Téma: Magnat Express

Dobry den,potřeboval bych radu...Mám magnat express v boxu s objemem cca 45l,bez basssreflexu...ale ten repák víceméně vybruje než aby hrál bassy..Může to byt malým objemem když exress 10 ma vas 77l ? nebo pomohl by me bassreflex?? Čím to je...pls help


M: Přesunuto ze sekce subwoofery

Re: Magnat Express

Co mysliš tim vybruje? Máš k tomu repru nějaký parametry?

Re: Magnat Express

Pokud ti vybruje basák (Xpress je sice low-end, ale nijak katastrofální), tak máš
a) blbě naladěné propusti
b) zesilovač na prd
c) moc velký objem
d) jsi zahleděný do SPL
e) potřeboval bys třít přirození mokrými froté ručníky

f-z) kombinace předchozích.

Tipl bych to tak na x). Chce to popsat tu situaci blíž. Co posloucháš, jak to máš naladěné, jakej je zbytek... Až se dovíme, že to máš na špičkovém zesu, v utlumeném autě, budeme řešit co s tím.
Když napíšeš, že je to favorit, na zesilovači Thunder, nebo Hurricane, tak budeme mít taky jasno. smile

Re: Magnat Express

Xpress je lowend?...co bys teda doporucil?...a ja nepotrebuju super hifi zvuk....ale poznam jestli subwoofer hraje aspon neco,u PC mam logitechy za 3,5k a neda(NEDA!) se to s tim co sme s kamosem postavili srovnat...ten reprak proste litá,ale hodi se to spis na hutněni betonu big_smile ,zesilovac sem měl  JET SOUND(nic moc ale hral na jine bedne LUXUSNE)vykon 200w RMS v mustku.A link k repru je tu http://www.magnat.de/content/carhifi/pr … &s=164

Re: Magnat Express

Xpress znám, kolem litru je to relativně dobrá koupě. Ale odpovídá té ceně. Za litr se moc muziky z 10" čekat nedá. Zesilovač spadá přesně do té kategorie, kterou jsem popsal, ale mám strach, že od toho čekáš prostě hustohustý basy a ten 10" je v tom případě málo. Já mám taky 10" (antonio snad brzy uveřejní můj "upgrade" subu v autě) a hýbe mi to játry, když chci, o velikost nejde. Ale mám to v cca 15L. 40L je prostě moc - odtud to tvoje plápolání. Membrána není kontrolována zesilovačem (low-end) a ani vzduchovým polštářem v bedně.
Podívej se sem do projektů (www.audioweb.cz) je tam projekt s xpressem, udělaný podle mého návrhu. To je aplikace, kde bych vůj Xpress10 akceptoval jako relativně dobré podbásnutí k poslechu. Ale tovíš, baby na to neulovíš. Kamarádům to bude dunět víc. smile

Ale mezi množstvím basů v autě a délkou penisu není úměra, neboj. Spíš naopak. smile

Re: Magnat Express

big_smile joker man big_smile ....supr,ale kdyz rikas ze od teho cekam velky basy tak to zas tak pravdu nemas.Kdyz sem teho magnata v tym boxu slysel tak to nehralo...muzu to porovnat se subwoofrem z PC beden ( http://www.abaka.cz/logitech-repro-z-2300/d-164015/ ),proste to nebylo nic sad (=mam na penisu vytetovanou pohadku o cervene karkulce od zacatku dokonca big_smile ).A co se tyce teho objemu-proc bych tam daval 15L jak tam pises,kdyz vyrobce uvadi 77L?

Re: Magnat Express

77L uzavřených pro Xpress10? No to potěš koště. Není to náhodou Vas?

EDIT: Jo, je to Vas. Prosimtě, zjisti si, jaký je rozdíl mezi Vas a doporučeným objemem. Vas není optimální objem, ale jenom parametr repra. To, že se udává v litrech je jenom "náhoda" protože se reprezentuje objemem. Ale optimální objem bedny to zdaleka není, šéfe. smile

JSem v pohodě, neboj. smile Jenom ten Vas je prostě matoucí a tuhle chybu dělá téměř každý začátečník. To že je to reprezentováno objemem je pro laiky nešťastné ale pro odborníky funkční.

Re: Magnat Express

JJ...sorry,vim ze si looser,noob a pod ja to uznavam....kdyz me prozradis co je VAS tak toho uz necham:D
last question...ten kamos,u keryho sem to robil ma box 100L a v tym mu hraje dbr 60/1,4 (30cm)...povez nazor pls

Re: Magnat Express

DRB musí mít velkou kysnu, protože je to ultrasráč. Tam hraje roli parametr Qts, který má DRB proti Xpressu obří. Dá se říct, že čím větší Q, tím horší, zvlášť když jde o čísla kolem 1. Někde tu bylo pdf z vysvětlením parametrů reproduktorů. Projdi si to.

Re: Magnat Express

jasny projdu dik smile ,ale divny je,ze ten ultrasrac hral 3x vic jak ten magnat smile

Re: Magnat Express

Víc věřím. Ale snad to neměříš jenom na hlasitost?

Re: Magnat Express

Nejsem audiofil...ale hralo to luxusne(nervalo to a hlasity vic nez dost,basy to melo taky vyvazeny)

Re: Magnat Express

To je o vkusu. Možná by ses divil, jak ten Xpress zahraje v bedně třeba 20L. Jak ti říkám, já mám už druhý 10" v 15L.

Re: Magnat Express

Sak fakt diky smile ,jak budu met cas tak to vycpu (ted de o to jestli to pomuze)?

Re: Magnat Express

Vycpání textilem nebo podobnými vzdušnými materiály nic neřeší, naopak se ta bedna bude reproduktoru zdát jako větší a nechtěj po mě vysvětlení proč.
Jediná cesta je prostě dovnitř něco strčit (něco pevného, cihly, knížky nebo tak) nebo udělat vzduchotěsnou příčku.

Re: Magnat Express

k***a...:( dik

Re: Magnat Express

Na zkoušku tam můžeš naházet cokoliv u čeho budeš vědět o kolik ti to sníží objem vzduchu uvnitř a potom podle toho uděláš finální bednu.

Re: Magnat Express

A naprosto nejjednodušší řešení by bylo postavit jednu ze dvou vzorových beden, které jsou nakreslené se všemi kótami v návodu k použití k tomu Xpressu. Je tam jeden BR a jeden BP, jestli se nepletu.

Web