Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » toroidní trafa od GME

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 31]

Téma: toroidní trafa od GME

Zdravím pánové
máte zkušenosti s těmito trafy ? jsou celkem za slušnou cenu , kdo s němi má zkušenosti sem s nima případně doporučení pro jiné značky smile
Děkuji předem

Re: toroidní trafa od GME

Co na nich cheš měřit?

Web

Re: toroidní trafa od GME

tak není toroid jako toroid rozptyl jak se chová v zátěži a pod.

Re: toroidní trafa od GME

No konkretizuj pojem "neni toroid jako toroid" .. pokiaľ nie je jadro a vinutie poddimenzované (čo si nemyslím) tak buď funguje alebo nefunguje, jedno som mal, čo ti poviem bez zbytočnej omáčky, proste fungoval...

Re: toroidní trafa od GME

Co mám jeden v zesíku tak nemá dvojitou izolaci primáru, tzn. nelze použít v II.třídě.
Jinak můžu posoudit leda pohledem a to nic moc teda... Třeba indel co jsem kupoval působí o dost kvalitněji.

Re: toroidní trafa od GME

Ale no snáď neni problém nájsť v zosilovači 2 litre voľného miesta na kýblik s trafoolejom lol
sorry za OT

Re: toroidní trafa od GME

Jo, to je hodně normální, dávat si do kejsu nějakej trafoolej. Na trafu rozhodně je co zkurvit, a volej tomu rozhodně nepomůže. s GME zkušenosti nemám, ale vzhledem k povaze jejich ostatních produktů jsem si nechal doporučit Tronic. Pokud zákazník není skrblík, jistě pro něj udělají kvalitní trafo přesně podle potřeb.

Re: toroidní trafa od GME

Nemám osobní zkušenost, ale někde se tu psalo, že trafa z GM mají mimo jiné větší sycení než Tronic.

Re: toroidní trafa od GME

To by odpovídalo smile

Re: toroidní trafa od GME

Kamoš je má v DPA a v pohodě, netopí, nevrčí...kupodivu. Tronic bude určitě lepší,  ale taky podstatně dražší..Takže jako nouzovka to asi stačí.

Web

(upravil MilanTuma 13. 2. 2012 23:06)

Re: toroidní trafa od GME

U Tronicu pozor na rozměry trafa v audio provedení. V některých případech se prostě nevešlo a navíjelo se trafo od JK-Eltry, které pak sloužilo také velmi dobře. To je malá narážka na ty, co furt psali jedině Tronic a JK-eltra ani náhodou.

Re: toroidní trafa od GME

Objednal som si pred viac ako rokom toroid 2x18V,s výkonom asi 40W, zmeral som ho až nedávno a mal 2x22V, 4V dosť veľká chyba. Robili mi to na objednávku. Pred tým som si navinul IE trafo a bol som veľmi zvedavý aký bude produkovať brum, bolo ho počuť asi z dvoch metrov. Zapojil som potom ten malý toroid a on bručal tak isto ako ten veľký, čo ma prekvapilo. Nakoniec teda keď som chcel tých 18V rozhodol som sa sekundáre odmotať a namotať toľko koľko treba-už by som to viac robiť nechcel. Na mnohých miestach boli drôty namotané krížom-krážom o čom som sa nedočítal v žiadnej múdrej knihe, že by to tak malo byť. Namotal som to potom dvoma drôtmi naraz,aj z toho dôvodu aby som to motal iba raz, pekne závit ku závitu žiadne križovanie. Teraz trafo vrčí ako baterka-nepočuť nič. Takže keď človek nemá rontgenové oči nikdy si nieje istý čo kupuje. Rád by som videl ako sú tie vinutia motané aj na iných kúskoch, ale do takejto operácie sa už púšťať nechcem. V blízkej dobe budem potrebovať buď jedno, alebo dva toroidy. Možno jedna bude mačka a druhý kocúr- vo vreci.

Re: toroidní trafa od GME

no naklikal jsem si do tronicu obědnávku jako hrom jsem zvědav kolik si řeknou , navíc by mi chybělo nějaké to pomcé vinutíčku třebas 2x11V na vyhýbku a equalizer .

Re: toroidní trafa od GME

alesP: pak napiš, také se chystám tam koupit nejméně čtyři zakázkové kusy.

Re: toroidní trafa od GME

@obutt: Zalezi jak si to specifikoval tech 2x18 naprazdno nebo pri zatezi. Podle tohoto zadani to oni prepocitaji. Nevim co je default, pokud to neuvedes.

Re: toroidní trafa od GME

Klasické (obecné) trafo se zadává většinou s napětím při jmenovité zátěži. U audia je situace většinou opačná - tam se zadává spíš napětí naprázdno - protože je to často hnané na doraz max. napětí elytů a pokud se nehraje "na max" tak napětí odpovídá spíš tomu naprázdno. Určitě je lepší to v objednávce upřesnit.  Rozdíl napětí zatíženo a naprázdno je dle provedení tak 6-15%...

(upravil JeF111 15. 2. 2012 10:57)

Re: toroidní trafa od GME

Koncem minulého roku jsem zprovozňoval jeden zesilovač takového místního "skorobastlíře".... Měl všechno prej z GM, takže asi i trafo. No, jako vyložená tragedie to nebyla, ale:
Na první pohled - průměr drátu sekundáru byl vzhledem k udávanému proudu na můj vkus hodně malý, vinutí takové odfláklejší, v některých místech jakoby víc vrstev než jinde, vzhledem k udaným 200VA docela drobeček.
Po zapnutí - na stole to nebylo moc patrné, ale po vložení do krabice bylo poměrně hlučné. Proud primáru naprázdno při 235V jsem naměřil cca 50mA, takže přesycené a já bych toto do audia nedoporučil. Rozptyl byl pochopitelně rovněž výrazně horší proti Tronicu nebo Talemě, ale konkrétní čísla dávat nebudu protože na to mám svůj přípravek a všude jinde budou výsledky jiné. Při zatížení všech sekundárů jmenovitým proudem byl pokles napětí přes 10% (obvykle se bere 5%, tedy aspoň pro kvalitní trafa), asi to bylo hlavně velikým odporem vinutí.
No, jako uplný low end a nouzovka to vyhoví, do toho konkrétního zesilovače je myslím kvalitativně odpovídající. Dávat tohle třeba do DPA tak bych se styděl. roll

(upravil obutt 15. 2. 2012 21:18)

Re: toroidní trafa od GME

Tých 2x18 som potreboval naprázdno. Trochu zabrumí pri zapnutí kým sa nenabijú elyty.

(upravil alesP 16. 2. 2012 0:41)

Re: toroidní trafa od GME

Silně ekzaktní věda to udávání jmenovitého napětí už jsem se setkal s tolika případy , v zátěži zase pokles i o 6V alarmujících voltů big_smile ono jít na krev 2x30 když chcem mít za filtrací 45V někdy vyjde někdy ne jsem zvědav jestli mě gme překvapí ale do tronicu jsem jim naklikal obědnávku jsem zvědav kolik si řeknou smile
Crashpc odkud že bychom to dali do kupy a měli třeba slevu za vác kusů tongue

Re: toroidní trafa od GME

Čo robí tento príspevok v meraní a simulácii?

Příspěvky [1 až 20 z 31]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Návrh, měření, software » toroidní trafa od GME

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£