Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Smetiště » ozvučení fabriky

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 27]

Téma: ozvučení fabriky

Zdravim, dostal sem nelehký úkol, nějak základně ozvučit fabriku. Je v ní relativně ticho, ale rozměry fabriky jsou o něco větší než fotbalové hřiště. To by nebylo až tak hrozné, kdyby sem se neměl vejít do 4000 se vším všudy. Což je opravdu oříšek a myslim si i trochu nereálné. O kvalitu samozřejmně vůbec nejde, ta zde odpadá. Napadlo mě použít starý dobrý Transiwatt, není to bůh ví co, ale myslim si, že by to základní požadavek splnit mohla a poté k tomu dat 2x 10AG/N ... myslíte, že to bude mít nějaký efekt a bude to vůbec slyšet? Díky za odpovědi a rady

Re: ozvučení fabriky

na takový účely bych nakoupil nějaký šustiprdla z tipy.

Web

Re: ozvučení fabriky

no, ano.. ale jaké? hmm

(upravil MethMan 6. 1. 2012 15:29)

Re: ozvučení fabriky

Ne, nebude to slyšet a už vůbec tomu nebude rozumět. Vzkaž dotyčnému at si 4000 vetkne do řiti.

Re: ozvučení fabriky

bohuzel souhlas tohle je hodne nerealne. by v te fabrice muselo byt uplne ticho. mas dostupne nejake mereni hluku ? 4tis je opravdu smesna castka.

Web

Re: ozvučení fabriky

Mám dojem, že 4000 budou tak na repro kabely, jestli teda nechceš mít bedny u sebe.:D Trošku jsem to přehnal, ale fakt je to málo na cokoliv, pokud to už nemáš a nechceš to nechat za pár babek.

Re: ozvučení fabriky

Nespletl si to zadavatel a nezadal to v eurech? smile

Re: ozvučení fabriky

Proč ? I za 4000 se to dá ozvučit, 2 nějaké větší kompakty na stojanech.

Web

Re: ozvučení fabriky

sprav 100V rozvod a stropné repro wink

Web

Re: ozvučení fabriky

Možnosti jsou asi 2. Buď se budeš zabývat technickým vybavením a do té částky se nevejdeš, nebo se spojíš s někým, kdo je schopnej zpracovat po akustické stránce inkriminované prostory a doporučí umístění zdroje zvuku. Ale pokud to nebude nikdo odtud a s velkorysou duší, tak to taky nebude zadarmo. Je to složitý.:(

Re: ozvučení fabriky

Jo počkat, tady dochází k nějaké mýlce. Za ty 4000 to má být jednorázová odpolední akce, nebo trvalé ozvučení ? Pokud to druhé, tak to vidím leda na něco takového :
http://www.frumsatire.net/wp-content/up … 7/gong.gif

Levněji by vyšla taková ta kolejnice, co se používá myslím pro vyhlášení chemického poplachu, nebo sehnat nějakou vyřazenou ruční sirénu lol.

Web

Re: ozvučení fabriky

Velice vtipná poznámka Sendy. smile ptal sem se na další informace a nejde o ozvučení celé haly, ale jen prostoru kde se bude pracovat. Takže si myslim, že by se něco udělat dalo. smile Pokud by se koupil nějaký zesilovač, třeba jen 2x50w a k tomu připojily nčjaké měniče s citlivosti kolem 98db, mohlo by to být slyšet ne?

(upravil Mamlasos 7. 1. 2012 16:52)

Re: ozvučení fabriky

Vojín Kefalín co si představuje pod pojmem základní ozvučení ? Má to být zařízení na nějaká hlášení ? Nebo to má reprodukovat nějakou muziku aby lidi rychlej dělali ? smile Jak je ten prostor členitej ? Kolik m2 se má ozvučit ? Jak velkej hluk je potřeba přehlušit ? atd. Nejsem odborník ale tak jak je otázka položená je značně chabá a tudíž určitě nedostaneš žádný použitelný řešení, nadto 4k... to je nějaká chudá fabrika ne ? Z hovna bič neupleteš, leda že by se jednalo o nějaký minimalistický řešení ale na to se snad není potřeba ptát...

Web

Re: ozvučení fabriky

Peníze na to budou dávat samostní zaměstnanci, jde o to, aby měli při práci alespoň puštěné rádio a bylo slyšet. Klasická minivěž a nebo kazeťák byl naprosto nedostatečný. Jel asi na 80% a nebylo to dost nahlas. Prostor není členitý vůbec, prostě prázdná plocha a někde vzadu regály. Tam to nepotřebuje hrát wink

Re: ozvučení fabriky

Jak píšeš v příspěvku 12, tak by to za stávajících finančních podmínek šlo. Připojit a laborovat s nasměrováním beden, využít nějaké odrazové plochy v dílně, ale asi to nebude to pravé, nejspíš to úplně nevychytáte a budete se dohadovat kdo slyší víc. A bacha na nějaké honění naplno, abys pak nesháněl, kde to opravit.

Re: ozvučení fabriky

Na tak velký prostor bys musel mít profi aparaturu, za 4000Kč nic nepořídíš.Navíc každému se líbí něco jiného, takže dříve či později se lidi budou dohadovat, co poslouchat.

(upravil kofejn 7. 1. 2012 21:44)

Re: ozvučení fabriky

Když jsem chodil na brigádu, tak měli nad vratama pověšený klasický starý velký amplión, (ještě starší a větší, něž má opamp v avataru) a hnalo to staré lampové rádio. Hlasitost byla naprosto dostatečná, a to tam jely i soustruhy (nástrojárna pro fabriku).

Asi to byl ARS 432 http://vo.wbs.cz/Ampliony.html

Web

Re: ozvučení fabriky

Ako najlacnejsie riesenie mi pride kupit zopar  cca 4ks ARS-289, alebo od RH sondu BS-1050TS/B  hraju celkom pocuvatelne prip. CS-24, aklebo od BSA Philips PM62120 100V-15W ci PAS-507 by mozno vyslo aj 6ks do tej ceny,  k tomu z bazaru jedno AUJ (mam doma 1 nevzuyivane skoda ze si s CR) a radio asi dajake mate.

Re: ozvučení fabriky

U nás se ve fabrice koupily dexon bedničky, udělal se malý upgrade s nějakými FM příjímači dovnitř, a už se sviští.

Re: ozvučení fabriky

OT: Když vidím u nás ve fabrice,jak lidi mrmlají,že přes ty hlučný mašiny rádio z ozvučení neslyší,aby jsme to prý na ústředně zesílili,ve výsledku za těch 8 let co už tam dělám to ma za důsledek akorát to,že po cestě domů už si rádio v autě ani nezapnu a užívám si toho klidu a ticha.....:(

Příspěvky [1 až 20 z 27]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » ozvučení fabriky

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£