(upravil DJ_Rix 24. 1. 2012 10:06)

Re: ESR Měřič

Takže pánové,mám tu konečně nějaké ceny:

DPS na ESR měřič s nepájivou maskou 180Kč.
Naqprogramovaný procesor PIC  120Kč (pro šťouraly-to co je navíc nad cenu uP předám reebovi pro programátora co bude programovat náplň big_smile )
Display 16x2 znaků s bílým podsvětlením 160Kč

Cenu sady součástek zatím ještě přesně nevím. DPS by měly být hotovy začátkem února.

Re: ESR Měřič

supr,jak to vypadá s napajením?

Re: ESR Měřič

...prdele že sem si tohohle tématu nevšiml dřív.. Už dělší dobu mi chybí něco na měření větších kapacit. Multimetr do 100uF je celkem k ničemu..

Teda nechtěl bych vám v tom dělat bordel, ale tak mě napadá, nemohl bych se ještě přisrat k naprogramovanýmu procesoru a případně i Dispu? Desk už nějako splácám když na to přijde, ale kdybych nemusel shánět proc. a disp., docela by mi to pomohlo..

Re: ESR Měřič

Doufám že i se mnou stále počítáte.

Re: ESR Měřič

Fox_25: Ano,jsi v seznamu.
Benazi: Nakonec to vypadá že použiju ICL7660,objednal jsem jeden kus a sním to budu testovat.

dust: Teoreticky ano,ale musel bych pro tebe uP koupit dráž u Chobota nebo jinde,ty pro účastníky grupáče jsem již včera objednal a jsou na cestě.

Re: ESR Měřič

DJ_Rix: aha, tak to už sem taky nestihl.. Tak uP zkusim z gme a snad se mi podaří naprogramovat ho v práci. Tak alespoň display kdyby šel ještě za nějakou rozumnou cenu..? Jinak zatim díky.

Re: ESR Měřič

DJ_Rix: takže napájení si bude každej řešit sám? yikes

Re: ESR Měřič

Chlapi, jedna deska plošná by Vám náhodou nezbyla? Jde mi hlavně o plošňák, ale pokud by zbylo i něco jiného (PIC i čistý, LCD), vzal bych to také. Díky.

Re: ESR Měřič

Množství jsem zvětšil,takže bude DPS i pro dusta a tebe Sůvo Duajere. Display objednávám až dnes,takže vám oběma objednám i display,procesory taktéž dokoupím ještě dva. Sadu součástek chcete taky? Napište mi oba na mail potvrzení zájmu a kontaktní adresu.

Re: ESR Měřič

Díky moc. V mailu je závazné potvrzení. wink

Re: ESR Měřič

Výborně! Díky moc, posílám maila.

Re: ESR Měřič

Mimochodem, jak bude ta deska velká? Buď se slepej, nebo to tady není.

Jinak dneska jsem dokreslil desku na napájení. Rozměry cca 30x60mm. Obsahuje ICL7660 (-5V), MAX856 (+5V) a MAX1811 pro dobíjení Li-Ion, takže není nutný lést do měřáku. Napájení z jedné Li-ion, nebo 2-3 AAček.
Doufejme, že o víkendu se k tomu dostanu, a ověřím funkčnost. Pak, pokud by měl někdo zájem, tak si ji může taky udělat..

Re: ESR Měřič

Deska je velká 108x73. Já mám objednán ICL7660,k němu asi posadím na testy jen 7805,potom bych eventuelně pro toho kdo by chtěl udělal desku s lowdrop 7805 a 7660 v SMD,vyjde to maličkééé.:) Ovšem já bych asi Hajteku osobně zvolil variantu,kterou se ubíráš ty. Tj Lionku,měnič atd.....pokud to potom zveřejníš,šel bych asi do toho.

Re: ESR Měřič

Verze s Li-ionkama mě taky zaujala, válí se mi tu hromádka čínskejch polozmetků, který stejně k ničemu nejsou, ale do měřáku by se hodily. Pokud se návrh podaří a bude se objednávat třeba víc IO najednou, tak se hlásim už dopředu, tentokrát... smile

Hajtek: nehodil by se k li-ionum přecejenom ten http://www.ti.com/product/tps61072, jak jsi psal vejš? Str. 18, Figure 28 vytváří kladný i záporný napětí zároveň, pokud jsem to pochopil správně, moc jsem to nezkoumal..

Re: ESR Měřič

dust:
Ten tps61072 by šel taky použít a deska by se tím i zmenšila. Z Li-ion dokáže dostat 5V/200mA, což by mohlo stačit. Nemá ale ochranu proti vybití akumulátoru a cenovej rozdíl už nebude takovej.

Když nebudu počítat nabíječku a operáky, tak součástky se vlezou do 80kč. Já mám ty obvody zdarma jako vzorky, takže netuším kolik běžně stojí.

Pokud bude deska dělat to co chci, tak ji tady vystavím.

Re: ESR Měřič

Takže u mě je zíjem nakonec o displej, uP, DPS a sadu součástek. Napájení vyřešeno (Li-Ionka, 12V a za to 7805ku a 7905ku).

Re: ESR Měřič

Pánové,malý progres: procesory jsou všechny u reeba na nasypání náplně.:D

Re: ESR Měřič

Yeayer

Z tvojho popisu mi síce nie je celkom jasné čo zamýšľaš, ale dovolím si ťa upozorniť, že 7905kou záporné napätie nevyrobíš wink Iba ak by si mal 2 tie lionky zapojené "antisériovo" čo mi nepríde ako najelegantnejšie riešenie.

Re: ESR Měřič

tipi: ta Li-Ionka má 4 články, tj ze dvou (6V) udělám 7805kou +5V a z těch druhejch dvou článků (6V) udělám -5V a pak už jenom za těma stabilíkama spojim zem a je vyřešeno ne? smile

Re: ESR Měřič

No ešte do pôvodného postu som chcel napísať že ak to chceš riešiť, takto tak pravdepodobne narazíš na to, že pre 7x05 bude 6V málo (aj keď teoreticky tam bude trošku viac, ale na to za nemôžeš spoliehať) . Ak sa dobre pamätám, tak pre spoľahlivú funkciu toho IO, tam musí byť min 2,5V.

Pre ostatných:

Sorry za OT