Téma: Sériové výhybky

Zkoušel už někdo sériovou výhybku?

Trocha teorie:

http://sound.westhost.com/parallel-series.htm

Re: Sériové výhybky

Zajímavé téma, návrh v LspCADu není vůbec jednoduchý, mě se ani nepovedl, vzdal jsem to. Změna parametru jedné součástky v první větvi ovlivní chování v druhé, taky je citlivější na toleranci součástek a chce lepší repra. Obecně se říká, že jsou lepší než paralelní.

Re: Sériové výhybky

Sýkora to vidí trochu jinak. V tom článku, kterej zabral několik ročníků AR to docela podrobně rozebírá. Hlavní problém (pokud si to dobře pamatuju) je, že nelze realizovat rozdílný strmosti v jednotlivých větvích.

Web

Re: Sériové výhybky

ja to vidim tak ze proste si to chce hrat... nekterym reprum sedne lip paralelka jinejm seriovka...jasne se seriovkou je vic prace ale dosahnes sni vetsi strmosti. to co psal opamp predemnou se mi nezda...myslim ze to jde. Mozna nejakou takovou vyhybku i mam ale nechce se mi to hledat smile. Teoreticky nevidim duvod proc by to nemelo jit smile

plne souhlasim stim co psal antonio az nato zobecneni nakonci.

Re: Sériové výhybky

Vo svojom projekte http://audioweb.cz/vase-bubuxin1.htm som vymenil paralelnu vyhybku 2AN28188 za mnou navrhnutu seriovu. Na repro ARN5614 a ARV3604 som pouzil 0,22mH cievku paralelne k vyskacu (seriovo k basu) a 15 mikroF seriovo k vyske. Vysky su zatlmene 4,7ohm seriovym odporom a 10 ohm paralelne. Paralelne k basu je odpor 4,7 ohm a 22 mikroF kondik. Doma nemam internet, ale niekde tam by som nasiel aj moje simulacie. merat nemam cim, tak simulaciou to skoncilo. Napriek tomu mi to nejako hra a pre moje usi je tento zvuk prijemnejsi ako s povodnou vyhybkou. Urcite by to slo spravit aj lepsie, ale vzhladom na moje meracie moznosti (ziadne) som to dalej neriesli. Az by sa tym chcel niekto z Vas pohrat, dam si poradit co vymenit aby to hralo este lepsie. Aj ked s TVM smile

Re: Sériové výhybky

Sériová a paralelní není rozdíl citoval bych jenom sýkoru z praxe vím že se dá paralelní topologií dosáhnout téhož. že se to někomu nepovedlo je asi tím, že neumí dělat výhybky.