Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Ostatní technika » Tesla B730

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [12]

Téma: Tesla B730

Nemáte někdo uživatelský manuál k tomuto magnetofonu? Zatím se mi podařilo sehnat pouze servisní manuál sad

Web

Re: Tesla B730

Ahoj, mám ve sklepě B730, ale až to budu dělat, jeden "stěrač" je seklý v poloze vpravo, skoro nadoraz. Protože ho možná nezachráním, chci se zeptat, jestli můžu tyhle VU metry nahradit něčím z netu, a na to, jestli tam budu muset něco předřadit, vůbec nemám představu. Dělal to už někdo? Děkuju. Mechanické úpravy nejsou potíž, jenom elektrické zapojení. Děkuju.

Re: Tesla B730

Některé budíky s nižším odporem (co potřebují větší proud) to bude schopný vybudit pouze s nastavovacími trimry na dorazech a to zároveň dojde k přetížení výstupu zesilovače a zvuk bude zkreslený. Takže buď tam dát to, co tam patří, nebo by sa musel předřadit nějaký emitorový sledovač.

Re: Tesla B730

DPecka - u Vás nefunguje Google?
http://www.oldradio.cz/navobsluha/tsb730nav.pdf

Re: Tesla B730

tatkoTom - nevadí ti, že uživatelův dotaz je z roku 2012?

Re: Tesla B730

Vôbec big_smile
Prehliadol som dátum prvého príspevku.

Re: Tesla B730

Tohle vlákno nezapadne, já mám B730, kterou hodlám zprovoznit.

(upravil tatko Tom 1. 5. 2021 14:11)

Re: Tesla B730

Mám v pivnici tuším Tesla B90 - bez krytu, tuším s vymontovaným reproduktorom a ešte jeden malý.
Rád sa toho zbavím, ak to niekto bude chcieť.

https://postimg.cc/sBqfs6XT

https://postimg.cc/y3zVSD09

Re: Tesla B730

Asi 20 nepoužitých ANP935 šlo při poslední debordelizaci nedávno do smetí smile

Není co dodávat...

(upravil stiglitz 16. 6. 2021 18:10)

Re: Tesla B730

dawsoo napsal:

Asi 20 nepoužitých ANP935 šlo při poslední debordelizaci nedávno do smetí smile

Mě jebne. Kdysi jsem z kamaráda páčil NC450. On ho koupil v 1987, tuším, přehrál jednu desku, a od tý doby mu ležel na skříni. Pořád jo, a ne, pak že za to chce krabici starých skleněných negativů zdejšího kraje. Dal jsem mu krabici, a čekal. Týden, dva, měsíc, dva, půlrok minul, a on mi povídá: Hele, mám tam dvě bedny, jestli nechceš. Zachránil jsem tedy před vyhozením ARS9207, s utrženou výškou, prostě vyrvanou z toho plastového čela,  a zeptal se na gramofon. "No, ty jsi pořád nic neříkal, tak jsem ho dal ke kontejneru, a ráno, když jsem šel do fabriky, už tam nebyl." No...

Re: Tesla B730

Jojo to je klasika... tak to je kolem roku 2000 šly pryč Dual 725 +350LP za pár kaček pro tátu kamaráda pak 2005-2006 na intzerát Aiwa AD-F910 a Nakamichi Dragon za směšný ceny ... kazety (500ks Fe,Cr i ME) šly zdarma lidem do auta a zbytek konťas nikdo to nechtěl. Teslu vč součástek  IO+TR jsem vyhodil komplet vše rovnou než se s někým dohadovat o koruny a řešit poštu .... jen teslácký repráky jsem prodal myslím tady někomu z webu docela za vcelku  rozumně.

V tý době mě fakt nenapadlo, že pro mne starý nepotřebný krámy co jsem už dlouho nepoužíval zabíraly jen místo a prášilo se na to, budou zas mít nějakou cenu,dneska vím že bych to prodal za raketu,no co už takovej je život, u strojů to je ok třeba to dělá někomu dál radost  smile

Není co dodávat...

Re: Tesla B730

Čo narobíme - za mlada som zlikvidoval gramofón na kľuku, neskôr rádio Talisman, nejaké ďalšie elektronkáče vrátane prenosného magneťáku, po vojenčine sa zbavil plne funkčnej ČZ 175 z roku 1951, po "revolúcii" podaroval desiatky šelakových LP na 78 otáčok  - atd.
Ide sa ďalej smile

Příspěvky [12]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Ostatní technika » Tesla B730

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£