nesmí se o tom mluvit? Nechápu.
Duvenbjejt: akustika se srovnáním zesilovaču přece nemá nic společnýho, tak nevím, proč by to pořád mměl někdo vytahovat a psát po 101 o její důležitosti.... To jako, když máš doma špatnou akustiku, což jistě máš, tak si neslyšel rozdíly?

Web

Re: DPA vs. HYPA

Milan napsal:

..akustika se srovnáním zesilovaču přece nemá nic společnýho, tak nevím, proč by to pořád mměl někdo vytahovat a psát po 101 o její důležitosti.... To jako, když máš doma špatnou akustiku, což jistě máš, tak si neslyšel rozdíly?

Tak tak,přesně to jsem chtěl napsat taky. Kdo má doma dobrou akustiku?

Re: DPA vs. HYPA

otázkou je co je to vlastně dobrá a co už špatná akustika. Je to tak relativní, že bych se v tom vůbec nerýpal a s vláknem to má nulovou souvyslost. Ale jsou i lidi, kteří mají doma slušnou akustiku. I mě panely na stěnách dost pomohly, ale špičkový to samozřejmě není. Nicméně porovnat doma nějaký železo mi to rozhodně nebrání

Web

Re: DPA vs. HYPA

Já jsem právě u těch dvou srovnání zjistil, že akustika s tím má sakra co dělat. Rozdíly jsem jasně slyšel i u sebe, u Jirky ale byly ještě větší. Takže situace, kdy akustika vyloženě zabrání srovnání dvou špičkových zesilovačů mi po téhle zkušenosti vůbec nepřipadá nereálná.

Re: DPA vs. HYPA

To mě teda ano. Příště můžeš zmínit i to, že je důležité, aby místnost byla co největší a podlaha co nejpevnější, aby se to nepropadlo.... To, že u někoho, kdo má lepší akustiku bude rozdíl větší je možný, ale na porovnání zesilovačů to vůbec nic nemění. Líp tam bude hrát i poraženej zesilovač. Prostě je to jedno, pokud se to testuje za stejných podmínek a to, že to někde bude hrát jinak je přece jasný. To tady muzes zacit vytahovat zdroje signálu, kabeláž a jiný podobný s tím přímo nesouvysející nesmysly.

Web

Re: DPA vs. HYPA

Duwenbleidd napsal:

Slyšel jsem zmíněné zesilovače (DPA330, DPA222 s Toshibama, HYPA A100 a A170) u Jirky doma. O několik dní dříve jsem slyšel i rychlou 222, A200 a A170 u sebe, na svém systému. Závěr je naprosto jednoduchý - relativně velké rozdíly mezi DPA330 - DPA222 (s rychlými trandy byla lepší - obdivovatelům mosfetových DPA se za krutou pravdu omlouvám) - a A170. O kus dál byla ještě A200.

Můžeš trochu přiblížit podmínky poslechu? Retězec a tak,styl poslouchane hudby a to "o kus dál" Jinak sorry ale připadá mi to jako zjevná reklama, to kdyby viděl Sinclair tongue

Padají tu pojmy jako A100, A170, 200, A400 ale nikde nevidím nějakou fotku hotového zesilovače, na strankach mate jen fota modulu. A taky ceny chyby.

Re: DPA vs. HYPA

Do pr...e už je to tu zas!
Jakápak skrytá reklama? To už tu vážně nikdo nemůže napsat, že existuje něco lepšího než DPA?
Ta rychlá 222 je moje, myslíš, že bych schválně napsal, že byla horší, než Hypa? roll
Až na A100, která je vyfocená na stránkách se jednalo o prototypy, proto nikde nejsou vidět ceny...

Příspěvky [61 až 80 z 184]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA vs. HYPA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£