Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » PA a zvukařina » odpálilo výšky

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [17]

Téma: odpálilo výšky

zdravím


včera večer hrám akciu odrazu z reprákov len brum ako by niekde chýbala kostra na signále.
všetko som vypol zapol a výškove repro v hajzli. najprv som myslel ze je k.o. mix  takze druhy mix potom aj koncak. dneska rano zapojim mix aj koniec na ktorom posli vysky vsetko bez zavad. co to mohlo urobit? vysky sa vymenia nie je problém len co dalej? mix behringer djx 750
koncák teson a2400.

Re: odpálilo výšky

Napis typ bedni. Ak su nejake neznackove alebo prerobene tak napis co je osadene na vyskach a aka je strmost vyhybky resp. Ci su v nej ochrany ako ziarovka resp polyswitch....  Ked to prdlo tak ti nabehol zosik do protect modu alebo nie?

Desktop: EVE Audio SC203+ sub EVE TS107, Asus Xonar. HT: ELAC AM180, Pioneer VSX-924-K

(upravil djtomi 16. 6. 2012 19:31)

Re: odpálilo výšky

typ výšky je beyma cp16. výhybka robená samozrejme bez ochrany big_smile, je mi jasné že zhoreli lebo sa preťažili. problém je v tom,že neviem čo zakmitalo či mix alebo koncák keď teraz ide všetko bez závad. pri tom ako sa odpálili liezlo z repro také niečo ako keď na signálovom kábli nie je zem. protect asi nesvietil. koncák nepredpokladám že naraz obidva kanáli,neviem možno sa mýlim.

Re: odpálilo výšky

To se bude strašně těžko určovat.
A co bylo zdrojem zvuku?
Předpokládám, že mikrofon zběsile nezapískal. Oba kanály by pak najednou běžným provozem bez nějaké kalamity obvykle odejít neměly.
Obvykle zjišťuji, že DJ neurčí, že mu jedna bedna nehraje výšky, jen pozná jejich úbytek, přidá je a větším zatížením odejde výška v druhé bedně.
Brum mohl vzniknout při přetížení zesiku, kdy filtrační kondíky nestíhají vyhladit napájení z trafa.
Zesy by ale měly mít RC obvody, které omezí zesílení na nadzvukových kmitočtech, jenže honění se za rychlostí přeběhu a šířkou pásma je omezuje. I tak bych považoval zes jako prvního podezřelého, je nejháklivější na různé vylomeniny. Předpokládal bych zakmitání na nadzvukovém kmitočtu, což lidé neuslyšeli ale měnič dostal v plné palbě (ještě bych se odíval, zda neodešel odpor v Boucherotově členu v zesu). Leccos dovedou třeba vysílačky a podobné hračky v blízkosti. 
Určitě bych přidal ochranu těch výškáčů.

Re: odpálilo výšky

Nestandartní aparát v kdovíjakém stavu, fušerácky udělané výhybky, kdovíjaké bedny. Většinou to končí stejně.

Web

(upravil djtomi 17. 6. 2012 20:11)

Re: odpálilo výšky

zdroj zvuku 2x pio cdj 800 2 mesiace stare mix behringer djx 750 koncak sice stary ale makac Teson azk240 a bedne osadene 18sound a beyma by som za nestandardny aparat nepovažoval.
ale určite pozriem ako skončili boucheroty

otázka na Sendyho?
čo považuješ za standardný aparát?

Re: odpálilo výšky

Rozhodně nic co obsahuje Behringer mix a CP16 na nějaké výhybce bez ochrany.

Standartem je třeba DJM600, DJM700, AH Xone, Rodec, část Eclerů, kvalitní symetrická kabeláž, aktivní boxy slušné kvality, nebo pasivky minimálně od úrovně Yamaha Club series výše (Megaton a lepší).

Web

(upravil antonio 18. 6. 2012 17:02)

Re: odpálilo výšky

určite ta 750 nie je najštastnejčím riešením ale musi ešte chvilu vydržať pokial sa trosku naškriabe euračov. kable samozrejme s profi konektormi neutrik
pio 700 je v pláne lenže treba platiť aj hypoteku a ine veci. takze vsetko postupne.neda sa kupit aparat naraz za 5 litrov a ty co chcu hrat akcie tak by to chceli zadarmo dj-i urcite vedia o com hovorim

Re: odpálilo výšky

Tak bohužel, ekonomika je neúprosná věc. Dá se provozovat i třeba sestava věcí ADJ (CD/SD player + mix apod.), zesilovače starší generace, ovšem pokud odrbeš něco na bednách, vymstí se ti to velmi rychle. I kdybys měl kmitající zes atd., při správném dimenzování a s ochranami musí výškáče přežít.

Ty bedny obsahují jaké repro ? Kombinace dvoupásmo nějaký 18s + CP16 ?

Web

(upravil djtomi 17. 6. 2012 22:04)

Re: odpálilo výšky

12mb700 + cp 16 delene(4kHz)  nižšie ako je predpisane pre cp 16 ale max spokojnosť so zvukom. mohlo sa tam dat ptc-čko ale čo už. namiesto cp-čiek pojdu 18s xd125 určite už aj z ochranou

Re: odpálilo výšky

K takhle kvalitní 12" je CP16 tak na úrovni pokusů před 25 lety. Nevhodné směrovky, vysoké dělení - ta 12" hraje tam, kde je kolem 2-3kHz extra hrb,  a ke všemu má ta nebohá CP16 jen 15W příkon při 105dB citlivosti... zatraceně málo k takové 12". Vždyť je to výškáček s 1" cívečkou sad.  Taková 12" by si spíš zasloužila něco jako B&C DE160...

Web

(upravil djtomi 17. 6. 2012 22:03)

Re: odpálilo výšky

určite si nechám poradiť nikto mudry z neba nespadol. s 18s co by sa tam hodilo?

Re: odpálilo výšky

1. nepoužívej zbytečně citace, pročti si zdejší pravidla (Antonio tě zabije)

2. To není tak jednoduché říct, některé kombinace si sednou líp, některé hůř.  Taky jde o to, kolik do toho chceš strčit peněz. A odladit kvalitní sestavu moc velká sranda není.

Můj tip DE160 a vyšší, možná i DE250 by byl vhodný, z levných Selenium D220Ti snad. Střílím značně od boku, nejde jen o výběr driveru, pochopitelně i o zvukovod. A ten při nízkém dělaní nemůže být moc malý.

Web

Re: odpálilo výšky

takže namiesto tej cp-čky pojde Selenium D220Ti a k nej horn hm17-25 prípadne 18s xd110 delenie niekde okolo 2 kHz. ocením kritiku k tejto zostave. vačší horn tam už nenapchám.

Re: odpálilo výšky

No, já bych použil hornu BC ME 20 a ta mi otevře cestu k jmenovanému BC DE 250, nebo RCF ND 350. Ta horna hm17/25 dělá jakýsi příkop na cca 14 kHz, což se mi nelíbí. A lze k ní použít jen repra se závitem 1,37", což dost omezuje kombinace na Low end. Dělení bych volil také cca 2 kHz.
S220 se mi líbil právě jen do doby, než jsem prvně slyšel kombinaci s DE 250, natož poté, co jsem zíral na zvuk s ND3030T3. Ale hezky se to teoretizuje, je to o penězích a je mi jasné, že nejsou nazbyt.

Re: odpálilo výšky

no dneska som skontroloval boucheroty samozrejme bez závad. koncák a mix hrá od soboty rána samozrejme bez závad. už ma napadá či nevypadla na chvíľku sieť. myslím že taký stav by mohlo navodiť vypnutie a zapnutie siete, či?

Re: odpálilo výšky

No, boucheroty nemusí být tímto krátkým excesem zničené, drátové odpory toho snesou hodně a zakmitnutí na 20 kHz je nemusí ani moc zatížit.
Zapnutí - vypnutí záleží na zapojení (pokud tam jsou funkční odepínací obvody - relé), tak by to nemělo mít šanci a pokud zes nemá sklon k zakmitávání, tak také ne i bez nich. Ale jinak i může. Nemám s ním zkušenosti, tak nevím. Někdo třebas doplní.
Mám zatím zkušenost s polovodičovými ochrannými obvody tweeterů (vlastní, ne příliš doporučovaná konstrukce) a zesikem ES400, kdy za celou dobu zafungovaly naplno jen jednou, proč, to do teďka neumím odpovědět, ale výšky se ztlumily dokonale a varovná LED se na obou bednách plně rozsvítila. Přitom se zes tvářil jako neviňátko.
Nakonec asi neprohloupíš s tou ochranou tweeterů.

Příspěvky [17]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » PA a zvukařina » odpálilo výšky

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£