Téma: gitarova hlava soldano

Zdravim, chystam si postavit gitarovu hlavu Soldano SLO 100 a zhanam materialy a udaje, dps atd. Ide v podstate o gitarovy dvojkanalovy predzosilnovac + 100W elektronkovy koncovy zosilnovac. Prave ked som prechadzal schemu vsimol som si, ze v original soldano scheme sa kludovy prud koncovym elektronkam (4xEL34) nastavuje jednym trimrom pre vsetky elektronky naraz. Nie je to nevyhodne to takto zapojit ? Pytam sa preto, lebo doteraz som sa stretol len s tesla koncami, kde sa nastavoval kludovy prud kazdou elektronkou zvlast.

Kedze bude zdrojova a koncova cast tak ci tak z rozobraneho Tesla Mono 130 a chystam sa to aj zapojit podla tesly, tak sa chcem opytat ci nie je lepsie keby som to radsej zapojil tak ako to ma tesla, cize nastavit kludovy prud kazdou elektronkou zvlast... ? V com je rozdiel pouzit nastavovanie pre vsetky naraz alebo kazdou jednou zvlast ? Konstrukcne jednoduchsie to rozhodne vychadza pre vsetky jeden trimer....

Dalsia moja otazka je ze ako invertor je v povodnej scheme soldana pouzita 12AX7. V tesle je to znama ECC85. Pokial viem ECC85 je lepsia elektronka na tuto poziciu(aspon myslim), takze asi je lepsie pouzit tu ECC85 ? V com by bol rozdiel ak by sa pouzila ECC83 (12AX7) ?? okrem zapojenia vyvodov samozrejme.

Re: gitarova hlava soldano

ECC85 je schopná dodat vyšší výstupní napětí než ECC83.

(upravil Wili 8. 3. 2012 19:10)

Re: gitarova hlava soldano

Takze mam to chapat tak, ze ECC85 ma aj vacsie zosilnenie ? alebo sa mylim ?

inak ide o tuto schemu (je tam len koncova cast, ale 50W verzia, cize u mna tam budu 4xEL34)

http://img7.imageshack.us/img7/3886/schema001.jpg

Na pozicii invertora je ta ECC83 a chcel som tam pouzit ECC85, bude v tom nejaky rozdiel ?
Dalej, kedze vystupne trafo na tesle ma min. 8Ohm vystup budem musiet nejako pozmenit spatnu vazbu ? (pretoze v shceme je brana z 4 Ohm vinutia) alebo len potenciometer "depth" bude ostrejsie reagovat?

Re: gitarova hlava soldano

ECC85 má zpravidla nižší napěťové zesílení než ECC83.
Nech tam původní osazení t.j. ECC83.
Myslím si že ta zpětná vazba by snad mohla fungovat víceméně stejně i z 8 Ohmů.