Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Rozběhový kondenzátor do vyhybky

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [2]

Téma: Rozběhový kondenzátor do vyhybky

zdravím

v hlavě mi vrtá jedna věc: Tesla používala tyto kondenzátory (aspoň mám ten pocit že jo) jak pro rozběh motorů, tak i do akustických pasivních vyhýbek http://media0.iplace.cz/images/media0:4 … or%201.jpg a http://img3.odklepnuto.cz/obrazek/big/item/8708784/ a tak by mě zajímalo, jestli by šly do vyhýbek použít dnešní rozběhové kondenzátory http://www.vo.gme.cz/_dokumentace/dokum … -020.1.jpg ???

Čet jsem na tohle téma odlišné názory, tak snad tady mi někdo poradí...

Re: Rozběhový kondenzátor do vyhybky

Na tvých obrázcích ten kulatý kond je kompenzační kondenzátor (metalizovaný papír v olejové lázni) používaný v zářivkových svítidlech, ten jsem v Tesláckých výhybkách neviděl. Hranatý kond - krabicový není rozběhový, ale je to v krabici zapouzddřený metalizovaný papír (stejný vnitřek, jako v hovňácích) - ten jsem ve výhybkách viděl.

Proč bys chtěl použít zobrazené rozběhové kondenzátory - pro dobrou cenu za polypropylenový kondenzátor?
Neznám je, neměl jsem je v ruce a ani bych je nepoužíval na výhybky. V dokumentaci výrobce se o parametrech téměř nic nepíše (je z toho jen vidět, že jsou určeny pro 50Hz). Můj názor - mají větší rozměry, budou mít větší indukčnost. Jestli je chceš použít, kup si jeden, změř si jeho parametry v závislosti na frekvenci v rozsahu 20Hz-20kHz (stačí změřit v LIMPu přes slušnější zvukovku), porovnej s kondenzátorem Bennic a můžeš se rozhodnout, jestli je vhodný do výhybek.

Příspěvky [2]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Rozběhový kondenzátor do vyhybky

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£