Téma: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Pozdravujem všetkých účastníkov. Navinul som si trafo IE so sekundárom 2x 26 V. Keď merám stred a obidva konce mám napätiie na každom 26V, keď zmerám konce bez stredu mám 0V. Zmeral som aj tovarenský toroid a to isté. Nemal by som mať na koncoch 52V? Minulý rok som mal vruke 2 toroidy, ktoré mali 2x užneviem koľko, ale na konci a začiatku, bez stredu som nameral súčet obidvoch napätí, tak by to malo asi byť. Na tých čo mám teraz sú primáre vinuté dvoma drôtmi naraz. Neide mi to akosi do hlavy, alebo už ju nemámv poriadku.

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Prohozenej začátek a konec jednoho vinutí. Napětí se od sebe odečítaj.

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Máš pravdu Milan-F prehodil som drôty, teraz je to tak ako má byť. Vadilo by symetrickému zdroju keby bol stred spojený tak ako som to mal pred tým?

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Musíš spojit začátek jednoho vinutí s koncem druhého..jedině tak z toho jde udělat symetricky zdroj

Web

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Vďaka už som o trošku múdrejší.

(upravil sinclair 24. 1. 2012 15:06)

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Tak tohle se mi dost líbí, když někdo aspoň dokáže poděkovat za to, že mu tenhhle web pomohl být trochu chytřejší. Mnozí tohle ani nedokážou a přinejlepším se prostě odpojí a už ho to tady nezajímá, někteří ještě dokonce dokážou pičovat, že mu nikdo nechce poradit.
Klobouk dolů, kamaráde. Vítej mezi námi na Audiowebu. Když sem budeš chodit pravidelně, dozvíš se ještě další spoustu zajímavých věcí. Třeba takovou hloupost, jako sundat u AZS222-223 výstupní offset z nějakých 50-70mV na desetinu. Když se budeš chovat slušně, dozvíš se to tady. Mně už moc času nezbývá a třicet let zkušeností si do hrobu brát nebudu, ať je to užitečný někomu jinému..

P.S. : Reeb, MilanF-bravo.

Mám ještě v zásobě spoustu užitečných odzkoušených konstrukcí, pokud bude mít Mira čas na to udělat desky a já budu mít ještě čas to odzkoušet, uděláme třeba rubriku "užitečné konstrukce" a tam to všechno budu sypat. Pokud Mira Čejka čas mít nebude, budou tam jenom schémata, protože já Orla ani nic podobného neovládám, všecky desky jsem dělal ručně na papír s rastrem 2,5 nebo 2,54, podle toho, čeho tam bylo víc v metrických nebo palcových mírách. Obávám se ale, že na podobnou práci už mi nezbyde čas..

Web

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Sinclair: Máš pravdu,deliť sa treba s tým čo máme a čo vieme. Keby sa to hojne praktizovalo, svet by bol iný. Prajem Ti aby si ešte požil a nepoberal sa, tu sa pridáš viac, veď tam hore hrajú aj bez elektroniky, načo by si im bol.

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Jo jo, je to tak... smile Tady na fóru je dost mladých lidí, kteří něco umějí a nebo chtějí umět (viz obutt a jiní). Bohužel ale, když jdu po ulici a nebo s některými lidmi se i znám, nejsou to vůbec kluci nebo chlapi s technickými vlohami  - rozumějí facebooku, rozumějí jiným počítačovým záležitostem. Jsou to zženštilé bytosti, kteří se vyznají jenom v pánských sprejích a maximálně ještě maximálně v mobilech. A vzít do ruky šroubovák nebo nedejbože dokoce pájku, to ani nevědí co to je...
Jenže my jsme zde naštěstí chlapi (nebo kluci), kterým je vrozená technika tak jak to od přírody má být.
Já také fandím nově příchzím a i když se mnohdy blbě ptají, ale hlavně mají o techniku zájem...  Třeba takový Yeaer se tu už dlouho neobjevil, nabo Little, a přitom měli kolikrát takové dilentantské otázky... Ale ty otázky měly smysl. Prostě a jednoduše - mám rád lidi se zájmem o techniku a současně nesnáším lidi, kteří vědí že jenom to, co všechno jejich auto má v elektrice a přitom nevědí jak pracuje spalovací motor. Toto samozřejmě neplatí pro ženské a holky - ty mají ve společnosti zase jiné poslání. Schválně teď nedávám smajlíka, protože je to bohužel v dnešní době vážné téma.

Re: Ttrafo napätia sekundárnych vinutí

Mně už moc času nezbývá a třicet let zkušeností si do hrobu brát nebudu, ať je to užitečný někomu jinému..Mám ještě v zásobě spoustu užitečných odzkoušených konstrukcí,. Navrhujem Sinclair aby si toto spísal do jednej peknej knihy a vydal to. Neukladal by som to kade tade po weboch, ale pekne všetko po kope v jednej knihe to by malo trvacnosť a veľkú hodnotu pre tých ktorí o to stoja, takí ľudia by si ju určite kúpili a myslím si že ich je na tomto webe dosť. Ja beriem hneď druhý výtlačok.
jik: Dnes je taký duch doby, alebo ako by sa to dalo nazvať. Dáme vám veci za ktoré nám zaplatíte, dáme vám aj názory, ktoré budete považovať za správne a za to tiež zaplatíte a ani si neviete predstaviť ako, urobíme z vás len konzumné stádo. Nebudete podporovať vlastných ľudí ktorí by spoločnosť potiahli tým správnym smerom, len berte dáme vám všetko, nesnažte sa zmeniť veci vlastnými silami. Keď budete toto dodržiavať , ako národ zaniknete.
Kto je verný v malom bude verný aj vo veľkom. Podporujme svoje vlatné talenty a raz sa to určite ukáže aj vo veľkých veciach. Ale to som už odbehol a so závitmi v trafe to už nesúvisí, to sú už závity mozgové.