(upravil skrus 16. 1. 2012 13:00)

Re: ESR Měřič

Také jsem pro KOMPLET. Též nespěchám,..:)

Edit:      RIX: nenašel jsem se mezi zájemci v prvním příspěvku, nicméně jsem posílal v sobotu závazný email:)  Díky

Re: ESR Měřič

Ještě jedna věc: Tahle DPS nemá na sobě zdroj. Tedy vyžaduje napájení ze zdroje +5V a -5V. Ten bude muset být bokem. Původní verze DPS je ale nepoužitelná,protože v návrhu autor neřešil vůbec otvory v horní vrstvě,tedy by musel každý odvrtávat větším vrtákem kolem vývodů součástek a to je podle mě prasečina. Také autor zmiňuje,že verze s měničem ICL7660 je nepatrně horší,právě kvůli stabilitě záporného napájení a verze s 78L05 a 79L05 je lepší. Pnamenalo by to ale v tom nejjednodužším případě napájet to buď z externího zdroje,nebo z dvou 9V baterií. (případně varianta postavit malý měnič z dvou tužkovek na +-5V)

Re: ESR Měřič

nemohu najít osazovák?

Re: ESR Měřič

https://i.postimg.cc/Mc57GrnZ/2021613.jpg

Re: ESR Měřič

Pokud to bude komplet, tak budu jenom rád. Vůbec na to nespíchám, když to bude třeba za měsíc, tak se nic neděje.
Myslel jsem, že zdroj tam bude taky zakomponován, ale nevadí..

Re: ESR Měřič

Kluci,zdroj vymyslím klidně taky,osobně jsem za nějaký malinký měnič ze dvou tužkovek na +-5V,ale bude to chvíli trvat,mám teď zkoušky a už z toho mám hlavu jak pátrací balón,po třicítce t fakt člověkovi do té palice už tak neleze. Proto omluvte ten delší čas,případně i delší prodlevy než vám odpovím,koncem týdne už snad bude vše za mnou a budu mít na chvíli víc času vše sfouknout.....

AD sady: Začal jsem to nějak připravovat,vypadá to že ostatní součástky budou taky,samozřejmě to zas nejde vše koupit u jednoho dodavatele,budu zase pobíhat.:)
Předběžně to zatím vypadá že se cena sady součástek vměstná do 200Kč.

Re: ESR Měřič

DJ Rix: Tak to by bylo super jestli do 200,-. To bych měl o ostatní součástky taky zájem.

Re: ESR Měřič

Rixi, promiň že jsem se neozval - už jsem odepsal... Tak o komplet pochopitelně zájem mám, to smetí by bylo dobrý do těch dvou stovek. Každopádně jsem zvědavej smile. Jinak pořád platí že jak to překročí výraznějc tisícovku tak můj zájem padá, když to bude třeba 1100 tak to je OK, ale třeba 1400 už je asi moc no.

Re: ESR Měřič

O součástky mám samozřejmě taky zájem. Při napájení z baterií bude možná trochu problém s podsvícením displeje. Naplno žere kolem 80mA. Ale dá se to omezit, nebo úplně vypnout.

Re: ESR Měřič

Hairman, když vemeš LCD modré s bílým podsvícením, tak ten žere zlomek oproti klasickému zelenému

Web

Re: ESR Měřič

NJN,ale není to tak,že ten modrý není bez zaplého posdvícení vůbec čitelný? Což ten zelený je....

AD napájení: Koukal jsem na to,a jako nejlepší se mi zatím jeví koupě DC/DC měniče od TRACO,který vyrobí z 5V oněch +-5V. Cena za 1W provedení je kolem 200,- Za ty prachy se nic ubastlit nedá.....

Re: ESR Měřič

http://www.tracopower.com/fileadmin/med … s/tes1.pdf Tohle?

Re: ESR Měřič

Přesně jsem se koukal na tenhle:
http://cz.rs-online.com/web/p/products/1914966/

Cena kolem 150 Kč,před to se prdne malej stabilík lowdrop na 5V a můžeš to napájet z devítivoltovky. Nenašel jsem lacinej typ s uni vstupem napájení,proto ta verze s 5V vstupem.

(upravil millano 17. 1. 2012 20:44)

Re: ESR Měřič

millano potvrzeno

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: ESR Měřič

Lidi neblbněte, na to stačí ICL7660

Web

Re: ESR Měřič

Já bych před to dal asi ještě tohle http://www.ti.com/product/tps61072, abych využil Li-ionky, který se mě už přes rok válí doma. Výsledek by byl stejnej.
Kolik může ten měřák žrát celkově proudu? 150mA?

(upravil DJ_Rix 17. 1. 2012 20:45)

Re: ESR Měřič

Nechám to na každým,ale ICL stojí 3 pětky,plus smetí okolo. Plus by se musel řešit plošňák atd.....

Tuším že bez podsvitu to bylo snad kolem 20mA ??? 10mA tam dělá ten zdroj proudu pro nabíjení kundíku.

Re: ESR Měřič

Maxim posílá vzorky zdarma a kromě 3 kondíků ten ICL nic dalšího nepotřebuje. Teď je můj favorit on a napájení je vyřešeno.

20mA je super. Bál jsem se, že když bych to zapoměl vypnout, tak že by mě přes noc vybil baterku.

Re: ESR Měřič

no k jakimkoliv Li-xx uz je inteligentnejsi treba TPS6120x (i dkyz je teda v QFNku.. nevim jak si na tom s pajenim) protoze ma UVLO a li-xx pri dobiti "na dno" trpej docela hodne !! nicmene z hlediska efektivity mi to prijde dost zbytecny, Li-ionky s DC-DC si posetri nekam kde potrebujes netahat ssebou velkou hmotnost smile

Re: ESR Měřič

Ono většina lepších obvodů je právě v QFN a podobných paticích, což doma moc dobře nezapájím. Nakonec jsem vzal z Maximu k tomu ICL i MAX856, kterej má na výstupu pouze 100mA, což by ale snad mohlo stačit. Ještě mám doma MAX1709, kterej by se v nouzi dal taky použít, ale už má zbytečně moc součástek.