Re: Prohlížení stránek fóra

Je to přesně jak píše filípek a The_P, reklamy v tom nehrají roli a ty do budoucna ideálně ještě přibudou.

Trachto tebe můžu do řiti kopnout já, kdybys o to slušněji požádal, specielně pro tebe bych modifikovaný styl přidal...

(upravil babakus 8. 11. 2011 19:44)

Re: Prohlížení stránek fóra

Reklama? Jenom ta jedna napevno umístěná. Špatné zobrazení, nebo pohyb na stránkách? Neznám lol FF + AdBlock wink Divím se, že vůbec někdo používá takový paskvil jako IE...

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/6_web.png

Re: Prohlížení stránek fóra

To je hezké, že si to umíš vypnout, je ti ale jasné, že tím zabíjíš web a to veškerý, kde to máš zakázané? Čím více lidí bude takto přemýšlet, tím dřív to tady padne.

Re: Prohlížení stránek fóra

Ale no tak Antonio, myslel jsem to ve srandě. Prostě mě to jenom sere, furt tahat myší doprava, doleva, doprava, doleva. Jestli se Tě moje poznámka nějak dotkla tak promiň. Něco s tím udělej. Blbě se to čte. Speciálně Sinclairovy romány. smile

Re: Prohlížení stránek fóra

kua chlapi ja fakt nevim co s tim vyvadite yikes tady bezi letapane IE6 a vsechno vcetne audiowebu uplne v klidu, vedle je ted IE7 resp. Opera taky ve uplne v klidu..

a ted, jsem to pustil pres Wifi pro jistotu i na me milovane Jornade (J728) bezici na WinCE 3.0 ..majici IE pro HPC v. 4.01 a docela prekvapive ani tam se, pri 640*280 radkovani nijak nerozhazuje, (akorat se musim samozrejme po srance posouvat.. to da rozum..)

ze by nejaka singularita v casoprostoru ? cool

Re: Prohlížení stránek fóra

Tondo nic proti tobě nebo audiowebu, ale z všudypřítomné reklamy je mi nablití. Všude pohyblivé banery, miliarda textových reklam od googlu, seznamu a podobně. Když otevřu jakoukoliv stránku, tak mám nalevo blikající baner, vpravo poletující obrázek, musím půl hodiny scrolovat abych se dostal na obsah stránky přes reklamní banery, čtu si text a najednou v textu čtu debilní reklamu, chci si pustit nějaké video na internetu, a přes celé video podělaná reklama. Zmačknu play a 30 sekund musím koukat na debilní spot od O2, které nabízí 2x tolik volných minut do všech sítí. Sorry ale o tenhle za**anej způsob reklam budu bojovat jak je to jenom možné.
Zkus si schválně otevřít nějaký navštěvovaný server jako jsou třeba novinky.cz. Kolik tam vidíš reklam? Vidíš mezi tím houfem i nějaký text? Reklama v televizi, v rádiu, na internetu, doma ve schránce, otravné SMS s reklamou.... Čeho je moc, toho je příliš.
Nehledě na to, že adblock tu reklamu akorát schová, ale načtená je, takže se to započte a penízky z toho jdou.

(upravil zuki 8. 11. 2011 21:48)

Re: Prohlížení stránek fóra

Taky nevím co blbnete. Reklamu napravo prostě nečtu... Nalevo nic není.  Nikde mi nic neposkakuje, nemusím nic přeskupovat apod.. Přistupuji na tento web z cca 4 PC. Na všech je IE, většinou V9. Na menších monitorech (19) je jen 1/2 reklamy, zbytek není vidět... Na větších (22-24) se vejde celá, ale já ji prostě jak jsem už zmínil většinou nečtu... Vůbec mě to zde nepřekáží.  Buď si neumíte nakonfigurovat IE jak se sluší a patří (zakázat kýbl zbytečných doplňků apod.), nebo jste nějak moc citlivý smile

Zato na televizi tam to kůli reklamě musím přepnout, nebo odejít od TV - tam mě to vadí dost...... nebo si místo toho pustím na chvíli na TV něco z YouTube atd...

Re: Prohlížení stránek fóra

kdybyste o tom nepsali, tak ani nevim, ze tady reklama je.

(upravil trachta 8. 11. 2011 22:50)

Re: Prohlížení stránek fóra

Myslím že některí nepochopili co se tu řeší.
Takže názorně:

Správně nastavený web (zahraniční DIYAudio)

24" monitor:
http://s4.postimg.cc/lwxgst395/3087_001.jpg

15" monitor:
http://s4.postimg.cc/ircv2lkmx/3087_002.jpg

Jak je vidět řádkování textu se automaticky přizpůsobí monitoru.

A teď špatně nastavený web (audioweb.cz)

24" monitor:
http://s4.postimg.cc/5bufqw1ix/3087_003.jpg

15" monitor:
http://s4.postimg.cc/vlfi9ong9/3087_004.jpg

Stránka se neumí přizpůsobit monitoru, a uživatel při čtení textu lítá kurzorem zleva doprava a zpět jako debil.

Nejde tedy o žádnou reklamu, komu vadí ať na ní nečumí. Jde prostě o to, že kdyby zdejší stránky byly správně nastaveny, při zobrazení na malém monitoru by měl text příspěvku více řádek, a reklama by byla viditelná za každých okolností. A to není. Takže je tu něco špatně.

PS:  Mr. Paseka jistě promine že jsem použil jeho příspěvek. Díky.

Re: Prohlížení stránek fóra

jo taaak.. vzdyt ze sem jasne napsal ze na te Jornade (640*280) musim tvymi slovy "litat z prava do leva jako debil" ale holt maly rozliseni je maly rozliseni..

mam mrnavou 17"-ku s 1152*864 coz je rozliseni pro nas slepce, navic s monitorem na konci dlouhyho stolu.. a vidim cely "to co chci" a k tomu cca 1/3reklamy.. kdyz nastavim š 1280 vidim to komplet.. kup si vetsi zobrazovadlo nebo si nastav rozumejsi rozliseni.. roll

..a jinak mi prijde snad rozumejsi (estetictejsi) "litat jak debil" nez tam mit vodporny nudle jak sloupky v rudym pravu.. navic tak jako musis "litat" akorat jde o to jestli prava levo nebo nahoru dolu big_smile

Re: Prohlížení stránek fóra

No tak já nevím. Každému vyhovuje něco jiného. Já bych dal tedy rozhodně přednost tomu užšímu sloupku. Prostě se to lépe čte.

Re: Prohlížení stránek fóra

a co se stane, kdyz tam nekdo vlepi velky obrazek?

(upravil zuki 9. 11. 2011 8:44)

Re: Prohlížení stránek fóra

Já jsem to pochopil hned, ale reagoval jsem na "reklamu".   A i na 15" z dílny vidím skoro vše:
http://zuki.hw.sweb.cz/dokumenty/dilna_15p.PNG

Akorát si to jednou posunu trochu do prava (nevidím pak celé jméno člena)... A buď poznám kdo to píše, nebo si to na ten okamžik šoupnu. Dle emocí, jsem myslel, že je v tom ještě nějaký závažnější problém... smile Ale jak psal Antonio: po dobrém by to asi šlo lépe...

Edit: Trachta - ještě k obr z tvé 15"-> ta tvá 15" vypadá dle té mé spíš na 8"-10" smile Nebo tam je rozlišení 600x400.  Dovedu si představit, že místo brýlí se zvolí tato cesta. Pak to chápu... 

Nechci dělat chytrýho, ale taky jsem to svého času neznal a občas se hodí: Jde měnit zvětšení klávesovou zkratkou Ctrl a zároveň + nebo -.  Taky je dobrá Microsoft praporek (dole na klávesnici druhá zleva) spolu s D . Když někam příjdu a mají otevřených 20 oken, tak je to většinou dost překvapí, když je najednou jen plocha (a zpět).

Re: Prohlížení stránek fóra

Velký obrázek je asi jediný případ, kdy by se stránka měla přizpůsobit nikoliv monitoru, ale obrázku. Ale to už je věc vkladatelů, aby si pomocí funkce "Náhled" zkonrolovali finální podobu svého přízpěvku.
Zuki, ten obrázek je oříznut pro názornost do extrému. Jsou to všechno třeba blbosti, ale nic to nemění na tom že ten web je nastaven blbě. Na co je třeba ten šedivý pruh vlevo?

Re: Prohlížení stránek fóra

Toto je celý ten problém, proč to dělá smile Prostě je nastavená pevná šířka sloupce v pixelech.

Každopádně, když se vám to tu takto nelíbí, stáhněte si např. XAMPP, zprovoznětě si na něm PunBB, pohrajte si se vzhledem a výsledek sem pošlete, možná by vám pak Tonda vyhověl. Myslím si, že podstatnější věc je, že vůbec nějaký audioweb máme a že to tu funguje, nějaký vzhled je až na druhém místě.

hue hue hue

Web

Re: Prohlížení stránek fóra

OT:

trachta napsal:

PS:  Mr. Paseka jistě promine že jsem použil jeho příspěvek. Díky.

Mistru Pasekovi je to zcela buřt smile .

Re: Prohlížení stránek fóra

Poslední tři, čtyři dny je stránka audiowebu nějak podivně vychýlena; používám prohlížeč Mozilla Firefox.
Po kliknutí na web se objeví napřed prázdná šedá obrazovka, pouze v pravé části jsou reklamy ve sloupci pod sebou. Teprve po sjetí kurzorem dolů se objeví hlavní stránka fora, jak jsme byli zvyklí. Následně vyvstane druhý nedostatek – celý obraz je posunutý vlevo, na monitoru 16:9 lze vidět vše komplet. Ovšem na monitoru 4:3 – který mám v práci - už levá část zobrazení stránky fora chybí, zhruba 4cm, což je právě ta část se jménem a avatarem přispěvatele, či začátky názvů jednotlivých témat.
Tak se ptám je-li to jen u mě, či jsou stránky v nějaké rekonstrukci?

Re: Prohlížení stránek fóra

Bylo předěláno přizpůsobování při změně šířky okna, ty ale patrně používáš styl Kontrast, na který jsem se nedíval. Ty základní, svetly a tmavy, pracují dobře od šířky cca 910px, statistika říká, že lidí s menším rozlišením je tu kolem 1%.

(upravil Betaron 20. 2. 2012 9:49)

Re: Prohlížení stránek fóra

ok, dal jsem jiné nastavení monitoru a je to v pořádku.
Zůstává jen sloupec reklam vedle šedého nic...


edit. ale pokud dám vyskočení bočních záložek, ty překryjí vlevo stranu webu. Čili neuhýbá stránka s vyskočením napravo..

Re: Prohlížení stránek fóra

Taky mám obraz posunutý vlevo. Začalo to až s příchodem reklamního loga Dexon....  Firefox i Chrom zobrazují stejně.