(upravil dbmax 30. 3. 2012 9:39)

Téma: BS Acoustic výhybky

Zdravíčko pre diyerov, po objednávke sa mi včera dostali konečne do rúk 3-pásmové výhybky s označením CN 01-3-12/4, ako vidíme na obrázku, všetko by bolo fajn, až na to, že mi do oči bije 6 maličkých čiernych hajzlíkov, jedná sa kondenzátory najhoršieho kalibru, používané do najlacnejších šuntov a ekosračiek všemožného druhu, budiš šetrí sa ako sa len dá, ale takého kondíky som v živote nevidel ani vo výhybkách od hadexu, tipy, conradu alebo sal. Ako sa len môžu používať tieto čierne vdovy, alebo ako to ináč nazvať a to majú disponovať kapacitou 33uF každý z nich smile Cena výhybiek sa pohybovala 40.-eur za pár + za výmenu MKT kondenzátorov rátam aspon 20.-eur, za túto cenu sa to vôbec nevypláca, zlaté dobré dexoňácke. Týmto len chcem upozorniť, aby sa im konštruktéri v budúcnosti oblúkom vyhli.

https://i.postimg.cc/z34VP1VW/2046687.jpg

Web

Re: BS Acoustic výhybky

To se dalo čekat smile

Web

Re: BS Acoustic výhybky

Tak až vychladneš, zkus odlepit tu kulatou nálepku BS...
smile Mělo by pod ní být kus orezlýho železa..

Re: BS Acoustic výhybky

Koukám, měli co dělat, aby jim to vyšlo, aby to vůbec měli za co chytit.  Vrátit, bez udání důvodu, nebo s tím, že výrobek neodpovídá.

Re: BS Acoustic výhybky

Nejak sa mi to nezdá, toto je evidentný bastl a nie sériová výroba.

Re: BS Acoustic výhybky

včem je problém? základ máš ,těch pár kondíků a cívek upravíš dle potřeby a za dvě hodky hraješ.

Re: BS Acoustic výhybky

a jaky je rozdil mezi cn 03-3-12/4 a 01-3-12/4?

(upravil platon.rado 31. 3. 2012 12:06)

Re: BS Acoustic výhybky

01 má prevedenie BiWiring,a to si nevedel čo dopredu kupuješ ???A na čo ti je taká výhybka.Tá sa nedá použiť nikde.

Re: BS Acoustic výhybky

ja mam 03-3-12/4 na arn 226 arv 104 a arx 150 to je v pohode  ale chci se zeptat jeste cim se lisi  od 2AN 28190  tu vyhbyku mam taky ktera je lepsi?

Re: BS Acoustic výhybky

Pod tou nálepkou je želiezko samozrejme musí byť, výhybky vraciať nejdem, mám aj tak objednané kondíky z monacoru na výmenu, ináč aj tak som sa kdesi na fóre dočítal, že tie výhybky sú dobré len povinnosťou je vždy vymeniť všetky kondíky a hlavne tie výhybky, kde dávali staré teslácke bipoláry TF204 takisto nutná výmena, pretože tie sme nadávno merali a boli mimo provoz smile Tieto modré TF204ky sa dávali predovšetkým do CN 03-3-12 možno že ich tam máš aj ty petanssss.

Web

(upravil Jurawood 31. 3. 2012 15:06)

Re: BS Acoustic výhybky

Tak to je chyba, želiezko pod tím papírkem být opravdu nemusí, stačí přimotat pár vrstev drátu v hodnotě 5Kč a asi tak 0,1 ohm navrch a jsi na stejné impedanci.
Kdyby tam dali alespoň ferit nebo trafoplechy místo orezlé kulatiny řízlé flexou.

(upravil Benazi 31. 3. 2012 15:38)

Re: BS Acoustic výhybky

pokud tam je aspon 3 mh tak bez jádra tam je 1,8 mh do tří mh hodně daleko. nedejbože tam dát 6,8 mh cívka drahá pro někoho jak prase a brutálního rozměru. Třeba nový tišták atd...  proto žel jádro. V tom případe i cena by byla  někde jinde.

Re: BS Acoustic výhybky

Kondy od monacoru sú celkom biedne (mám na mysli bipoláry), čo je vidno aj na ich rozmeroch. Do tohoto paškvilu budú zrejme stačiť, otázny je ale ich prínos.

Re: BS Acoustic výhybky

mno ja mam oranzove kondiky a zadne modre:) na cn03-3-12/4

Re: BS Acoustic výhybky

Jen doplním že dovynutím té cívky do plna jsem ji dostal na cca 2,9mH, dalo by se asi i více.

Re: BS Acoustic výhybky

to jo, do čtyř ohmů.

Re: BS Acoustic výhybky

Můžu sem dát měření 68uF bipolárů Monacor, psaná tolerance 10%. Měřil jsem dva (další dva bych ještě někdě měl mít) a v celém rozsahu jsou absolutně stejné, a ESR:

>10kHz - 40mΩ
2kHz - 67mΩ
1kHz - 113mΩ
200Hz - 464mΩ
100Hz - 747mΩ

Měřeno pořádně a s kalibrací. Blbým kabelem a Limpem, který nelze zkalibrovat, by měly minimum víc jak 150mΩ.

Bipoláry máte obecně i v dost drahých sériových reprosoustavách, nikomu to nevadí, snad jen do doby, kdy se bedny otevřou, pak to nějak záhadně začne hrát blbě.

Re: BS Acoustic výhybky

Tak to áno,ale myslím že pán Sýkora písal vo svojich článkoch o reproduktorových sústavách že elektrolytické kondenzátory pri vyšších frekvenciách môžu buchnúť.

Re: BS Acoustic výhybky

Tak hodne bych necekal. Zvlast me zarazi, ze jde ESR tak rychle dolu - u 100Hz vs. 100kHz se obvykle uvadi v datasheetech faktor dva.
To je pro bipolary normalni nebo jsou tak spatne jenom ty specialne urcene pro audio?

Re: BS Acoustic výhybky

Pri tých monacoroch by som sa obával ich zaťažiteľnosti, napr. bennic majú viac ako 5x väčší objem pri rovnakej kapacite a napätí. Parametre nových bipolárov môžu byť OK, ale aká je stálosť parametrov v čase (to samozrejme nikto neuvádza)?