Re: ESR Měřič

LM4040 je v tom antistatickém pytlíku. Firmware byl opraven včera. ATMegu328 doma nemám - jsou objednané ale zatím nedorazily. Cena by byla stejná - 500,-Kč.  Chceš si na ten procesor počkat? Zápis software do programovatelných součástek nabízeli jako službu u GM - nevím jestli to ještě dělají.

(upravil CZJKP1 14. 7. 2013 17:13)

Re: ESR Měřič

Díky za info. Vůbec jsem si nevšiml smile.

Ano, na ten procesor počkám, natáhneš mi prosím do něj ten neosekaný FW 1.08K..

Kde se vlastně ty FW rozdělují na M168 a M328? V diskuzi vidím, že tom666 dává FW jen pro M168. Takže mluvíš o té stránce toho autora - zde http://www.mikrocontroller.net/articles … #Downloads ??

Re: ESR Měřič

Firmware bude samozřejmě ten, který bude v den kdy ti to budu odesílat aktuální. Rozdělení je vidět tady.

Re: ESR Měřič

Díky za info. To je super!

Re: ESR Měřič

Ještě jsem ti zapomněl napsat jedno upozornění. Protože se mi zdá, že jsi asi jeden z těch, kteří manuály čtou až ve chvíli, kdy něco nefunguje smile (nic ve zlém). Před měřením kondenzátorů je nutné tyto vybít, jinak procesor pošleš rovnou do popelnice. Citace z manuálu, kapitola 1 -    Attention: Allways be shure to discharge capacitors before connecting them to the Tester! The Tester may be damaged before you have switched it on. There is only a little protection at the ATmega ports.

Re: ESR Měřič

Další z důvodů proč koupit měřák co už má vestavěný ochrany pro kondíky pod parou.. smile

Re: ESR Měřič

BigDrobek napsal:

Další z důvodů proč koupit měřák co už má vestavěný ochrany pro kondíky pod parou.. smile

Kdo chce, může vstupy ochránit.

Re: ESR Měřič

Tak to je jasné, že se kondenzátory měří vybité, ale i tak, děkuji za informace, ty ochrany někdy možná dodělám. Leč si člověk může dávat pozor sebevětší, zpochybní jen jedenkrát! Jinak pravdu máš že návody čtu, ale netajím se tím, že jazyky neovládám, takže ani německy bo dokonce ani anglicky. A vzhledem k tomu, že česky zjevně nevyšel... .Takže v tomto případě jsi měl pravdu...

Jinak už vím, jak to je tento (a možná i další) týden. dříve jak v cca 15:00-15:30 bych to na uvedené místo nestíhal. Takže jestli je to vyhovující i takto odpoledne...

Jinak co Atmegy328, zatím ještě nedorazily? To znamená, že pokud do pátku dorazí, tak to o víkendu předáš kamarádce a k vyzvednutí by to bylo další týden? A pokud to do pátku nedorazí tak to kamarádce předáš až za 14dní a k vyzvednutí by to bylo až ten následující týden?????

Vůbec na to nespěchám, jen se ptám...

Jinak zájem by byl tedy o ten jeden sestavený kus od Ruslana za 900Kč, a pak o ten s ATMEGA328 nesestavený za 500Kč - jak jsme se domlouvali...

Re: ESR Měřič

Souliusi, jak to vypadá, odpověz mi prosím na můj předchozí příspěvek...

Re: ESR Měřič

ATMegy328 ještě nemám. Na chalupu přijíždí vždy v pátek - na víkend. Takže, přijdou - li procesory do konce týdne, v pondělí to budeš mít. Nepřijdou - li, tak následující týden. Vyhovuje ti to takto? Napiš mi na SZ nebo e-mail svoje telefonní číslo, na které ti moje kamarádka zavolá.

Re: ESR Měřič

diky za info.

Jak jsem psal,  přizpusobim se, nezpecham na to. Takze se spise ptam.

Takze pokud dobre chapu pokud atmegy prijdou do tohoto patku, tak od pondelka dal a pokud pridou az pristi tyden tak az od pondelka v prespristim tydnu.

Telefon napisu.

Re: ESR Měřič

Až dorazí ty ATMEGY tak dej vědět já dám na sebe telefonní číslo a dohodneme to

Re: ESR Měřič

Tři stránky OT, opravdu si tohle nemůžete dořešit v soukromí po mailu nebo v SZ ? mad

Re: ESR Měřič

DJ_Rix já vím, že to myslíš dobře.

Nicméně, koukni o pár stránek zpět, a uvidíš, že jsem tuto možnost nabízel souliusovi dvakrát, taky nechápu proč na to nepřistoupil..

(upravil Hippo007 25. 7. 2013 11:29)

Re: ESR Měřič

No a už jsi vyzkoušel poslat mu SZ? Soukromé věci tady řeš až tehdy, když ti na ni Soulius neodpoví?

Re: ESR Měřič

To zatím ne

(upravil Soulius 25. 7. 2013 15:18)

Re: ESR Měřič

DJ_Rix, založil jsi toto vlákno - OK. Nemyslím si, že z mé strany je vše co jsem napsal OT. Obsah posuzují administrátoři. Četl jsi pravidla tohoto webu - hlavně bod 9? Docela mě naštvalo, že se snažím někomu pomoct a druhý mě takto sestřelí. CZJKP1, ty už mi vše piš pouze na SZ. A ten smajlík, ten mě úplně dorazil.

Re: ESR Měřič

Souliusi, OK, už budeme radši vše řešit přes SZ. Zdá se mi to taky od DJ_Rixa nevhodné, ale raději mlčím, poněvadž když se podíváme zpětně, kdy nabízel členům audiowebu stavebnice svých měřáků, tak to byla klidně co stránka to 6-9 příspěvků, ale to bylo jistě v pořádku :´(...

Re: ESR Měřič

Pánové, jste nějak přecitlivělí smile Bylo to míněno jako impuls pro zamyšlení, zda je nutno zde veřejně diskutovat čí známá kde který den bude, nikoliv jako výtka či kárání,nedejbože snad sestřelení....

Re: ESR Měřič

Nebylo by vhodnější, kdyby nekdo nabídnul kompletní stavebnici, nebo hotový kus?

Pokud by byl zájem, postaral bych se o to.