Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Výhybka Pioneer S-X30

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [4]

Téma: Výhybka Pioneer S-X30

Zdravim. Nedalo mi to a rozebral jsem svoje letité Pioneery, abych prozkoumal výhybku. Chvíli mi trvalo ji najít.. poté co jsem se vybavil lupou už jsem ji našel smile Další problém je že obě cívky jsou od sebe asi 2cm. Repro jsou dvoupásmové (výšky, středobasy a třetí pasivní pokus o něco..) Poslední dobou mi začalo vadit, že hrají opravdu dost zkresleně, téměř bez basů a se zvyšováním hlasitosti se to ještě zhoršuje. Napadlo mě tedy pokusit se o nějakou lepší výhybku ale zase si netroufnu na měření..

Původní výhybka:
http://imageshack.us/photo/my-images/140/pioneerg.jpg/

pokud se nepletu tak spodní propusť je na 6000Hz což se mi zdá hodně. Bohužel neznám parametry reproduktorů, jediné co vím že jsou oba 8 ohmové. Novou výhybku bych si představoval tu nejjednodušší co je s tím, že bych ji navrhl na bi-wirring a dolní propusť někde u 3500 max.

Otázka na vás.. neznáte někdo tyhle repro podrobněji? Myslíte si, že má smysl dělat se s výhybkou cca za 250kč?

Re: Výhybka Pioneer S-X30

Pokud to nezměříš tak si nepomůžeš, jedině to zvukově rozhodíš .. maximálně vyměnit konednzátor za nový svitkový (třeba je tem starý na tom hodně špatně) ale jinak prodat či darovat a koupit nové nebo postavit buď již zdokumentovaný projekt nebo se naučit měřit... jestli chceš lepší zvuk tak to nejde dělat od oka.

Re: Výhybka Pioneer S-X30

Tak mikrofon mam (Asus xonar). Nějak slabě tušim co bych měl dělat. Vím že musim připojit repráky přímo na zesilovač a změřit.. ale potřeboval bych poradit..
Jaký program použít?
vydrží výšák napřímo zesilovač?
a hlavně co udělat až to změřim big_smile rozlouská si to už něco samo nebo se v tom musim nějak vyznat?

Re: Výhybka Pioneer S-X30

KUK

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Příspěvky [4]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Výhybka Pioneer S-X30

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£