Re: ÚVAHA

Odstup 85dB to mělo s těma 5551, s MPSA to má daleko víc, akorát už to nemám čím změřit. S tou zemí máš pravdu, ale znovu opakuji, že z repráčku se slušnou citlivostí neslyším vůbec nic, to je pro mě směrodatné. Budící deska je přesně podle toho schematu, ale nemám to schema odsimulované. Nasadil jsi mě brouka do hlavy s tou simulací, sakra mám teď ale hodně práce a nevím jestli to ten javácký simulátor ještě dá a multisim nemaje.. nechal bych to na štěstěnu, co?

Re: ÚVAHA

Víš Milane, já mám s "vn" tranzistory řady MPSA /42-93/ dost špatné zkušenosti, co se týče přímého použití do diferáku - mají na to dost malou betu. Hodily by se spíš do kaskód, kde na sobě drží větší část nap. napětí a v diferáku samotném pak jdou použít běžné nízkošumové tranzistory s Uce max okolo 30-40V, ale výborné jsou i "japonské" 2SC1841, 2SC1845, 2SC2240 a další.
To je ale dost velký zásah do koncepce, znamenalo by to další návrh, nový film, nové desky atd. Přimlouvám se tedy za použití "evropských BF422, nebo pokud někdo má, tak KF422, s těmi mám výborné zkušenosti. Teslácké mají /aspoň tedy ty, co mám doma/ "multimetrovou" betu až kolem 100-130.

Omlouvám se všem, jejichž příspěvky třeba nebyly vyloženě "zasírací", ale které byly OT a které jsem tedy smazal.

Děkuju Tondovi, že si ve své sekci mohu udělat pořádek.

Web

Re: ÚVAHA

Po dlouhé době jsem něco udělal na tomto projektu. Namaloval jsem části skříně a poslal do výroby.
http://elektrotest.cz/files/images/elektro/front.png

(upravil microlan 11. 2. 2014 8:59)

Re: ÚVAHA

Konečně se mi podařilo najít vhodný profil chladiče. Je to K400 od http://www.gamaaluminium.sk/ na slovensku, tak doufám, že moje kusová objednávka bude pro ně akceptovatelná

Re: ÚVAHA

microlan: Urcite, K400 jsem tam tez objednaval a nejen ja si myslim wink Dorazilo vse bez problemu, gama je imho dobra firma, jedna z mala.

Re: ÚVAHA

K400 jsou hodně drahé, takže zvítězí původní idea s dělenými chladiči. Už mám díly na rackovou krabici doma. Ještě komaxit a můžu to začít skládat.
http://elektrotest.cz/files/images/elektro/rack1.jpg

Re: ÚVAHA

Konečně jsem našetřil na kondíky. Osadím je po devíti na každou větev.

http://elektrotest.cz/files/images/elektro/kondy.jpg

Re: ÚVAHA

Není to tak trochu mrhání materiálem ?

(upravil microlan 13. 5. 2014 11:47)

Re: ÚVAHA

30G je na 300W moc?

// Mám společný zdroj pro oba kanály, takže je to 15G na 300W

//Ono jak je to dlouho, co jsem to kalkuloval, tak jsem zapoměl proč jsem koupil právě tolik, těchto kondenzátorů a ne nějaký 10G. Ono to totiž vyšlo na stejný peníze a navíc jsou to 105ky a na 100V místo 80V, 80st u 10G. A jelikož tam bude 77V, tak 80V kondenzátor je bez rezervy. Jediná nevýhoda je, že jsem musel koupit o 7 ks víc, abych se dostal na slevu za 25ks.

Re: ÚVAHA

Milane, Gamaaluminium posílá i do ČR? Jestli už máš ten K400, jak vypadá? Není jako rohlík, jako bývaly chladiče ZH?
Jestli můžeš, hoď foto, jak ty 300W stvůry chceš chladit a čím.

Web

Re: ÚVAHA

http://www.gamaaluminium.sk/download/ka … 14_web.pdf

K400 je tu v katalogu, je to přesně to co bych potřeboval, ale chtějí 27 eur za 2U výšku. Asi je to těžký na válcování v té šířce, ale tolik jim za kus hliníku nedám. Jak to mají rovný netuším. Mám podobný, ale v šířce jen 140 mm, takže dám 3 vedle sebe, ale zatím mě to nechce nikdo nakrátit. Protože je na každým tranzistoru při plné zátěži jen asi 25 W, takže se nebojím nastavit pojistku až na 80°C. Potom bude stačit nějakých 0,4°/W

Re: ÚVAHA

microlan: To co jsem poridil k te DPA330 maj rovny, elox tez ok, krasna prace to je, ac drazsi jak rikas. Zas to pekne vypada a i cca 60W klidovou ztratu to uchladi obstojne i pasivne.

(upravil microlan 7. 11. 2014 19:42)

Re: ÚVAHA

Dnes došla zásilka z iDilny. Naprostá spokojenost, objednal jsem to pomocí jejich automatizovaného systému, došlo mě potvrzení objednávky a včera avízo o odeslání zásilky. Dnes materiál. Tak už mě chybí jen ty chladiče.

http://elektrotest.cz/files/images/elektro/idilna.jpg

Vše co je na obrázku stálo 250 kč + poštovné

Re: ÚVAHA

Dnes proběhla ohýbačka, v týdnu to hodím na zinkovnu.

http://elektrotest.cz/files/images/elektro/sestava.jpg

Re: ÚVAHA

V iDílně i ohýbají, mohl si jim to zadat najednou. Ohyby dělají perfektní.

Re: ÚVAHA

Jo to vím, jen to neumím namalovat s ohybem. A na ohýbání mám dílnu vybaveného kamaráda. Spočítat přídavky na ohyb se mě podařilo dobře, sedlo to na milimetr.

(upravil microlan 10. 12. 2014 17:17)

Re: ÚVAHA

Konečně jsem přemohl lenost a ručně nařezal chladiče. Na vodním paprsku chtěli 300,- za jeden řez, takže jsem ušetřil 1200,- smile Pak fréza a nakonec opět piplačka s odhraňováním, ten hliník se hrozně obrábí.

http://elektrotest.cz/files/images/elektro/chladic5.jpg

Re: ÚVAHA

microlan: když už si chladiče měl na fréze, proč si nedal pryč jedno žebro, aby chladiče po sesazení vypadaly jako z jednoho kusu?

(upravil microlan 11. 12. 2014 18:12)

Re: ÚVAHA

Výborný postřeh, přemýšlel jsem taky tak, ale nakonec jsem se rozhodl to žebro neobětovat a dát mezi chladiče Al pásek o síle mezery mezi žebry, takže ten pohled bude jako z jednoho kusu

// a nejde jen o to 1 žebro, hlavně kvůli celkové dispozici, kde budou jen 2 ty chladiče přišroubovaný k L-ku a ten třetí jen na šméčko, takže abych je využil co nejvíc. U toho třetího, až někdy bude, tak půjdou asi 3 ty žebra pryč.

Re: ÚVAHA

... je dobře, že jsi se rozhodl to žebro neobětovat ... vzpomeň si na Adama, ten ho obětoval a jak dopadl ... smile