(upravil sinclair 3. 12. 2011 22:51)

Téma: Ručkové VU metry

Neviděli jste prosím v nějakém obchodě /třeba i zahraničním/ něco podobného, ale bezbarvého a většího?

http://s4.postimg.cc/b3fkysiex/40_dvojvumetr.jpg

Web

Re: Ručkové VU metry

Tohle na mě vyplivl google, třeba to pomůže.

http://shop.vendio.com/reelprosound/ite … index.html

http://www.alibaba.com/product-free/101 … eters.html

http://lhotsky-elektro.kabel1.cz/index. … p;Itemid=5

třetí strana
http://www.flashstar.com.tw/falshstar/V … ID=1000357

Re: Ručkové VU metry

Tak už jsem sehnal, je to náhradní díl do koncového zesilovače Advance Acoustic MAA.406, jeden měřák stojí cca 30 eur. Schválně si prohlédněte obrázky, jak jsou krásný. Normálně jsou bezbarvé, tady jsou podsvícené modře, ale já je podsvítím asi světle zeleně a nikoliv ledkami, ale žárovkami. Mělo by to vypadat hezky.

Web

(upravil sinclair 4. 12. 2011 19:47)

Re: Ručkové VU metry

No, některý jsou hezký, ale pořád malý. Chtělo by to měřáky tak 80 na výšku x100 na šířku, dva kusy vedle sebe, něco jako náhradní díl k Technicsům apod. Nikde na to nemůžu narazit.
Nádherné měřáky, bezpochyby vyrobené v Číně, měl koncák Advance Acoustic MAA-406, nádherně modře podsvícené /mrkněte na obrázky/, ručičky světélkovaly červeně. Bohužel tahle značka tady nikde nemá servisní zastoupení, že by se ty budíky od nich daly objednat. Nakonec jsem po dlouhém telefonování zjistil, že výhradním dovozcem a tím, kdo drží servis, je firma RT Audio a ještě příjemnější bylo zjištění, že jsou ochotni prodat náhradní díly včetně těch nádherných budíků. Nebudu je ale podsvěcovat modře ledkami, ale světlezeleně žárovkami. Dělá se to tak, že se na např. telefonní žárovky natěsno navleče světlezelená silikonová bužírka. Budíky stojí jako ND okolo 30E, což je únosné vzhledem k tomu, že půjde o luxusní zesilovač dual mono 2xSPM250 s Moskalovým regulátorem na vstupu s impedancí zmenšenou 10x a pak už jen přepínačem vstupů se signalizací zvoleného vstupu 3mm ledkou.
Koupil jsem tehdy dvojměřák od Lhotského/ale má ho kdekdo/, ale ukázalo se, že je vzhledem k 3U výšce zesilovače moc malý s co horšího, ta modrá barva na stupnicích nejde nijak prosvítit. Jedná se o tenhle :
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/40_dvojvumetr.jpg

Do menšího zesilovače by byl pěkný, zkusit ho na acrylových hranách nasvítit bílým světlem a navíc má tenhle budík poměrně slušné balistické vlastnosti, není to klasický "kývač", pokud se napájí ze zdroje o malém vnitřním odporu, chová se slušně.

Web

Re: Ručkové VU metry

Trochu mimo, ale postneš Leoši někam fotky toho hotového zesíku? Pokud to nebude tajné. Chtěl bych se pokochat a jsem zvědavý, jak to celé bude vypadat.

Re: Ručkové VU metry

Jestli jsou stále malé napadá mě jiné řešení. Projít si obchody s armádní výbavou, vybrat zařízení kde jsou stejné ručkové měřidla. Mimo spousty tesláckých výrobků je k vidění i spousta ruských které měli měřidla provedené velice hezky. Pak buď dát dvě vedle sebe nebo z nich udělat jeden kus, ale nedovedu si představit jak udělat krycí sklíčko(pokud bude nutně celé průhledné) se zaoblením. Stupnice se dá pak vytisknout.

Jen je problém s tím že to chce čas a auto. Na internetu je pendrek a tak tam člověk musí osobně.

Re: Ručkové VU metry

Možná by se něco našlo tady: http://www.sansui-parts-shop.com/index. … amp;cat=18
Chce to projít všechny měřáky. Ten od Lhotského jsem prosvěcoval zhora zelenomodrýma ledkama a celkem to šlo. Navíc, u těchto, co nejdou prosvítit zezadu, dělám nasvícení zhora nebo z boku. A zbylé boční hrany polepím proužkama samolepící tapety "zrcadlo". Né stříbrnou, ale zrcadlo, ta co má na sobě ochrannou folii. Pak to udělá perfektní odrazy od těch ledek zpěd do VU metru a je to celkem slušné. Tu samolepící folii používám i ve starých strojích, kde jsou většinou suffitky a odrazové kryty už nemají ten lesklý chrom. Tento vnitřní odrazový povrch většinou letama zmatoví, zkoroduje. Když se to vylepí touhle tapetou, tak i  s těma žárovkama svítí jako nové. Ale způsobů jistě existuje více, mě se osvědčuje tento.

Re: Ručkové VU metry

Ja se chystam casem poridit tyhle: http://cz.farnell.com/anders-electronic … dp/7758227 aktualne by mely byt na ceste jejich mensi varianty SM7 toz pokud by nekdo chtel videt jak vypadaji v realu, mohu dodatecne nafotit. Neni to nic special, ale docela jsem se nadch starymi recievery marantz a jejich modrozelenym podsvicenim VU a vyladeni, tak jsem si rekl, ze to zkusim podobne - vcetne drevene krabice, stribrneho panelu apod... uvidime smile

Re: Ručkové VU metry

Mně se právě takové ty měřáčky 5x7cm moc nelíbí, když už budík, tak ať stojí za to. Trvat to bude trochu déle, než přijdou chladiče od Fischerů, zakázková krabice od Revatechu /nebo si možná vyberu něco z Modushopu/ a než se to dá do kupy...

Web

(upravil The_P 4. 12. 2011 23:17)

Re: Ručkové VU metry

Jo, to chapu, take by se mi libilo mit doma toho Technicse, kdysi jsem videl: http://www.stereomanuals.com/vintagetec … sea100.jpg a od te doby jsem chtel neco takoveho mit doma (a jak vidno ne sam) ale holt (jako kdysi), jeden muze stavet jen z toho, co sam sezene wink Jinak ty co jsem objednal jsou do docela nizkeho ctyrkanalu s DPA223, casem se chystam na 330ku a tam se obavam, ze ani ty SM14 nebudou opticky stacit, ale co jeden nadela hmm

Kazdopadne na final jsem tez zvedavy, zni to paradne, snad nejake to fotky budou!

Re: Ručkové VU metry

Uz jsem nasel, co jsem hledal. Je to indikator koncaku Advance Acoustic MAA-406, ktery jsem pred casem tunil jednomu panovi a az ted mi to docvaklo. Diky tomu, ze mam od toho koncaku i schema, tzn. i schema indikatorovych obvodu, prizpusobenych balistickym vlastnostem meraku, tak je to vyreseno. Vyhradni dovozce je navic ochoten indikatory /je to dvojce/ bez problemu objednat a prodat mi je, stoji asi 50 eur. Fotky toho koncaku najdete snadno googlem.

Web

(upravil sinclair 26. 12. 2011 15:37)

Re: Ručkové VU metry

Měřáky z Advance Acoustic MAA-406, cena za oba vč. poštovného 2.190,-Kč. Stupnice není vidět, je primárně určena k prosvícení, v MAA-406 jsou žárovky, ale já asi použiju kryt zezadu a malou 6W zářivku. Balistické vlastnosti těch systémů jsou skvělé, nejsou to žádné "kývače", stupnice je v dB i W/8 ohm.
http://sweb.cz/servisdok/merakyMAA406.jpg

Web

Re: Ručkové VU metry

dva litry za dva ukazatele?? Není to trochu moc? yikes