(upravil Psykopath 10. 7. 2013 9:58)

Re: ESR Měřič

no asi tam to vypinani dodelam, stejne tam to tlacitko je smile

Jo a program si tam asi nahraju sam smile možná to můj čínský programátor zvládne...

(upravil Hippo007 10. 7. 2013 10:36)

Re: ESR Měřič

Až to budeš mít hotový, pošli mi SZ. Nemá cenu to kompilovat teď, když je minimálně 1x měsíčně update programu.
U LM336Z nezapomeň dát 2 diody + 2 odpory na nastavení napětí + teplotní kompenzaci.
U čínskýho programátoru se musí při programování Atmega 328 doplnit cosi do sw programátoru (nebo použít beta verzi) ... když používáš  eXtreme Burner- AVR

Re: ESR Měřič

Soulius, dej mi prosím tě vědět co za to chceš. A jestli máš komplet sadu vč. odporů a kondenzátorů, nebo jestli by jsi prodal jen polovodiče + displej + DPS. Jestli doma nemáš vše, tak nemá cenu aby jsi to objednával k sobě za účelem aby jsi to prodal mě. Protože by to pošta z obchodu k tobě prodražila, a já mam obchody pár kroků od tuď a zajdu si tam, takže mě přeprava stojí jen čas smile.

Kdyžtak mám uvedený v profilu email, který několikrát denně navštěvuji. Pokud to nechceš rozebírat tady

díky Jiří

Re: ESR Měřič

Tak jsem to dal konečně dohromady. Takhle to vypadá. Součástky jsou vybrány podle tohoto schématu a DPS. R7 je 47R s 2k2 by podsvětlení displeje asi moc nefungovalo( můžeš zapojit odp. trimr, nastavít pro tebe vyhovující podsvětlení a nahradit pevným rezistorem). Displej modrý, inverzní. Chybí mi trimr 10k 5x5x5(nastavení kontrastu displeje) a ty dva elektrolyty (10µF a 22µF). Cena bez nějakých drobných 500,-Kč + poštovné. Takže, jestli máš ještě zájem můžu ti to poslat na dobírku nebo druhá možnost - jezdí sem na víkend kamarádka z Prahy, která by ti to předala osobně(přijede-li v pátek, tak to v pondělí máš doma).

(upravil CZJKP1 10. 7. 2013 21:39)

Re: ESR Měřič

Díky za info. S cenou nejsem proti. Zbytek si dokoupím v Semic Trade

Ještě otázka 0,1% rezistory jsou jen ty měřící anebo všechny?


Ještě mam otázku, co bys chtěl za ten měřič, co máš podle jirky. Kdybych se vešel do určité částky, možná bych bral i ten, pokud jsi ho tedy nerozhodil, za účelem získání součástek do této sady... Ev. nevím, jestli máš stavebnici nebo již hotový měřák

Re: ESR Měřič

0,1% má jen těch 6(3x680R a 3x470k) ostatní jsou 1% - u nich přesnost není důležitá. Na sady součástek toho ruského měřiče jsem nesahal, leží mi v tom peníze - musím je prodat. Mám 4 sady(jednu bez DPS) a dva hotové, oživené a nastavené - jeden je můj. Ceny: 800,- za stavebnici a 900,- za sestavený(100,- za několik hodin práce není moc, co?). Pomalu nic z toho nemám - jen hodně práce a starostí. Rozhodně už nikdy se do takovýchto akcí pouštět nebudu.

Re: ESR Měřič

Díky za info.

A kde seženu to MCP1702,u nás není skoro v prodeji. Doufám, že ho máš, protože já bych ho těžko sháněl, a kdybych to stavěl já tak bych nejspíš použil 7805, ale jen kvůli tomu, že je dostupnější.

Jen jsem nepochopil, Co jsi nesehnal na sady toho ruského měřiče? Ty odpory 0,1%?? Jinak ten Jirkův měřič je totožný s tím od Ruslana.

Jen ta cena mě trochu překvapila, ne tedy ta za ten sestavený, 100Kč za práci je ,,skoro zadarmo"! Ale za tu stavebnici. Když se totiž nabízela zde, tak vycházela na 690Kč (viz příspěvek 125) zde https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=15213&p=5 + pošta. Pravdou tedy je, že některé součásti (displeje) objednávali z EBAYe, ale i tak, zdá se mi to dost velký rozdíl 690Kč a 800Kč. Samozřejmě, beru zřetel na to, že jsi možná součástky objednával z ne laciných zdrojů, ale ten rozdíl mi překvapil..

(upravil CZJKP1 10. 7. 2013 23:58)

Re: ESR Měřič

Pravdou tedy je, že máš k tomu krokodýly, krabičku, a spojovací materiál, takže výsledná cena se blíží nakonec té tvé, s rozdílem asi 40Kč, ale to je jedno, musel bych vybrat, toto v hotovosti nemam, ještě se rozmyslím jak tedy s tímto Ruským. Že bych si pro jistotu koupil oba dva.

Ale trval bych víceméně nějak na tom osobním předání, mam tramvajenku a nemam problém si kamkoli po Praze dojet. Bohužel ale zítra odjíždím mimo Prahu a příští týden mam brigádu, ale zatím nevím do kolika. Jinak na to až tak honem nespěchám, takže pokud zmíněná kamarádka jezdí pravidelně, tak je možné předání a platbu realizovat jiný týden. Šlo by to nějak realizovat?

Re: ESR Měřič

MCP1702 je v mojí sadě samozřejmě taky. Jak jsem napsal dříve - chybí pouze trimr a dva elektrolyty(pokud budou mít u nás v obchodě, tak dnes koupím). U toho původního(ruslan,jirka) navíc není pouze krabička, krokodýlky, spínač atd. ale i celý napájecí zdroj ±5V. Jirkův měřič není úplně totožný s tím od Ruslana, má navíc právě ten zdroj.  Vidíš rozdíl těch dvou desek? Moje stavebnice je kompletní měřicí přístroj. Jen krabička + ICL7660 stojí dohromady 85,-Kč. Většinu součástek objednávám v GM - na dobírku a co neseženu v GM, tak RS components(např.LM4040, MCP1702) - poštovné pouhých 200,-Kč. Jsou to přebytky, ve kterých mi leží peníze a chci za ně dostat alespoň to co jsem do toho vrazil.

(upravil CZJKP1 11. 7. 2013 11:44)

Re: ESR Měřič

Děkuji za info. máš pravdu no.  Ta cena tomu odpovídá. Já si to rozmyslím a možná bych koupil oba. Ty bys tedy za 900Kč prodal ten tvůj oživený a postavený,  bylo by možné foto prosím.

Elyty kupovat nemusíš.  Budu zanedlouho dělat objednávku v Semic Trade tak si tam přiobjednám značkové NIPPONy.  Zrovnatak trimr.

Jen jsem nepochopil, Co jsi nesehnal na sady toho ruského měřiče? Jak píšeš v příspěvku 306...???

(upravil Psykopath 11. 7. 2013 12:22)

Re: ESR Měřič

je třeba číst pořádně, nepsal že nic nesehnal, ale že na ty součástky nesahal...

Re: ESR Měřič

Jasny,  cetl jsem to na mobilu - mala pismenka, pak jsem se jiz k prispevku doma nevracel.

Soulius, Nyni jsem dokonce tydne mimo Prahu. Mam mobilni internet, takze kdyztak odpovidat mohu, jen signal je slabsi.
Slo by pak nejak domluvit to prevzeti po Praze? Na pristi nebo nejlepe prespristi tyden??

Re: ESR Měřič

Dokoupil jsem trimry i elektrolyty - takže to mám komletní. Nippony si nechej do spínaných zdrojů  v tomto zapojení je to zbytečné vyhazování peněz. Až přijedu domů z práce, tak ti ještě vyfotím ten hotový ESR měřič. Předání  v Praze není problém. Hlavně se musíme domluvit co teda vlastně budeš chtít(pouze jeden nebo oba).

(upravil CZJKP1 11. 7. 2013 16:41)

Re: ESR Měřič

OK. Diky za info. Alespon to budu moc postavit hned. Ten nakup v Semicu prece ze jen odkladam uz delsi dobu, protoze to zatim nepotrebuju

Jaky jsi koupil elyty,  je to to alespon Jamicon, Samwha,  Vishay,RDE nebo BC apod... doufam ze to nejsou nejaky cinsky typu HITANO, Jun Fu nebo Teampo atp. Jsem na ne prijmo zasedly. smile.

Jsem na miste, mam tu dost slaby signal, dost kolisa a prevazne jen jedna cara ...

Re: ESR Měřič

Vyfotil jsem ten ESR měřič i s praktickou ukázkou proč je dobré něco takového mít. Dva elektrolyty Sanyo. Originální Sanyo 3900µF/6,3V vyletovaný z boardu počítače Dell (používaný cca 10 let, než jsem ho kuchnul - stále funkční) a nový čínský fake 4700µF/10V koupený od tohoto prodejce. Měření originálního Sanya a čínského "Sanya". Za 10,-Kč/ks dostaneš elektrolytu půlku, jak ESR, tak i kapacity - ještě k tomu umotaného z alobalu na klíně a to se vyplatí, ne? Pohled na spodní stranu DPS.

Re: ESR Měřič

Jo. To je přesně to,  co nemám rád, když se pokouší ze člověka udělat čů...a a podvést ho.  Mam doma haldy kondíků ze věcí které jsem zrecykloval (rozebíral různé CRT nefunkční televizory atp za účelem levně získat součástky). Ty kondíky bych mohl použít na podřadná místa (do zesaku bych je nedal). Ale chtelo by je premerovat,  kdyz byly nefunkcni, mohly by byt vadny.

Mas to opravdu pekne zapajene zespodu.  Od jakeho vyrobce tam jsou elektrolyty?? ???

Re: ESR Měřič

Tak jsem konečně zase na pár dnů doma, ale moc se neohřeji, poněvadž příští týden mě začínají brigády, to víš, když se takto rozhazují korunky tak zase musím nějaké získávat smile. Bohužel, ještě nevím do kolika tam budu, takže bych to viděl obecně spíše až večer. Nebo pokud nikam nepojedeme tak o víkendu kdykoli. Nebo pak až za 14dní (to mam týden, kdy brigádu nemám)

A jak by to bylo s tím převzetím. Jsem z Prahy 5, po praze si dojedu MHD bez problému, ale z jaké čtvrti je dotyčná abych měl představu...

Když tak použij můj email, je uvedený v každém mém příspěvku dole nalevo pod nápisem E-mail smile

Re: ESR Měřič

Hippo007 napsal:

Asi ti nezbyde nic jiného, než si to postavit sám. V prvním příspěvku tohoto vlákna máš odkaz, kde je vše potřebné (v souboru 12-42.rar + v diskusi pod článkem je odkaz na prohlížeč, ve kterém otevřeš DPS). PICe myslím programoval Nitram. Když dáš podklady, tak DPS ti za slušnou cenu udělá staffy.

O testeru součástek z Aukra píšu tady. Protože se jeho sw stále vyvíjí a zdokonaluje, nekupoval bych ho, ale postavil, abych tam mohl průběžně nahrávat poslední verzi sw (to u toho koupeného je ztížené použitým pouzdrem procesoru a neosazením konektoru na programování).

Hele, tato verze není osazena SMD, a vypadá že se dá i vytáhnout ten MEGA a přeprogramovat ho, ale jak je to kouzelně osekané big_smile

http://i.ebayimg.com/t/NEW-TRANSISTOR-T … ~60_57.JPG

http://i.ebayimg.com/t/NEW-TRANSISTOR-T … ~60_57.JPG

Nebo tady zase jinak

http://i.ebayimg.com/t/Transistor-Teste … ~~60_3.JPG

Kolik těch různých čínských modifikací existuje.. Stejně po tom, co píšete, že jsou tam odpory v bůhví jaké toleranci, bych to nebral ani z aukra, ani z EBEY

(upravil Soulius 14. 7. 2013 13:54)

Re: ESR Měřič

To není osekaná verze ale původní verze od Markuse Frejeka. Jak vidíš sám poslední proužek barevného značení rezistorů je hnědý(1%) a ne fialový(0,1%). Kdo chce ušetřit a jít čínskou cestou, tak může použít třeba uhlíkové rezistory 5-10% s PPM 500 - svými vlastnostmi blížící se termistoru. Citace z manuálu, kapitola 2.2: The resistors R1 to R6 are critical for measurements and this 680 and 470k resistors should be measurement type resistors (tolerance of 0.1%) to get the full accuracy. Ve firmware 1.08k byla chyba - už je opravena. Jak jsem psal dříve o zaplnění flash ATMegy168, tak už je to zdá se tady. Autor rozdělil firmware pro ATMegu168 a ATMegu328, přičemž firmware pro ATMegu168 začal osekávat - viz německé fórum. Kamarádka pracuje na Praze 6, ul. Milady Horákové kousek od metra Hradčanská. Hlavně jsi nenapsal, jak ses rozhodl co vlastně ode mne vlastně chceš koupit.

(upravil CZJKP1 14. 7. 2013 14:34)

Re: ESR Měřič

Soulius, díky za info.

nojo, Číňani no... .

Ve tvé sadě je tedy LM4040 i MCP1702 ? Ptám se, na fotu vidím jen jednu TO-92 a tyto bych těžko sháněl, protože ne všude je mají.

Jinak FW který si někdy 9.7 flashnul do té ATMegy168 byl ten s chybou nebo už ten opravený???

Jinak jestli máš doma ATMegu328 nebo máš možnost ji dokoupit, do té sady místo té ATmegy168 tak já Ti jí samozřejmě zaplatím! Kolik může stát? Do 100Kč se vejdu ne? Natáhni mě prosím když tak do ní neosekaný FW 1,08K. Stejně mě to zřejmě do budoucna nemine, tedy nevím, kdo mě ji bude fleshovat, protože já to neumím, ale určitě někoho ve svém okolí najdu.

Zájem budu mít o oba dva testery, ale musím vybrat z účtu, protože tuto hotovost nemam u sebe, ale vzhledem ke skutečnostem co jsem uvedl v příspěvku č.317 netuším, jak to bude následující týden.

Díky