Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 10)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA vs. HYPA

  Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 10 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 184]

Re: DPA vs. HYPA

Hůře,lépe,není to u kvalitně udělaných zesilovačů jen otázka preferencí?
Mohou tam být takové rozdíly,že jeden z nich bude pro někoho libozvučný a druhý bude vyloženě vadit?Bude to stejný při změně komponentů a akustiky?
Podle mne je to jen na hranici pocitů.

(upravil vanadoo 14. 7. 2012 8:30)

Re: DPA vs. HYPA

Mal som moznost pocut HYPA A400 vs. DPA 330mkIV. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=10730 rozdiely tam boli (boli aj pomenovane) a nepocul som to len sam. Dalej som mal moznost pocut prototyp SPaudio A200 vs. DPA 222mkxy s rychlimi trandami, a rozdiel bol velky.
Vzdy je lepsie si to vypocut na vlastne usi a mat vlastnu skusenost. Samozrejme svoj nazor nikomu nevnucujem

Re: DPA vs. HYPA

vanadoo napsal:

som mal moznost pocut prototyp SPaudio A200 vs. DPA 222mkxy s rychlimi trandami, a rozdiel bol velky.

JInými slovy stále se porovnávají mezi sebou zesilovače s polovičním výkonem v neprospěch DPA,myslím že pro Boba by byl adekvátní partner Hypa A100 nebo maximálně A170,ale všechno jsou to feťáky,tak tam asi rozdíl bude vždycky-ale alespoň se smázne ten výkonový handicap.

Re: DPA vs. HYPA

To je účel, Rixi...konečně jsme to tomu Dudlajzovi ukázali, žač je tomu loket...že se srovnávaj i cenově hrušky s jabkama, je putna...ale já mám Tya a bude i " parní " verze a nepociťuju ani sebemenší potřebu to ladit alá Hypa...je mi cizí tohle neustálý porovnávání vocasů, vo který tady porád běží...a jestli jde o to, umejt někomu prdel, tož si sežeňte Címu, a porovnejte to s ním, to bude to správný místo...a víc ne o tom nehodlám bavit, poznatky z poslechu tetřevů mě nezajímají...

Re: DPA vs. HYPA

DJ_Rix napsal:

JInými slovy stále se porovnávají mezi sebou zesilovače s polovičním výkonem v neprospěch DPA,myslím že pro Boba by byl adekvátní partner Hypa A100 nebo maximálně A170

Takové srovnání taky proběhlo a rozdíl byl velký.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … start=2070

Re: DPA vs. HYPA

No jo,ale to potom popírá všechny teorie o počtu a proudové zatížitelnosti konců......neuslyším neuvěřím big_smile

(upravil BV 14. 7. 2012 9:46)

Re: DPA vs. HYPA

Vážení, nepreceňujte svoje uši, hlavne keď sú to vždy testy spojené s vizuálnou identifikáciou toho, čo hrá a nie je garantované nastavenie na presne rovnakú hlasitosť. Stačí 1dB a hlasitejší je lepší.. A očakávanie určitého výsledku (a to je v podvedomí vždy, nikto nie je absolútne nezaujatý) značne ovplyvní dojem.
Jedine korektný slepý test, a som zvedavý, kto by dokázal tak s 85% presnosťou určiť, čo hrá , a to aj pri prístrojoch, kedy inak "jasne počuje" rozdiely. Som v tomto po x skúsenostiach značne skeptický.
Zažil som aj "reverzný" slepý test, kedy bol najprv zvuk hodnotený veľmi dobre , ale  "zlatoušec" nevedel, aké káble sú použité. Potom, čo sa pozrel, sa náhle zvuk prudko zhoršil..

Re: DPA vs. HYPA

lol No na tom něco bude,právě že si myslím že to je i o tom momentálním rozpoložení,to co v pondělí zhodnotím jako dobré,mi může ve středu připadat úplně o ničem smile 
Slepé testy jsou úplně kategorie,já si totiž nemyslím že by se navíc dal zesilovač (nebo i jiný komponent) naposlouchat a zhodnotit za hodinu poslechu....(pokud to není úplný průser)

(upravil reeb 19. 7. 2012 0:16)

Re: DPA vs. HYPA

Kromě polovičního výkonu je zminovaná Hypa asi 4x dražší ,v ceníku to nemají ale stojí tuším kolem 90tis. a je dostupná jen jako final.Kvalitně provedená DPA330 se dá sehnat kolem 20tis..
Srovnání A400 s 330 jsem slyšel a říkám že pokud máte adekvátní řetězec a 90tis. určitě si Hypu poslechněte smile

to trachta: bud konkrétní, které zesilovače na jakých webech

Zesilovači DPA se zabývám už 16 let a zastaralé nejsou, minimálně některé typy viz. speed tuning nebo mosfetová DPA. Problém je, že existuje mnoho "ala DPA" - doprasených domácích konstrukcí kde nejsou použity adekvátní , značkové součástky, vhodné mechanické uspořádání, zemění, kompenzace dle posledních zkušeností atd. atd. což se na výsledku projeví nemalou měrou. Nějaké DPA už jsem tunil a musím říct že jsem viděl opravdu hodně..
O tom že bude Hypa kvalitně provedena nepochybuju, u spousty DPA si nejsem jist..

Co se popisování zvuku týče je to velmi problematické. Nejlepší je si zesilovače poslechnout v klidu domova na naposlouchaných nahrávkách.
Pro někoho bude rozdíl obrovský, pro jiného malý.

o DPA:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … mp;start=0

Web

(upravil pslava 14. 7. 2012 11:54)

Re: DPA vs. HYPA

DPA jsou výborné především v poměru kvalita/cena a konkuruje spoutě konstrukcí i po tolika letech. Nevím, co jiného lepšího by se dalo za tyhle prachy postavit.
Hypa vznikla v téhle době v uplně jiných možnostech, za účelem dostat se na špičku a všechny tyhle konstrukce podrtit, kluci jistě tvrdě makaj a od toho se taky odvíjí i výsledná cena. 
Tedy i podle mého názoru jsou to jablka a hrušky. Jestliže i tak jsou spekulace o tom, jestli je lepší DPA, nebo HYPA, potom patří velká čest 20 let starým DPAčkům. Asi neni lehké je podrtit v přiměřeném finančním a technickém provedení.

reeb napsal:

Kromě polovičního výkonu je zminovaná Hypa asi 4x dražší ,v ceníku to nemají ale stojí tuším kolem 90tis. a je dostupná jen jako final.Kvalitně provedená DPA330 se dá sehnat kolem 20tis..

Je ten zvukový rozdíl hodný např. 50 tisícové propasti ?

Adekvátním soupeřem je určitě TYA a tam jsem zvědav, zda se customworks obhájí.

(upravil Basstl 14. 7. 2012 12:45)

Re: DPA vs. HYPA

pslava napsal:

Tedy i podle mého názoru jsou to jablka a hrušky. Jestliže i tak jsou spekulace o tom, jestli je lepší DPA, nebo HYPA, potom patří velká čest 20 let starým DPAčkům.

Ono to bude především tím, že DPA je legenda a mezi lidmi je jich spousta, zatímco zesilovače CustomWorks jsou na trhu chvíli a málokdo je mezi sebou porovnával. wink

pslava napsal:

Asi neni lehké je podrtit v přiměřeném finančním a technickém provedení.

Máš pravdu, Zesilovače CustomWorks jsou jiná cenová kategorie, ale je to především tím, že se prodávají jen jako hotové přístroje, zatím co DPA pouze jako stavebnice.
Přímým konkurentem DPA bude nová Hypa A170. Ta bude dostupná jako stavebnice.

pslava napsal:

Adekvátním soupeřem je určitě TYA a tam jsem zvědav, zda se customworks obhájí.

Měl jsem možnost slyšet jak zesilovač TYA, tak různé verze od CustomWorks a jsem přesvědčen o tom, že obhájí. wink Tedy jesti se někdy dočkáme toho, že budou TYA dostupné. Pokud vím, tak zatím hraje pouze nejslabší TYA III a dostupná není.

Re: DPA vs. HYPA

Ta cenová srovnání jsou o ničem - pokud by se dnes DPA prodávala též jako finál, byly by jejich ceny zcela jiné.

Každopádně osobně jsem přesvědčený, že DPA, resp. nové věci od pana Dudka, mají zvukově stále co říct.
Jak to s nimi bude dále, to se uvidí, moc bych tomu přál, ale ekonomická realita je tvrdá ...

Hypa/CustomWorks jsou už teď daleko, jak zvukově, tak celkovým nasazením.
Pokud konce hrají tak jako preamp, musí to být paráda (viz porovnání Slovanet).

Jinak zcela souhlasím, že od určité kvalitativní úrovně (kterou jak HYPA, tak DPA mají), je to hodně o osobních preferencích a typu/kvalitě poslouchané muziky. Ale rozdíly tam jsou i naslepo (jsem vášnivým zastáncem slepých testů a dost jsem jich absolvoval). Jenom je třeba (alespoň u mě) testovat v klidu, v pár lidem na vlastní sestavě a ve známé poslechovce. Proto se snažím vše dostat k sobě domů a rychlá srovnání mimo neberu moc vážně. Samozřejmě - jsou mnohem zkušenější odborníci, kterým stačí i chvilka v cizím prostředí.

Re: DPA vs. HYPA

Nevím kde nakupujete matroš vy a podle čeho odvozujete svou cenu, ale... ano, naučil jsem za ty roky obrovský množství lidí jak udělat dobře zesilovač i po mechanický stránce a naučil jsem to i autory Hypy, což oni sami neradi přiznávají...a zaplaťpámbu dali i na moje rady a neprodávají svý produkty pod cenou, jako jsem to ve svý blbosti udělal já, i když při klasický cenotvorbě by to stálo minimálně ještě dvojnásobek...máte neustále zmatený pojmy: cenu materiálu vydáváte za cenu výrobku, který jste si postavili postavili pro radost a radost je přece bezcenná, takže se nepočítá...dále nehledíte na kvalitu provedení a myslíte si, že vše má stejnou cenu, což je jedna z největších kravin. Lze totiž vidět celou škálu umu, od naprostejch sraček až po naproto profi produkty, minimálně o třídu líp zvládnutých než je standard, o těch sračkách ani nemluvě ( jeden takový příklad mám teď doma - ani se nechce věřit, jak ten člověk dokázal zmršit 222 v modusový krabici a mý mechanice...a tak bych mohl pokračovat stále dál a dál.....

(upravil reeb 14. 7. 2012 14:46)

Re: DPA vs. HYPA

DPA je rozvinutí topologie Borbely + Cordell, zesilovače BV PA300 je rozvinutí topologie D. Selfa, Macuruv PA4 je J. Curl+ Self, Hypa je Cordell, Pistoleho CFB300 nevím.........čili všechno se to točí kolem špičkových konstruktérů a je na každém zda po zvukovém srovnání sáhne do kapsy a koupí si tišták za tícku nebo několik desítek tisíc za final..at už DPA nebo HYPA

Na nějaké závěry Hypa vs. DPA je myslím brzo, je zatím mezi lidma málo rozšířena.

Jinak mela kolem Hypy už tu proběhla..

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=13001

Web

Re: DPA vs. HYPA

Tak jako Italové mají Ferrari, my máme svého třeba Dudka. Jde tu o ego a prestiž, budeme li počítat v číslech.  Řekněme, že si zesilovač ani bedny neumím postavit a proto budu nakupovat. Mě se líbí ze siličů Mc Intosh, z beden BW-ka, zdroj signálu bych volil něco s ramínkem, upravit zvukově místnost, aby se tam dalo poslouchat a nakonec, protože jsem jenom hardrockový, potřebuju tak cca 2300 nosičů s tímto druhem muziky. Spočítejte ty náklady a napište mě nebo komukoliv, kdo z vás na to má.

(upravil Hordek 28. 6. 2014 12:33)

Re: DPA vs. HYPA

.

Re: DPA vs. HYPA

Když jsem kdysi za bolševika stavěl svoje první siliče, snil jsem, že jednou budu stavět takový, který budu moci postavit do testu spolu s mými tehdejšími vzory...po osmadevadesátým jsem psal mnoho testů, takže jsem se dostal k poslechu i mnoha extrémně drahých přístrojů, nemám už před nimi skoro žádný respekt...už pouhá eséčkovaná 222, nad kterou tady všichni zíváte, přehraje lehce Marantz ve stotisícové hladině...nevím, co to způsovuje, ale naprostá většina dnešních siličů má zvuk, jemuž já říkám " umělá hmota ", bez koulí, bez šťávy, prostě dyzajn není návrh fandů, ale menežerskejch týmů, vyblitost a hnus...zesilovače, vo kterejch se bavíme, můžete oba postavit proti mnohonásobně dražším zahraničním a ručím za to, že v pohodě vobstojí...ale je naší typickou národní vlastností, že před cizinou se posíráme a pereme se mezi sebou a někteří z doho ještě mají radost, protože ta cizina na srovnání prostě není...zažil jsem slyšitelně zkreslující americký zesilovače, evropskou špičku renomovanýho výrobce, která zdaleka neměla deklarovanej výkon, zesilovače, který ...ale nic, to nemá cenu...chce to více hrdosti a slušnosti i mezi sebou, mladí přátelé, méně rychlých úsudků...a to je téma na zase další povídání...mám dost příkladů...

Re: DPA vs. HYPA

No. Toto tlachání, které se v tomto vláknu odehrává (bez urážky) nevede k ničemu. Jestli Hypa přehraje DPA či něco jiného? Můžem se tady bavit o konkrétních měřeních za dodržení konkrétních podmínek. Všechno ostatní je natolik subjektivní, že v těchto hajend kategoriích nemá mnoho významu.
Já mám na dílně několik desítek (tuším kolem 30, a to nepočítám lowlevel sračky) špičkovejch siličů, včetně DPA, a netroufnu si vynášet poslechové soudy. V minulosti jsem byl 3x účastníkem poslechovejch (slepejch) testů, kterého se účastnili poslechoví netopejři. Ve všech se srovnávalo 5 špičkových zesiků - a to byl první kámen úrazu. Ne více jak 3, jinak se nedoberete žádného výsledku. Jeden z těchto testů skončil rozhádáním jinak výbornejch kluků, povětšinou VŠ, a skončil bez vyhodnocení.
Mě osobně už to nevzrušuje, protože coby dříve narozený, končím u těch 15 Khz a po přechozený chřipce mi píská v pravém uchu smile , takže nějaká objektivní poslechovka se mě netýká. Ale chápu to, taky jsem byl mladej.

Re: DPA vs. HYPA

Ad slepý test: blíži sa termín Hradišťa.... hlásim sa za "prepínača" v slepom teste
DPA vs. HYPA..... hrdosť tu je, porovnávajú sa CZ konštrukcie

Re: DPA vs. HYPA

kazzatel: já myslím, že si toho dost lidí všimlo i samo

Web

Příspěvky [21 až 40 z 184]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 ... 10 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » DPA vs. HYPA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£