Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Dílna » Žádné další hranaté rakve!

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [9]

Téma: Žádné další hranaté rakve!

Před lety mi zbylo pár odřezků MDF, tak mě napadlo udělat menší netradiční bedýnky. Základ je vyřezán přímočarkou, něco i slepeno z více dílů. Jak pokračuju dál je vidět z fotky - noviny a herkules, nic víc nic míň. Ale tu asi končí papír a musí přijít vyspělá technologie laminátu.. Nemáte nějaký tipy jak na to?

Osazení mám plánováno Vifa P13WG-10 a Monacor RBT-95.

http://s19.postimg.cc/yyeajbskv/8_bedynkyoble.jpg

Re: Žádné další hranaté rakve!

Natáhni na to silonku tu napust laminátem. nech to ztvrdnout a pak pokračuj normálně s jemnym rounem v pár vrstvách.

Web

Re: Žádné další hranaté rakve!

Jsem se tim všera nalitej chlubil kámošovi a udělal do toho díru big_smile Tak to dorovnám a zkusim to s nějakou XXL silonkou smile

Re: Žádné další hranaté rakve!

Před 45 lety jsem jezdil slalomovou kanoi a dělali jsme si je v klubu sami. Poradí ti v dobré drogerii, tenkrát to byla skelná tkanina, napustit epoxydem a opakovat. Hladký povrch se dosahoval přetažením celofánem a jeho řádným vypnutím. Po vytvrdnutí to šlo perfektně vybrousit (spotřebovávalo to kila lidského sádla). Možná to jde s dnešními materiály líp.

Re: Žádné další hranaté rakve!

No dnes to jde stále stejně big_smile před dvěma lety jsem se sám kajaku naopravoval mnoho, dělala jsem i karoserie na rc modely. Karoserie se dělali tak, že se udělalo kopyto které se nabarvilo rozředěným včelím voskem(aby to nepřilnulo), poté se vykládalo tkaninou s epoxidem. Práce snadná pokud nečekáš 100%hladký výsledek, ideálně pak ještě přejet epáčem a pak brousit, kit brousit plnič brousit a pak lak. Práce u toho smrdí ale je to snazší než to betonovat big_smile. Nutné je aby tkanina  byla dost nasycená expoxidem, Jinak doporučuji sehnat si uhlíkovou "niť" to vlákno a tím dělat výztuhy, obrovsky to zvyšuje tuhost, nebo si sehnat zrovna kevlar-carbon tkaninu, jemnější není vždy záruka hladšího povrchu. Sehnat se to dá bezproblému.

Re: Žádné další hranaté rakve!

A máte nějaký tip na dobré lepidlo? Nebo se dá kvalitně dělat i s něčim z drogerie? Co si pamatuju, tak to ztvrdlo skoro dřív, než jsem to stihnul nanést.

(upravil dagus 21. 11. 2011 0:15)

Re: Žádné další hranaté rakve!

no to záleží na poměru epoxidu a tvrdidla, muzes dat tak malo ze to ani nezaatuhne a nebo ti to stuhne v minutě big_smile, stačí klasika z krámu. Klasické barvy laky nebo drogerka.
pro představu tuhosti, na trubce průměru cca 3,5cm s tloušťkou stěny max 3mm a délce cca 170cm, může stát dospělej chlap (100kg) samo když je to z uhlíku, nevadí tomu ani lehké pohupování.

Re: Žádné další hranaté rakve!

Frank- vidíš a já ti kevlar nabízel , teď by jsi ho měl jak najítej , přece nejhorší materiál je ŽÁDNEJ
pokud by jsi ale měl tužby , tak písni do mailu a něco bych ti poslal---- za poštovné
-

Re: Žádné další hranaté rakve!

Díky, já to zatím zkusím nějak a pak bych se ozval...

Příspěvky [9]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Dílna » Žádné další hranaté rakve!

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£